Vår spillerbørs etter Hammers

Slik vurderer Bjarte Valen spillernes innsats på London Stadium.

Det var mye som skurret underveis, og spillemessig var dette et aldri så lite tilbakesteg for Manchester United. Likevel bar forestillingen preg av at dette er et lag i dytten, noe som til slutt også ble utslagsgivende for at det for sjette gang på rad kunne føres tre nye poeng inn på kontoen.

Her er vår spillerbørs etter oppgjøret som altså endte med sifrene 2-0 i favør av José Mourinhos menn:

David de Gea – 8
To strålende redninger fra Manuel Lanzini selv om det første skuddet fra argentineren trolig hadde sneket seg utenfor stolperoten. Var tålmodig, ble stående og vartet opp med en umåtelig viktig redning da Michail Antonio var alene gjennom på stillingen 0-0. Bunnsolid.

Antonio Valencia – 6,5
Burde sendt United i føringen på den gigantiske dobbelsjansen i 1. omgang og var på halvdistanse da han opphevet offsiden da Antonio kom alene med De Gea. Men Valencia vant nesten alle duellene og taklingene. Fikk ikke særlig med rom å boltre seg i på høyrekanten da West Ham lå kompakt med ti mann bak ballen i store deler av kampen.

Phil Jones – 6
Ikke på langt nær så dominant som vi har sett ham tidligere, kanskje en smule rystet av sammenstøtet med Feghouli. Vant under halvparten av duellene og ga bort noen unødvendige frispark. Trøblet også i luftrommet, men fungerte likevel godt i rollen som ryddegutt.

gettyimages-630800294
PHIL JONES syntes preget av sammenstøtet med Feghouli.

Marcos Rojo – 5,5
For veik i duellen med Antonio da West Ham-spilleren headet utenfor på en stor sjanse like etter hvilen. Stygg feilpasning som ga West Ham og nevnte Antonio en enorm sjanse alene med De Gea. Men holdt hodet kaldt i de fleste duellene i en atmosfære som var langt hetere enn temperaturen i Øst-London mandag kveld.

Matteo Darmian – 6
Kanskje hans beste kamp på venstrebacken. Vant flere av duellene og kom seirende ut av alle taklingene. Fikk et billig gult kort og ble ofret da Mourinho la om taktikken i pausen uten at italieneren hadde noen svak kamp.

Michael Carrick – 6,5
Vanskelig kamp for Carrick som startet på midtbanen, ble flyttet ned som stopper og frem igjen på midten. Serverte 104 pasninger i kampen, det er mer enn i noen annen kamp tidligere denne sesongen, og traff på 98 av dem. Men det forteller også om en kamp der Carrick tok få sjanser og spilte på det trygge da United hadde én mann mer på banen. Overlot grovarbeidet til Herrera.

gettyimages-630803162
MICHAEL CARRICK – traff med 98 av 104 pasninger.

Ander Herrera – 7
Den løpsvillige krigeren på midten som aldri ga opp. Var involvert i mange dueller og vant mange av dem. Den viktigste av dem kom da han kjempet ballen inn til Zlatan Ibrahimovic sin 2-0-scoring.

Paul Pogba – 6,5
Den eneste United-spilleren ved siden av Carrick som hadde et tresifret antall pasninger i kampen. Duellvillig, oppofrende og tøff mot et fysisk sterkt hjemmelag. Burde scoret da han fikk ballen servert på et sølvfat av Rashford.

Jesse Lingard – 4,5
Glem Kheopspyramiden, Babylons hengende hager og Kolossen på Rhodos. Verden har fått et åttende underverk. Hvordan Lingard ikke maktet å score på åpent mål i 1. omgang er og forblir en gåte. Tapte alle duellene med unntak av én og var anonym. Naturlig bytte.

gettyimages-630800674
JESSE LINGARD hadde ingen stor dag på jobb.

Henrikh Mkhitaryan – 6
Den største offensive trusselen hos United før pause, men fikk er avhengig av rom for å fungere optimalt. Det fikk han ikke mot et kompakt hjemmelag. Ikke et unaturlig bytte da Mourinho ville trygge seieren.

Zlatan Ibrahimovich – 6
Brant en stor sjanse før pause da han nesten beinet ballen ut i Thamsen. Fikk lite å jobbe med av lagkameratene og de gangene han fikk det var han ofte i offside. Var involvert i syv dueller, men vant ikke en eneste av dem. Svensken hadde egentlig en ganske dårlig dag på jobben, før han reagerte instinktivt og banket ballen i mål og avgjorde kampen. At han stod i offside kan du ikke bruke mot Zlatan. I stedet fortjener han ros for å spille til fløyta gikk, og den gikk ikke før ballen hadde sust inn i nettmaskene bak Randolph.

Juan Mata – 7,5
Erstattet Darmian ved starten av 2. omgang og fikk fart på Uniteds angrepsspill. Avsluttet glimrende etter Rashfords forarbeid og besørget den forløsende scoringen. Det er slett ikke tilfeldig at det er spanjolen som gjør det. Han er fotballklok, leser spillet og har scoret denne typen mål mange ganger tidligere. Solid innhopp.

Marcus Rashford – 8,5
I løpet av de 35 minuttene han var på banen snudde han kampen på hodet ved å kjøre karusell med Håvard Nordtveit. Nydelig forarbeid til Mata på 1-0, men hadde også fortjent målgivende til både Pogba og Herrera som brant gode muligheter. Traff selv stangen etter fomling fra Randolph. Et positivt innhopp mot Middlesbrough, et fantastisk innhopp mot West Ham. Banens beste til tross for at han bare spilte en tredjedel av kampen. Det sier alt om hvilken innflytelse unggutten hadde på kampen.