Vant etter to sene mål

Sean McGinty (bildet) og John Cofie scoret målene da U21-laget slo West Brom 2-0 borte. Gjenopplev kampen med vår livedekning.

Det var målløst til pause på The Hawthorns og fint lite å melde om i 1. omgang.
Etter pause var det heller ikke noe fyrverkeri av en kamp, men United koblet sakte men sikkert et visst grep på kampåen mot slutten, og det var ikke ufortjent da McGinty etter 84 minutter ekspederte ballen trygt og sikkert i mål fra kloss hold etter en lissepasning fra Adnan Januzaj.
Bare drøye minuttet etter, utnyttet John Cofie en tabbe i West Brom-forsvaret og avgjorde kampen med en iskald avslutning.
Med 2-0 seieren ligger United på 2.plass i reserveligaen, og avstanden ned til Liverpool på tredje er nå på fire poeng.

U21

West Bromwich 0-2 Manchester United

84. min.: 0-1 McGinty (Januzaj) 86. min.: 0-2 Cofie (Lindegaard)

Anders Lindegaard var den eneste etablerte spilleren i Uniteds startellever:

Anders Lindegaard – Marnick Vermijl, Michele Fornasier, Tom Thorpe, Tyler Blackett (John Cofie, 69.) Sean McGinty – Frédéric Veseli, Charni Ekangameme – Larnell Cole, Adnan Januzaj (Tom Lawrence, 88.), Jesse Lingard (Luke McCullough, 90.)

Uben.innb.: Pierluigi Gollini, Mats Dæhli

Også West Brom hadde en rutinert keeper mellom stengene:

Boaz Myhill – Wes Atkinson, Don Daniels, Callum Jones, Tom Smart – Kemar Roofe, Aaron Birch, Scott Allan, Isaiah Brown – Romaine Sawyers, Adil Nabi

Benken: Jordan Francis, Shane Lewis, Ryan Pace, Rees Wedderburn, Samir Nabi

WEST BROM U21 – MANCHESTER UNITED U21 LIVE

0 Kampen er i gang.

4 God mulighet for United! Vermijl spiller gjennom Januzaj som har gått på løp. Myhill kommer ut, og belgieren vipper ballen forbi keeperen, men en West Brom-spiller får avverget.

8 Begge lag viser at de ønsker å bruke ballen innledningsvis.

14 Det har ikke vært stort å melde om siden Januzajs store mulighet helt i starten av kampen.

17 United spiller altså mer eller mindre uten spiss, noe som merkes. Adnan Januzaj spiller en slags ‘falsk nier’-rolle, noe som går utover bakromstrusselen. Én gang har Januzaj søkt bakrom, og da ble det også nesten scoring.

19 Adil Nabi prøver seg på en avslutning (?) på volley. Skuddet stiger rett til værs, og går ikke engang ut av banen.

22 Både seniorlaget og U19-laget har spilt tidligere denne helgen, med helt forskjellig underholdningsverdi. Den førstnevnte kampen var heller grå, mens U19-kampen var full av fart og sjanser. Første halvdel av denne omgangen har liknet klart mest på seniorkampen når det kommer til underholdningsverdi.

25 Tom Thorpe lager frispark ved krittlinja. Vermijl stanger unna det første innleggsforsøket. I neste bølge kommer ballen inn igjen, og etter litt klabb og babb får Lindegaard kontroll. West Broms beste forsøk i kampen.

28 Et skuddforsøk fra Sean McGinty stiger til værs over tverrliggeren til Boaz Myhill.

31 United danner et visst trykk på West Brom, men Januzajs innleggsforsøk blir blokkert. Ballen spretter tilbake i ham selv og til femmeter. 18-åringen har vært et av få lyspunkt offensivt.

34 Det er tydelig at bortelaget savner Nick Powell, som er lagets toppscorer etter at Federico Macheda gikk på lån til Stuttgart. Powell satt på benken mot Reading i går.

36 West Brom spiller seg fram til en avslutningsmulighet, men skuddet går utenfor stolpene til Lindegaard som har god kontroll.

37 Gode tendenser fra West Brom, men Sawyer får ikke stokket beina. Spissen er uheldig med touchet, og Tom Thorpe får ordnet opp.

39 Nære for United! Januzaj åpner opp West Brom-forsvaret med en fin ball ut til Blackett. Venstrebacken slår ballen inn i feltet, og Januzaj tvinger frem en god redning fra Boaz Myhill. Returen faller tilbake hos 18-åringen som går i bakken. Dommeren vinker spillet videre.

42 Mer Adnan Januzaj. Uniteds yngste spiller drar seg lekkert forbi på høyresiden og skaffer en corner. Unggutten har vært Uniteds klart beste spiller i første omgang, og viser stadig hvorfor han blir regnet som et av de største talentene på aldersbestemte lag.

45 Nå koker det på The Hawthorns! Tyler Blackett går inn i en susende takling, og det oppstår tumulter.

45+1 Blackett får gult kort. Både Nabi, McGinty og Veseli slipper unna kort for reaksjonene i etterkant.

PAUSE

En meget rolig førsteomgang hvor belgiske Adnan Januzaj har vært det klare lyspunktet offensivt hos United. Bortelaget må også ta med seg at de nok en gang har vært solide defensivt, og i øyeblikket ser ut til å holde nullen for femte kamp på rad. Likevel er det 45 minutter igjen å spille, og gang på gang har man sett hvorfor fotball kalles ‘a game of two halfes’.

46 Da er 2. omgang i gang på The Hawthorns.

48 United åpner klart best. Får to halvsjanser, men uttellingen er dessverre fraværende.

52 West Brom med ti mann i øyeblikket på grunn av skade. Kommer likevel til avslutning, men headingen fra 7-8 meter er altfor løst til å skape trøbbel for Lindegaard.

53 Endelig en skikkelig sjanse. Cole fyrer av fra ca 20 meter. Får bra treff, men Myhill i West Brom-målet er kjapt nede og redder.

57 West Brom får frispark på 20 meters hold. Skuddet fra Roofe går over og Lindegaard løfter ikke en finger. Dansken hadde full kontroll der. Men det er West Brom som fører akkurat nå.

64 Lindegaard klarerer et halvhjertet fremspill.

65 STRAFFE TIL UNITED

65 Januzaj blir lagt i bakken, MEN den forseelsen skjer minst en meter utenfor 16-meteren…Oi oi…

66 Da har vi sett det også! Dommeren konfererer med linjemannen igjen og ombestemmer seg og gir frispark. Det er en helt rett avgjørelse, men dommeren og linjemannen kan jo ikke ha sett tv-bilder. Snodig situasjon. Men rett avgjørelse åkkesom. Frisparkeet ender i utspill fra Myhill etter at Januzaj får to skuddmuligheter.

69 BYTTE UNITED: Blackett gir seg og John Cofie kommer inn.

70 Wesley Atkinson henger seg fast i drakten til Januzaj. Han vet akkurat hva han gjør og hvor kynisk den holdingen er. Heldigvis gjør dommeren det også. Gult kort til West Brom-spilleren.

72 Solen titter frem i Birmingham. Ellers er det lite som gleder de fremmøtte.

73 West Broms reserver har bare tapt en av ti kamper hjemme, men har vært ditto svake borte.

75 Nabi med en stor sjanse for vertene. Overlister Lindegaard, men skuddet går til side. Der levde United farlig, for Uniteds danske keeper hadde ikke kontroll på det skuddet.

77 Cofie får en bra sjanse for United, men Myhill er for rutinert til å la seg lure av skuddet fra skrått hold.

79 Woops! Lindegaard mister ballen etter et enkelt skudd, Er et lite øyeblikk forvirret, men fanger ballen igjen ganske

84 0-1: MÅL FOR MANCHESTER UNITED! Sean McGinty står på bakerste stolpe etter et innlegg fra Januzaj. Ballen ekspederer iren trygt i mål. Hva er vel mer passende enn at det er nettopp irske McGinty som scorer for United på St. Patricks Day!!

86 0-2: MÅL FOR MANCHESTER UNITED! Det er kanskje den berømte ketchupflaskeeffekten. Bare halvannen minutt etter det første målet er det 2-0 til United. Langt utspill fra Lindegaard ender hos John Cofie etter en stygg tabbe i West Brom-forsvaret. Han plasserer ballen enkelt i mål. Nå bør poengene være trygge.

88 BYTTE FOR UNITED: Adnan Januzaj går ut og Tom Lawrence kommer inn.

90 BYTTE FOR UNITED: Jesse Lingard går ut og Luke McCullough kommer inn. Nå handler det om å drøye tid.

90+3 Don Daniels må gi seg etter en skikkelig smell i hodet.

90+4 Lindegaard kommer ut i feltet. Fanger ballen, men mister den. Heldigvis får dansken raskt kontroll.

SLUTT

Og det ble det siste som skjedde i kampen. United tar en solid seier mot hjemmesterke West Brom. Det var ingen gnistrende kamp av United, men gjestene tok godt vare på sjansene og hadde stort sett veldig god kontroll bakover på banen.