Da United mistet et tilsynelatende sikkert ligagull til Manchester City våren 2012, var Sir Alex Ferguson fast bestemt på hva han trengte for å gjøre United til ligamester igjen.

Den spissen fant han i Arsenal der Robin van Persie hadde lagt bak seg en strålende sesong for Arsene Wengers mannskap.

Kanskje noe overraskende gikk franskmannen med på å selge Van Persie til United og nederlenderen fikk en forrykende start og en fantastisk sesong i United-trøyen i 2012/13.

Da sesongen var over hadde United vunnet ligagullet, Sir Alex Ferguson takket for seg og Van Persie var toppscorer for sin nye klubb.

Nederlenderens karriere i United ble aldri den samme under David Moyes og Louis van Gaal, men det er ingen tvil om at Van Persie fremdeles er en populær mann blant United-fansen etter den fantastiske 2012/13-sesongen.

Vi har plukket ut hans fem beste øyeblikk i United-drakten.

Manchester United v Aston Villa - Premier League
DRØMMEMÅL: Van Persie scorer med et fantastisk volleyskudd mot Aston Villa.

1. Man United – Aston Villa 3-0, Premier League 22.april 2013

Kampen: Med seier over Aston Villa ville United igjen være ligamester og det ble en festaften på Old Trafford.
Van Persies rolle: 2012/13 var Robin van Persies sesong. Han scoret 26 mål i Premier League og selv om de tre mot Aston Villa neppe var de viktigste ettersom ligagullet praktisk talt allerede var i boks før kampen, var det en perfekt måte å sikre gullet på. Tre scoringer signert Van Persie, og det første målet, på et fantastisk volleyskudd på den strøkne pasningen fra Wayne Rooney, er et av de flotteste målene som noensinne er scoret på Old Trafford.

2. Man City – Man United 2-3, Premier League 9.desember 2012

Kampen: United hadde alt slått Liverpool og Chelsea borte i ligaen, men den store testen var regjerende ligamester City på Etihad. United vant 3-2.
Van Persies rolle: Den vanvittige avslutningen på kampen, den ekstatiske følelsen og de elleville jubelscenene i borteseksjonen. Vi husker det som om det var i går. Wayne Rooney hadde gitt United en 2-0-ledelse før City kom tilbake. Da Pablo Zabaleta utlignet med fem minutter igjen hadde de fleste regnet med poengdeling. På overtid fikk United frispark like utenfor 16-meteren. Van Persie tok det, og via City-muren gikk ballen i nettmaskene bak Joe Hart. Det var Citys første ligatap for sesongen og United åpnet en luke på seks poeng til rivalene. Den var de aldri i nærheten av å tette. Van Persies overtidsmål på Etihad var katalysatoren som for alvor fikk fart på gulltroen både hos spillerne og fansen.

3. Southampton – Man United 2-3, Premier League 2.september 2012

Robin van Persie feirer etter 3-2-målet mot Southampton.
GULLGUTT: Robin van Persie feirer etter 3-2-målet mot Southampton.

Kampen: Nyopprykkede Southampton tok ledelsen to ganger, og Van Persie brant et straffespark. Det er imidlertid ikke det vi husker fra 3-2-seieren.
Van Persies rolle: Jo, Van Persie hadde scoret i hjemmedebuten mot Fulham, men dette var kampen da vi for alvor fikk en pekepinn på hva som ventet oss. Nederlenderen bommet riktignok på et straffespark, men lot seg ikke affisere av det. Van Persie scoret alle Uniteds mål og avgjorde kampen like før slutt med en strålende heading.

4. Man United – Olympiakos 3-0 Champions League 19.mars 2014
Kampen: United og Van Persie slet tungt under David Moyes. 0-2-tapet borte mot Olympiakos ble beskrevet som regelrett pinlig. United var planløse og ble herjet med av innsatsvillige grekere. Utfordringen før hjemmemøtet var stor. United innfridde og vant 3-0 takket være Van Persies hat trick
Van Persies rolle: En scoring til Olympiakos og det ville praktisk talt vært «Mission Impossible» for United. Olympiakos hadde flere brukbare sjanser og David de Gea vartet opp med et par solide redninger for Robin Van Persie sørget for to United-mål før pause. Det første på straffespark og det andre i sluttsekundene av omgangen. Bare seks minutter etter hvilen, scoret nederlenderen igjen med et nydelig frispark. David Moyes fikk en pustepause, men syv kamper senere var det over og ut for skotten.

Liverpool v Manchester United - Premier League
MATCHVINNER: Robin van Persie scoret 2-1-målet mot Liverpool.

5. Liverpool – Man United 1-2 Premier League  23.september 2012
Kampen: Liverpool mot United blir alltid en intens affære og dette var intet unntak. Jonjo Shelvey hadde fått rødt kort etter en tøff duell med Jonny Evans, men det var hjemmelaget som tok ledelsen med Steven Gerrard. Rafael utlignet like etter for United og Van Persie avgjortde fra straffesparkmerket med ca kvarteret igjen.
Van Persies rolle: Ikke blant Van Persies beste kamper og United hadde tidvis problemer med et hardtkjempende hjemmelag. Men United fikk straffe da Glen Johnson felte Antonio Valencia. Det spesielle i oppladningen til selve straffesparket var at Daniel Agger var skadet og måtte få behandling. Van Persie måtte vente nesten fem minutter på å ta straffen, men om det var noen nederlandske nerver i sving så klarte han å skjule de godt. Banket ballen i mål og United tok en uhyre viktig seier.