12 mål på 12 kamper

Nytt mål, men Robin van Persie gjorde ingen stor kamp mot Ghana. Les vår vurdering her.

NEDERLAND – GHANA 1-0

Privatlandskamp, Rotterdam
1-0: Robin van Persie (5)

United-spiller: Robin van Persie, Nederland

Innflytelse på kampen: Scorer ett mål på en sjanse. Ett mål som også avgjør kampen. Da bør vel innflytelsen være på topp? Nei, faktisk ikke. Van Persie, Arjen Robben og Wesley Sneijder vandret mye, byttet posisjoner og spilte i det som var et veldig fleksibelt nederlandsk system før pause. Han mistet imidlertid ballen flere ganger, og manglet den skarpheten i nærteknikken som han har da han er i toppform. Etter pause falt intensiteten hans mye, noe som betyr at jeg ikke kan gi mer enn en 3er.  Byttet ut etter 74 minutter.  Terningkast 3

rvpkar

Defensive bidrag: For oss som er vant til å se ham som spydspiss i United ble det egentlig en litt merkelig kamp. Da Nederland ikke hadde ballen lå han mer som høyrekant enn ren spiss før pause. En gang var han også nede ved eget hjørneflagg for å følge sin spiller, og selv om han ikke er en veldig taklende spiller så dekket han i alle fall greit med rom fra sin høyre kantrolle defensivt. Etter pause virket han litt mindre interessert, og da falt nivået også defensivt. Terningkast 3

Bevegelse: Andre er raskere enn ham, men han vandret fra høyre til venstre og spilte også sentralt før pause. Han var flink til å fylle opp i feltet da det åpnet seg for nederlenderne og gjorde også et greit arbeid defensivt. Etter pause så vi ham noen ganger, men generelt sett var det mer gåtempo over alt han gjorde da, og han mistet et øye på terningen på det Terningkast 3

Får plusspoeng for: Ett mål på en sjanse. Kan vel ikke kreve så mye mer fra en spiss. Virket også entusiastisk de første 45, selv om han altså lå mer på kant enn han noen gang har vært i United.

Får minus for: Manglende skarphet. Mistet flere ganger ballen i tette dueller. Etter pause virket det også som om kampen ble et pliktløp som han egentlig ikke var veldig lysten til å være en del av.

Stjernefaktor: Kaptein og matchvinner, så ja, absolutt, selv om Arjen Robben var mer frempå enn ham i offensive bidrag. Tok heller ingen dødballer, og fikk lov til å gjøre som han ville etter pause, selv om bidragene ble få. Det er det selvsagt bare de største som får. Terningkast 5

Verdt å merke seg: Van Persie står nå med den nydelige statistikken – 12 mål på sine 12 siste kamper for Nederland.

Helhetsinntrykk: Scorer og gjør en god jobb for laget før pause. Likevel må han helt klart opp minst  ett nivå til VM fra det han gjorde før pause, og den jobben han gjorde etter pause var rett og slett for dårlig. Terningkast 3

Selve kampen:

gaalghana

Senere hadde også Arjen Robben tre gode sjanser før pause, men til tross for at to av dem var alene med keeper, den ene på femmeteren og på åpent mål, så klarte de ikke å drepe kampen i de første 45 minuttene.

Etter pause liknet det hele mer på en betydningsløs treningskamp enn VM-forberedelser. Det var langt mellom sjansene – en stuss og påfølgende bom etter corner og et Robben-skudd rett på Adam Larsen Kwaresey var det nærmeste, men  Nederland kontrollerte enkelt inn til seier.

Ghana skapte ikke en eneste sjanse i løpet av 90 minutter.

Den neste United-manageren: Louis van Gaal

TV-bildene viste ham som oftest hoderystende på benken. Nederland skapte 4-5 store sjanser og fikk ingen sjanser mot seg, men det ble noe halvveis over det hele. De offensive kombinasjonene satt for sjeldent, og stort sett var det bare Arjen Robbens fart som skapte sjanser. Har jo skiftet fra 4-3-3 til å teste et 3-5-2, spillerne har skrytt av det, men denne kampen ga nok flere spørsmål enn svar om det er rett system å velge mot Spania i åpningskampen i VM.