U21: Slo erkerivalen

McNair matchvinner for U21-laget mot Liverpool i Victor Valdés’ første opptreden for United.

Manchester United stilte sterkt i U21-oppgjøret mot erkerival Liverpool, og mest interessant var det kanskje at Victor Valdés fikk sjansen i mål.

Han var den klart mest erfarne på dette United-laget, men var også den eneste spilleren i førsteelleveren som ikke har spilt for førstelaget.

United startet i en forsvarsfirer, var innom en forsvarstreer, men de spilte mesteparten av oppgjøret med en forsvarsfirer.

United begynte best, men det ble mer og mer åpenbart at Liverpool var et farlig kontringslag, og United var usikre på hvordan de skulle håndtere tempoet til flere av Liverpools angrepsspillere. Liverpools Canos fikk den første virkelig store sjansen, etter forsvarsfeil av United, men avslutningen ble for dårlig.

Det ble også Nick Powells avslutning da han ble sendt alene gjennom av Anderson, men det gjorde han godt igjen noen minutter etterpå, da han headet inn Andreas Pereiras flotte frisparkinnlegg.

Victor Valdés gjorde sine saker bra, men vil neppe være helt fornøyd med seg selv etter utligningsmålet til Liverpool noen minutter før pause. Jovisst var det en god avslutning av Sinclair, men den kom i korthjørnet hans, og han så ikke ut til å være fornøyd selv. Det så ikke ut som en keepertabbe, og alt i alt kan United se på dette som en akseptabel Valdés-debut.

Manchester United Unveil New Signing Victor Valdes
GREI START: Victor Valdés.

United startet best også etter pause, og denne gangen førte det også til et mål. Powell slo gjennom Janko, som løp utover før han slo ballen innover til en fremadstormende Paddy McNair, som kaldt sentret ballen i mål bak Liverpool-keeperen.

Det skulle vise seg å bli vinnermålet. United var nærmere tre enn Liverpool var to i denne andreomgangen, og United kontrollerte stort sett hele omgangen. De gangene Liverpool skapte noe var det gjerne etter feil fra United, men feilprosenten var såpass lav at det aldri så ut som om Liverpool skulle utligne, og spesielt Tom Thorpe imponerte stort i forsvaret etter å ha kommet tilbake fra skade. Det så ikke ut som om han hadde vært skadet.

United går opp på fjerdeplass på tabellen, med lik målforskjell, men færre scorede mål enn Chelsea. Rødtrøyene har imidlertid én kamp mindre spilt enn tetlagene Southampton og Tottenham, og kan passere begge.

Under kan du se Uniteds mål, og nederst i saken kan du se vår liveoppdatering fra kampen.

Manchester United 2-1 (1-1) Liverpool

34. min.: 1-0 Nick Powell
42. min.: 1-1 Sinclair
47. min.: 2-1 Paddy McNair

Sted og tid: Leigh Sports Village, 26. januar 2015, 20:00 (skandinavisk tid).
Turnering: U21 Premier League

Manchester United: Victor Valdés, Marnick Vermijl, Paddy McNair, Tom Thorpe, Tyler Blackett, Saidy Janko, Anderson (Liam Grimshaw, 88.), Andreas Pereira (James Weir, 87.), Reece James, Jesse Lingard, Nick Powell.
Ubenyttede innbyttere: Joel Pereira, Donald Love, Ashley Fletcher.

Liverpool: Vigouroux, McLaughlin, Maguire, Randall, Williams, Chirivella, Canos, Brannagan, Sinclair, Ibe, Ojo.
Innbyttere: Fulton, Trickett-Smith, Madger Gomes, O’Hanlon, Cleary.

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

LIVE

0: Intervju med U21-sjef Joyce nå før kampstart, og han ble selvsagt spurt om problemene ved å ha så lange perioder med få kamper. Han anerkjente problemet, men pekte på at U21-gutta har spilt treningskamper bak lukkede dører mot flere Championship-lag, som har stilt med sine beste lag, så forhåpentligvis kan det redusere terminlisteproblemene.

0: Det blir spennende å se hvilken formasjon det egentlig blir. Laget kan spille med både tre og fire bak uten at det vil overraske med dette spillermaterialet.

0: Spillerne kommer ut på banen. Tom Thorpe er Uniteds kaptein.

0: MUTV setter laget opp i en diamantformasjon, men den ser ærlig talt noe rar ut med Janko på topp sammen med Powell. Det virker som om det skal stemme ut fra hva kommentatorene sier, men litt overraskende vil det jo være om det er akkurat slik. Liverpool stiller med tre bak, og spesielt Jordan Ibe vil være en LFC-spiller å se opp for her. Også Canos og Sinclair kan fort finne på noe skummelt.

1: Kampen er i gang! Og Valdés har allerede berørt ballen. Det var ganske lite spektakulært, på både godt og vondt.

3: Uniteds første sjanse for Pereira/Lingard, men det ble ikke noe mer enn en corner. Den plukker Liverpool-keeperen ned.

5: United har startet best.

7: Paddy McNair, som spiller i en høyrebackrolle her, prøver seg på et skudd. Ikke noe godt skudd, dessverre, og ballen havner på tribunen.

9: Liverpool på en sjelden visitt fremover, men innlegget fra høyre ble for dårlig.

11: Vermijl med en elendig pasning som skaper en Liverpool-kontring. Det blir slått inn et brukbart innlegg, men Victor Valdés er våken, og kaster seg ned og griper ballen uten problemer. Bra!

14: Thorpe med et herlig løp offensivt, og nesten en briljant gjennombruddspasning. Liverpool får etter hvert tak i ballen, og kontrer. Sinclair kommer til avslutning, men den humper inn til Valdés.

17: Liverpool har en del hurtige spillere som skaper trøbbel for United. Bortelaget er langt bedre med nå enn i starten, og United lar de få kontre litt for ofte. Kommer til å straffe seg om den trenden fortsetter. Liverpool har vært nærmere å trenge gjennom enn det United har vært.

20: Valdés’ har inngripener hittil har vært gode. Ingen feberredninger, men trygg med ball, og våken.

24: Janko omringet, og skal slå inn, men skyter heller hull i lufta. Han bommet rett og slett på ballen, altså.

26: Oioi, kjempesjanse til Liverpool. Blackett forærer Canos ballen, men avslutningen går utenfor, til Valdés og Blacketts lettelse. Der burde Liverpool tatt ledelsen.

27: FA-cuptrekningen har blitt foretatt, forresten. Manchester United eller Cambridge møter enten Preston eller Sheffield United på bortebane. Liverpool eller Bolton skal til Selhurst Park for å møte Crystal Palace. Se hele trekningen her.

29: Burde vært et soleklart gult kort til Liverpools Canos nettopp for en takling som var så sen at den ikke var over før neste uke. Dommerens bom der er omtrent like stor som Canos’ egen miss fremfor mål.

30: Ohh! Kjempesjanse for Nick Powell. Kjempepasning fra Anderson, og Powell timer løpet sitt perfekt. Powell får ballen forbi keeper, men den går utenfor stengene. Der skulle vi ha scoret.

34: MÅL! POWELL! Liverpool må bruke ulovlige midler for å stoppe Janko, og United får frispark i innleggsposisjon. Andreas Pereira med et herlig innlegg, og Powell header den i mål. United nære ved å skape en stor sjanse til rett etterpå også.

37: United har gått over til en trebackslinje, ser det ut til.

40: Powell prøver å fyre av med venstre, men skuddet går over og utenfor.

41: United til ny avslutning i etterkant av et bra pasningsforsøk av Anderson, men Liverpool får blokkert, og keeper er våken.

42: MÅL til Liverpool. Jerome Sinclair med et veldig godt skudd, men Valdés vil neppe være fornøyd likevel siden den gikk i korthjørnet. Så ikke ut som en keepertabbe, men heller ikke veldig imponerende, altså. Ristet på hodet selv.

46: PAUSE. 1-1 er en fair refleksjon av oppgjøret hittil.

46: Kampen er i gang igjen. Ingen bytter, ser det ut til.

47: MÅL! 2-1 til United, og det er McNair! Powell og Janko med forarbeidet, og et fint offensivt løp av McNair (som altså er i en backrolle), og han avslutter kaldt.

51: Lingard blir revet ned, og skaffer frispark på godt hold.

52: Frisparket til Pereira blir reddet, og Lingard skyter returen over. Brukbar sjanse! United klart best etter pause, og i skrivende stund fyrer Lingard av igjen, men den går ufarlig rett på keeper.

58: United med noen fine bevegelser, og har vært nære ved å bryte gjennom ved noen anledninger, men har ikke blitt spesielt farlig heller.

60: En del enten-eller med Andreas Pereira. Slo en altfor lang pasning nettopp, og har gjort det ved noen anledninger tidligere også, men hadde også en finfin målgivende pasning til 1-0-målet.

62: Brannagan fyrer av fra langt hold for Liverpool, men Valdés kan slappe helt av på den, for den suser opp på tribunen.

65: Herlig forsvarsspill fra Blackett nettopp.

68: Liverpool bytter inn Madger Gomes for McLaughlin (som hadde gult kort).

70: United har vært best uten å skape sjanser nå, så Anderson finner ut at han kan like godt skyte fra altfor langt hold. Enkelt for keeper, men forsøket var ikkje  ille.

71: Reece James kommer til en brukbar skuddmulighet etter en lekker flikk av Lingard, men James sklir akkurat i det han skal skyte, så avslutningen går utenfor.

72: Nicky Butt og Jim Ryan sitter sammen på tribunen.

75: Sinclair blir spilt gjennom, men Valdés er lynrask ut fra streken og tar den fremfor Liverpools målscorer.

77: Powell med et brukbart skuddforsøk, men den går over.

81: United med en stor nesten-sjanse etter bra spill av Andreas Pereira, men Liverpool forsvarer seg godt i egen boks.

82: Paddy McNair roter litt i eget forsvar, og Liverpool snappet ballen fra ham. Ibe kommer seg til avslutning, men den var ikke god nok.

86: United kontrollerer ballen på Liverpools banehalvdel nå.

87: BYTTE: James Weir kommer inn for Andreas Pereira.

88: BYTTE: Liam Grimshaw erstatter Anderson.

91: Det er lagt til tre minutter. United ser ut til å ha kontroll, men lag som ligger under får jo ofte en sjanse på overtid…

92: United kontrer etter at Weir og Janko får klarert i samarbeid, og Lingard klarer nesten å ta ned gjennombruddspasningen. Herlig forsøk, kunne blitt veldig farlig.

94: SLUTT!