Slo Solskjær & co

REFERAT: Robin van Persie og Ashley Young scoret målene da United vant 2-0 i Juan Matas debut.

Det var en kamp vi hadde enorme forventninger til. Ikke bare har ryktene gått noen dager om spillere som kanskje ville returnere fra skade, men rekordsigneringen Juan Mata skulle kanskje få spille i United-trøya for første gang også.

På toppen av det hele returnerte Ole Gunnar Solskjær som Cardiff-manager.

Allerede noen timer tidligere kom signalene om at lagoppstillingen kunne bli interessant: Robin van Persie, Wayne Rooney og Juan Mata ble alle fotografert på vei inn på Lowry Hotel, og sannsynligheten for å se de tre i troppen var absolutt til stede.

[poll id=»56″]Laget kommer

Og da lagoppstillingene kom, så viste det seg at alle var med – men alle tre startet ikke. Robin van Persie startet helt på topp, og det var første gang siden Shakhtar-kampen den 10. desember at nederlenderen var på banen for United. Den gang kom han inn i det 63. minutt, slo i det 67. minutt corneren som førte til vinnermålet, men ble skadet i samme slengen. Han fullførte kampen, men etter dette har vi ikke sett noe til ham.

Bak ham startet Juan Mata, et valg av Moyes som nok blidgjorde svært mange fans. Det er ikke til å komme ifra at Mata og Solskjær var hovedattraksjonene denne januarkvelden. Wayne Rooney var sammen med Adnan Januzaj plassert på benken, noe som gav United mange muligheter til å eventuelt forandre kampen om det ble tungt.

Young og Valencia fikk hver sin kant, mens Giggs og Jones skulle ta seg av midtbanen. Rio Ferdinand er skadet, og Nemanja Vidic er fortsatt ute med suspensjon, så forsvaret fremfor De Gea bestod av (fra høyre) Rafael, Chris Smalling, Jonny Evans og Patrice Evra.

Hyggelig velkomst

Manchester United v Cardiff City - Premier League
HYLLET: Ole Gunnar Solskjær.

Juan Mata fikk en hjertelig velkomst av både publikum og Fred the Red, og det samme gjorde selvsagt Cardiff City-manager Ole Gunnar Solskjær.

Van Persie og Juan Mata sparket i gang, og United spilte mot Stretford End i førsteomgangen for en gangs skyld.

United var best de første fem minuttene, uten å skape noen sjanser, mens Cardiff var fremme på en kontring etter en svak tversoverball fra Chris Smalling.

1-0

vanpersiefeiring (650 x 358)
1-0: Robin van Persie.

Etter fem minutter kom sjansen: En langpasning fra debutant Juan Mata fant kaptein Evra på kanten, og han slo tilbake til Young, som sendte ballen livsfarlig inn i feltet. Valencia headet i tverrliggeren, og Van Persie var der på returen. Riktignok reddet Marshall det første forsøket hans, men returen etter det igjen headet nederlenderen i mål.

En drømmestart for United, og en drømmestart for comebacket til Van Persie, mens starten for Solskjær & co var mer som et mareritt.

I de neste minuttene fortsatte United å presse heftig. Det var hele tiden antydninger atil at sjanser kunne bli skapt, men fortsatt måtte situasjonene rundt målet sies å være kampens eneste sjanser.

Ex-red Fraizer Campbell var på topp for Cardiff, og var bevegelig på topp, og United-forsvaret måtte være for å hindre ham i å skape sjanser for seg selv og lagkamerater.

Cardiff kjemper seg inn igjen i kampen

Men Cardiff-forsvaret hadde mer arbeid, og slik midtbanegeneral Ryan Giggs strødde pasninger, og slik Van Persie plukket opp, så ble det vanskelig for Cardiff-forsvaret å hindre sjanser. Litt før det var spilt 20 minutter slo Juan Mata et godt innlegg inn mot bakerste fra høyresiden etter godt United-spill, og Ashley Young skled inn for å prøve å sette ballen i mål, men uten hell. Det var uansett lovende takter av både Mata og United generelt.

Bellamy pådro seg kort tid etterpå gult kort for protester mot et riktig idømt frispark, og frisparket ble godt slått inn av Mata, mens Evans’ heading gikk utenfor mål.

Også Cardiff fikk dødballer, og kom seg på den måten til noen innlegg. Innleggene var høye og skumle, men ble bare til nye dødballer igjen, før United fikk avverget etter en De Gea-beinparade fra en Hudson-heading.

Etter en halvtime kunne en trygt si at Cardiff hadde kom inn i kampen, og kanskje hadde de også vært best i rundt ti minutter. I alle fall var Solskjærs mannskap helt på høyde med Moyes’ United i den delen av kampen.

VAKKERT: Juan Mata i United-drakt.

Etter 33 minutter var Van Persie svært nære. United hadde fått en corner, og tok den kort, og etter litt småspill slo Evra gjennom nederlenderen, som fra litt skrått hold på venstresiden skjøt mot lengste hjørne. Dessverre for United gikk den litt utenfor.

Cardiff angrep rett etterpå, og McNaughton slo godt inn fra høyre. Fraizer Campbell fikk et hode på ballen, og den forandret noe retning, og ingen andre kom på den. Det kunne blitt livsfarlig, og det viste hvor viktig det var å holde konsentrasjonen oppe defensivt. Cardiff hadde sendt en advarsel til United.

Det ebbet ut til pause med 1-0, uten at noen sjanser hadde blitt skapt mot slutten av omgangen. United kunne være brukbart fornøyd med førsteomgangen, men Cardiff kom litt i overkant godt med i kampen den siste halvdelen. Noe av forklaringen kunne ligge på midtbanen. Phil Jones, og spesielt Ryan Giggs, gjorde det bra i startfasen av kampen. De forsvant litt mer etter hvert.

Andre omgang

Det ble ikke gjort noen bytter i pausen, fra noen av lagene, så begge managerene stolte på de elleve som allerede var på banen.

Mata og Valencia fikk jobbet ballen inn i feltet etter fem minutter av andreomgangen, og Van Persie hadde dratt seg fri. Dessverre var han i ubalanse, og klarte derfor ikke å få avsluttet.

Rett etterpå gjorde Cardiff sitt første bytte. Mutch ble erstattet av Kim. United hadde frispark rett etterpå, som Giggs slo inn til Van Persie, men headingen gikk såpass langt over at det aldri var noen fare.

Etter 54 minutter fikk Cardiff sin første sjanse i andreomgangen, da Declan John plutselig var farlig gjennom på venstresiden – Uniteds høyreside. Johns innlegg var farlig, men traff ikke noen Cardiff-spillere, og dårlig timing i Cardiff-angrepet reddet United, som slapp med skrekken.

I de neste minuttene ble United nærmest rundspilt av Cardiff, som kom seg til flere farlige innlegg, og vant andreballene slik at de fikk rullet opp nye angrep.

United svarer

2-0: Ashley Young banker inn 2-0.

Men United svarte – og du verden for et svar! Ashley Young dro seg innover fra venstresiden, og banket ballen knallhardt i det lengste hjørnet. 2-0! Og hvem fikk målgivende pasning? Joda, det var Juan Mata! Riktignok skal han ikke ha så mye av æren for målet, men det er alltid hyggelig å få en målgivende pasning likevel.

Da var det mindre grunn til å være nervøs, og Cardiff-dominansen stoppet. Juan Mata dro seg innover kort tid etter målet, og skjøt med feil bein, men Marshall hindret forsøket.

Rett etterpå bestemte David Moyes seg for at det var på tide å få inn Wayne Rooney – ikke en dårlig spiller å kunne sette inn når en leder med to mål allerede – og scouseren erstattet målscorer Van Persie.

Ole Gunnar Solskjær så ikke fornøyd ut på sidelinjen, og måtte bytte inn Turner for en småskadet Hudson i Cardiff-midtforsvaret. Men selv om Solskjær ikke koste seg, så koste i alle fall United-supporterne seg ved å synge Solskjær-sangen for full hals.

Etter 70 minutter gikk Ryan Giggs ut mot laget fra fødebyen, i hans 800. kamp fra start, og Tom Cleverley kom innpå.

Sjanser for Valencia og Mata

NULL POENG: Ole Gunnar Solskjær fikk ikke med seg poeng, men han fikk i det minste hilse på Fred the Red igjen.

En liten stund etterpå ble Valencia flott spilt gjennom, og så ut til å misbruke sjansen helt da han nølte litt, men da skuddet endelig kom gikk det i stolpen, og United var nære 3-0.

Og hvem byttet Cardiff inn i sitt forsøk på å snu kampen? Mats Møller Dæhli! Den tidligere United-unggutten imponerte i debuten i FA-cupen mot Bolton, og ligadebuten kom altså på Old Trafford. Møller Dæhli kom inn for Craig Noone, som var farlig i starten av andreomgang på høyrekanten.

Mata fikk en sjanse med rundt ti minutter igjen, etter et fint United-angrep. Dessverre fikk spanjolen pasningen fra Evra litt bak seg, og avslutningsforsøket ble da heller ikke all verden.

I det 84. minutt ble Mata byttet ut, og han fikk en finfin hyllest fra United-publikummet. Det ble ikke mål i debuten, men seier og målgivende pasning ble det i alle fall. Inn kom Januzaj.

United tok ikke innpå Liverpool, siden de hadde full kontroll mot Everton men United bestod i alle fall testen. Det ble 2-0 over Cardiff City. Nå venter Stoke City borte i neste kamp.