Uavgjort med ti mann

1-1 og poengdeling for Joyces gutter i kveld. Nå må de slå Villa om en uke for å sikre avansement.

Som skrevet tidligere i dag, var United avhengige av poeng, og aller helst seier for å sikre seg en plass i neste del av U21-versjonen av Premier League.

Seier ble det ikke. Tross en meget god førsteomgang av de røde, sto det 0-0 til pause etter at Southamptons sisteskanse hadde spilt en meget god omgang. Det var gode tendenser fremover på banen for United, men de klarte ganske enkelt ikke få ballen i mål.

Andreomgangen startet med at Southampton tok tilbake initiativet i matchen, og etter 55 minutter fikk de belønning for strevet. Det ble dømt straffe etter en felling inne i feltet, og Southamptons Lee satte straffen bak en sjanseløs Johnstone.

Herfra og inn var United igjen det beste laget. Thorpe og Macheda bommet begge på store muligheter før utligningen omsider kom. Godt forarbeid av Tunnicliffe ga Lingard en skuddmulighet som keeper måtte gi retur på. Der var Macheda, og utligningen var et faktum.

Southampton ga derimot ikke opp, og 2 minutter senere fikk de et nytt straffespark. Lingard handset på linja, og dommeren ga det som kunne se ut som et fortjent rødt kort. Heldigvis har United en toppkeeper mellom stengene, og denne gangen reddet Johnstone straffen fra Lee.

Flere mål ble det ikke, og United må dermed vinne den vanskelige bortekampen mot Aston Villa neste mandag for å være sikret avansement til elitestadiet av turneringen.

Se tabellen her

– Må vinne mot Villa

Målscorer Macheda var skuffet etter kampen og var klar på at de både kunne og burde vunnet i dag.

– Det var en frustrerende kamp. Vi kom hit for å vinne, og jeg synes vi spilte en bedre kamp enn dem. Vi hadde sjanser nok til å avgjøre dette i første omgang.

Sammen med Henriquez var han meget toneangivende på topp i dag, og fikk omsider en scoring etter å ha gått noen kamper uten nettkjenning. Det var derimot tydelig at frustrasjonen var den følelsen han kjente mest på.

– Det er veldig skuffende å dra hjem herfra med ett poeng, men nå skal vi fokusere på kampen mot Aston Villa – en kamp vi må vinne, sa italieneren til MUTV etter kampen.

Kampreferat

United: Johnstone, Vermijl, Thorpe, Fornasier, McGinty, Tunnicliffe, Cole, Henriquez (Bebe 70), Macheda (Veseli 90+3), Petrucci, Lingard.

Ubenyttede innbyttere: Pereira, Lawrence, Ekangamene

90+4: Kampen er over, det ender 1-1 mellom Southampton og United i kveld.

90: Tre minutter legges til på St. Mary’s.

85: Johnstone redder straffen fra Lee! Det er forsatt kamp på St. Mary’s.

83: Straffe til Southampton! Det virker som om dommeren dømmer for hands på streken etter at United nok en gang sliter med å klarere etter en corner. Lingard blir utvist for forseelsen og United på fullføre kampen med 10 mann.

81: 1-1. Macheda vinner ballen på Southamptons banehalvdel, og Tunnicliffe tar over ballen i godt driv. Han får dyttet ballen videre til Lingard som får av et skudd. Nok en gang står Southampton-keeperen i veien, men på returen er han maktesløs da Macheda banker ballen i mål. Nå blir det noen livlige siste 10 minutter på St. Mary’s.

77: Kjempesjanse for United. Godt innlegg fra Bebe som finner Macheda inne i feltet. Avslutningen er god og på mål, men nok en gang er det Southamptons sisteskanse som redder laget sitt. Under et kvarter igjen, og det begynner å haste.

70: Med 20 minutter igjen kommer Bebe inn for Henriquez. United trenger mål nå.

63: Kjempemulighet for Thorpe og United. Et frispark fra drøye 20 meter blir svingt inn foran mål, og Thorpe får gå opp helt uforstyrret. Headingen derimot er av det ukontrollerte slaget, og går over.

58: Nytt frispark fra Southampton, men det går hårfint over målet til Johnstone. United har tapt initiativet de hadde i første omgang.

55: 1-0 til hjemmelaget. Lee setter straffen sikkert til høyre for Johnstone, og vertene går opp i en ufortjent ledelse. Det er litt usikkerhet rundt hva som hendte, men det kan se ut som om Lee ble felt av Vermijl etter at United ikke klarte å avklarere en corner. Plutselig spøker det for videre spill i Premier League.

54: Straffe til Southampton!

52: Andreomgangs første mulighet går til Southampton. Vertene får frispark på 18 meter, men skuddet går hårfint til side for Johnstones høyre stolpe.

46: Kampen sparkes igang igjen, og man kan ikke annet enn å beundre Warren Joyce som bevitner det hele fra sidelinjen i shorts. Det er kanskje ikke -30 i Southampton, men det er ikke mildt heller.

Pause: Og der blåser dommeren av etter en hendelsesrik førsteomgang. Begge lagenen begynte forsiktig, men etterhvert tok United over mer og mer, og ved pause er det smått utrolig at det enda står 0-0. Både Lingard, McGinty, Cole og Macheda har vært meget toneangivende, og klarer Joyces gutter å opprettholde dette presset etter sidebyttet bør United ha sikre seg seieren og videre spill i U21-Premier League.

43: Igjen er det målvakten til «The Saints» som holder balanse i kampen, men denne gangen må han avverge en avslutning fra sin egen spiller. Et glimrende innlegg fra Cole finner nesten Henriquez i boksen, men en Southampton-stopper får en tå på ballen og sender den mot sitt eget nett. Keeperen får en lang hånd på den, og dytter ballen utenfor til nok et hjørnespark.

40: Nok et skudd fra Lingard, og nok en gang må Southampton-keeperen ut i strekk. Nå bør Southampton si seg meget fornøyde om de holder 0-0 til pause.

38: Nå ligger det et United-mål i lufta. Vermijl kommer seg til linja og får lagt ut til Henriquez. Denne gangen treffer avslutningen mål, men Southamptons sisteskanse får fistet ballen ut til en corner det ikke blir noe av.

35: Kjempesjanse for Macheda. Kommer til en glimrende skuddmulighet fra litt spissvinkel, men klarer ikke å klemme avslutningen innenfor stengene. Ballen stryker kun centimetere til side for buret til Southampton. Kampens største sjanse.

32: Ny stor sjanse for United. Henriquez vinner ballen ved Southamptons cornerflagg. Spiller ballen ut 45 grader, men avslutningen fra Lingard går hårfint over Southampton-målet.

30: God mulighet for Henriquez. McGinty med en nydelig gjennombruddspasning og Henriquez får brukt farten sin. Desverre kommer keeper ut og forstyrrer chileneren nok til at han ikke får tatt med seg ballen, og Southampton-forsvaret får klarert.

29: Nigel Adkins er på plass på St. Mary’s i kveld for å se på sine reserver.

25: United har vært det beste laget på banen, uten å ha kommet til de helt store sjansene så langt.

18: Nytt innlegg denne gangen fra Cole på høyrekanten, men headingen til Henriquez går harmløst til siden for mål.

15: McGinty med Uniteds største sjanse, selv om det neppe var intensjonen. Et innlegg fra venstre går forbi alle, men sneier den bakerste stolpen til Southampton.

12: Godt spill av Macheda og Petrucci på midten, men gjennombruddspasningen mot Macheda når akkurat ikke frem.

9: Begge lagene med godt pasningsspill på midten innledningsvis, men de føler på hverandre. Det er tydelig at denne kampen betyr mye for begge lag.

5: Uniteds første avslutning fra Lingard utenfor Southamptons 16-meter. Det er en god posisjon, men skuddet går over og utenfor.