Uavgjort i London

REFERAT: Det endte til slutt 0-0 etter 90 minutter med fotball mellom to jevne lag på the Emirates.

Både United og Arsenal trengte en seier etter en dårlig helg. Vertene trengte tre poeng for å holde følge med Chelsea og Manchester City i toppen av Premier League, mens United desperat trengte en seier for å nærme seg den viktige fjerdeplassen.

Nesten pangstart

Robin van Persie hadde scoret i tre av tre kamper mot Arsenal etter overgang til United i 2012, og det skulle ikke ta mer enn et lite minutt før nederlenderen fikk sin første sjanse til å sette inn en scoring også denne kvelden.

Arsenals keeper sendte en pasning til Mikel Arteta, som ikke fulgte med, og mistet til Van Persie. Spissen fikk dermed fri bane mot målet, og hele Emirates trodde nok at han kom til å sende gjestene i ledelsen. Men keeper var raskt nede og reddet skuddet fra Van Persie, og vertene kunne puste lettet ut.

[poll id=»61″]Arsenal svarer

Toppkampene i Premier League starter ofte som en forsiktig affære, der lagene står og kjenner litt på hverandre, men slik utartet det seg ikke denne kvelden. Arsenal angrep like hurtig som United, og bare et par minutter senere tråklet Jack Wilshere seg gjennom United-forsvaret, og var nære ved å få avsluttet mot mål. En sterk blokkering sørget for at Arsenal måtte ta til takke med corner.

Etter den offensive åpningen satt kampen seg litt mer, og det ble vanskeligere for begge lag å spille seg til sjanser. Det meste handlet om kriging på midtbanen og dueller mellom spillere som tydelig innså viktigheten av oppgjøret.

Noen minutter før pause fikk Rafael seg en smell da han landet på ryggen, etter en duell med Olivier Giroud. Høyrebacken kom seg på bena igjen og klarte å fullføre omgangen, men da lagene gikk inn i garderoben ble Rio Ferdinand igjen ute for å varme opp.

2. omgang

Den andre omgangen startet i et litt høyere tempo enn kampen hadde hatt den siste halvtimen, men ingen av lagene klarte å komme seg til helt klare sjanser. Til det var de begge for godt organisert bakover på banen. Ferdinand kom inn for Rafael, og tok plassen i midtforsvaret sammen med Vidic, mens Smalling gikk ut på høyrebacken.

United slet med å produsere noe som helst utover i omgangen, og David Moyes valgte etterhvert å ta ut Juan Mata for å få Adnan Januzaj innpå. Men, det var Arsenal som skulle komme nærmest i de første minuttene belgieren var på banen.

Sjansene kommer

Et innlegg fra høyre ble headet mot lengste hjørne, men Antonio Valencia stod på streken og fikk klarert. Noen minutter senere ble et nytt innlegg stusset videre fra første stolpe, og det var ikke mange centimeterne fra at hjemmelaget kunne juble for ledelse. Kampen var i ferd med å åpne seg mer opp, og det utnyttet Uniteds spissduo seg av.

Michael Carrick vant ballen på egen halvdel og spilte kjapt opp mot Van Persie. Nederlenderen tok med seg ballen opp mot 16-meteren og sentret til Rooney som holdt den igjen et par sekunder, før han løftet den inn mot Van Persie, som hadde beveget seg inn mot bakerste stolpe. Der headet han knallhardt mot mål, men en lynrask keeper sørget for at det fortsatt stod 0-0.

Om det var en ting som ble bevist i løpet av 90 minutter, var det at begge lagene har gode keepere, for også i andre enden måtte sisteskansen i aksjon. David de Gea reddet mesterlig tre ganger i løpet av de siste ti minuttene, samtidig som Vidic ryddet opp innleggene som kom inn i feltet da hjemmelaget presset på for seier.

Hvem som er mest fornøyd med et poeng er ikke godt å si, men ingen av de to lagene gjorde mye for å avgjøre i sin favør i løpet av de tre minuttene som ble lagt