Viktig seier for United U23

United klatret fra bunnstriden opp til syvendeplass.

Med Cameron Borthwick-Jackson tilbake fra lån og klar til dyst vant Uniteds unggutter mandagens bortekamp mot Sunderland med komfortable 3-1. Med det klatret de samtidig opp fra direkte nedrykksplass og forbi både Derby, Reading, Southampton og Tottenham på tabellen.

Det var Demetri Mitchell og Scott McTominay som i løpet av fem minutter, etter om lag en halvtime spilt, sendte United opp i en meget fortjent 2-0-ledelse.

Ex-red Donald Love felte Josh Harrop inne i 16-meteren etter 27 minutter spilt. Mitchell sendte straffen komfortabelt nede i venstre hjørne og sørget med det for 1-0.

Axel Tuanzebe.

Bare fem minutter senere mottok McTominay ballen utenfor 16-meteren og avsluttet nede i venstre hjørne via en Sunderland-fot.

Knapt 20 minutter før slutt økte Redmond til 3-0 da han konverterte en McTominay-retur i mål.

Etter det skjedde det stort lite – før vi kom til tilleggsminuttene. I løpet av ett minutt rakk Regan Poole å bli utvist (to gule), som følge av en stygg takling, og «The Black Cats’» George Honeyman å redusere til 1-3.

Det ble imidlertid aldri dramatisk for Uniteds unggutter, som tok et langt skritt på veien opp fra nedrykksplass.

Sunderland 1-3 (0-2) United

Premier League 2
Eppleton Colliery, 6. mars 2017, kl. 20.00

28. min.: 0-1 Mitchell (str.)
33. min.: 0-2 McTominay
71. min.: 0-3 Redmond
90+4 min.: 3-1 Honeyman

United: Kieran O’Hara; Matt Olosunde (Tyrrell Warren, 82.), Axel Tuanzebe, Cameron Borthwick-Jackson, Demetri Mitchell; Matt Willock, Reagan Poole 90+3; Callum Gribbin (Tosin Kehinde, 86.), Scott McTominay, Josh Harrop; Devonte Redmond (Josh Bohui, 86.).
Uben.innb.: Max Johnstone, Charlie Scott.

Kampen begynte klokken 20 og ble overført på TV 2 Sumo/MUTV.

SLUTT.

90+3, MÅL 1-3 SUNDERLAND: Honeyman scorer fra kloss hold etter en dødball.

90+2: Andre gule, og dermed rødt kort, til Regan Poole. Kom skliende inn i en Sunderland-spiller bakfra.

90: Fem minutter legges til.

71, MÅL 3-0 UNITED: Redmond scorer 3-0. McTominays avslutning gis retur på, og ballen ender opp hos Devonte Redmond som scorer Uniteds tredje.

45: Kampen er igang igjen.

PAUSE.

45: Ett minutt legges til.

32, MÅL 2-0 UNITED: Så står det 2-0! McTominay får ballen utenfor 16-meteren, via tilfeldigheter, og skyter via en Sunderland-fot og i mål fra 17 meter.

27, MÅL 1-0 UNITED: Mitchell triller ballen kontrollert nede i venstre hjørne. Det var Mitchells fjerde mål denne sesongen.

27: Straffe, United. Love feller Harrop.

12: Harrop slår inn en corner lavt. Klareres.

10: Nesten for United. Devonte Redmond spilles fri, og skyter rett på Sunderlands målvakt.

3: Corner til United.

2: Ex-red Donald Love spiller forresten for start for Sunderland.

1: Kampen er igang.

0: Gledelig å se at Cameron Borthwick-Jackson endelig er tilbake – og spiller fra start. Han spilte også for United mot Porto i Premier League International Cup-kvartfinalen 22. februar.

0: Joe Riley kom altså tilbake fra sitt låneopphold i Sheffield United, og har nylig tatt en skulderoperasjon.

0: Kampen nærmer seg, og lagene er klare.

FORHÅNDSSTOFF:

Seks nederlag og bare en eneste seier på ni ligarunder. Dette har ført Manchester Uniteds tidligere så seiersvante reservelag til randen av det nærmest utenkelige – nedrykk fra Premier League 2s elitegruppe.

Klubben som under Warren Joyces kyndige ledelse gikk til topps i reservelagsligaen i tre av de fire siste sesongene, senest i fjor, stirrer akkurat nå nedrykksspøkelset rett inn i hvitøyet. Og, som om ikke det skulle være skremmende nok i seg selv, er også tiden i ferd med å løpe ut.
Idet det bare gjenstår fem ligarunder, har rødtrøyene kun Leicester bak seg i tabellbunnen. «Revene» ligger imidlertid bare ett poeng bak, og i tillegg har de en kamp til gode.

Situasjonen er likevel ikke helt håpløs. Det er tett på nedre halvdel, og det skal ikke så veldig mye til for å starte klatringen oppover tabellen. Dette betinger imidlertid et snarlig formoppsving.

Den for United så uhyre viktige kampen starter klokken 20.00, og overføres direkte på MUTV/TV 2 Sumo. Forhåndsstoff på samme kanal fra klokken 19.30.