U21 senket av Spurs

Tom Thorpe utliknet Tottenhams pauseledelse, men det hjalp ikke.

Manchester Uniteds U21-lag gikk på sitt første nederlag i Elitegruppen da tabellederne Tottenham, med blant andre tidligere United-spiller Zeki Fryers på laget, fullt fortjent vant 3-1 i London fredag ettermiddag.

Spurs dikterte det aller meste og tok ledelsen etter 36 minutter da svakt forsvarsarbeid av Reece Brown førte til at Ceballos satte ballen forbi Uniteds gode sisteskanse, Sam Johnstone. På det tidspunktet hadde Adnan Januzaj for lengst hatt ballen i nettmaskene bak Spurs-keeperen, men en våken linjemann vinket helt korrekt for offside. Dette var for øvrig Uniteds eneste mulighet i løpet av de første 45 minuttene.

Utlikning – og svar på tiltale

Selv om Spurs hadde vært det klart beste laget før pause, gikk United optimistisk til verks etter hvilen. Og etter bare et par minutters spill lyktes Tom Thorpe med å bringe balanse i regnskapet. Han dundret til fra bortimot 25 meter, og ballen suste inn i hjørnet til 1-1. En strålende start på andre halvdel.

Men gleden over scoringen skulle ikke vare mer enn i vel ett minutt. Da svarte hjemmelaget med ny scoring, denne gang ved Jon Obika, som stupte ballen i mål etter retur fra tverrligger.

Nick Powell, som hadde fått jobben som enslig spiss, og Ryan Tunnicliffe, kom til hver sin bra mulighet til ny utlikning, men fortsatt var Tottenham det førende laget. Sam Johnstone måtte flere ganger i aksjon for å hindre ytterligere baklengsmål, og gjorde en strålende innsats. Likevel kunne han ingenting gjøre da Jon Obika dukket opp i siste ordinære spilleminutt og satte inn sitt andre for dagen. Som ved 1-0-scoringen i første omgang, må Reece Brown også etter denne kikke seg nøye i speilet.

Spurs U21 – United U21 3-1(1-0)

36. min.: 1-0 Ceballos 48. min.: 1-1 Thorpe 50. min.: 2-1 Obika 90. min.: 3-1 Obika

Uniteds lag: Sam Johnstone, Marnick Vermijl, Sean Mcginty, Reece Brown, Tom Thorpe, Michaele Fornasier, Larnell Cole, Ryan Tunnicliffe, Adnan Januzaj (Tom Lawrence, 65.), Nick Powell, Jesse Lingard

Uben.innb.: Johnny Sutherland, Tyler Blackett, Charni Ekangamene, Gyliano van Velzen.

SLUTT i London, og Tottenham opp i 13 poeng på fem kamper. United blir stående med 4 poeng etter tre.

90. MÅL – Og der faller nok avgjørelsen. Obika setter ballen forbi Sam Johnstone, og øker ledelsen til 3-1.

74. Spurs på farten igjen. Johnstone får parert, og Carroll h4 returen over tverrliggeren. Flott angrepsspill av hjemmelaget.

68. Nære på at Spurs scorer igjen. Kane vender opp og sender avgårde et skudd fra 17-18 meter. Johnstone får slått ballen unna, men bare til Ceballo. Avslutningen hans holder på å ramle ned i nettmaskene, men det går bra.

65. min.: BYTTE Adnan Januzaj har spilt ferdig for dagen og blir erstattet av Tom Lawrence.

49. min.: 2-1 Men Adam var ikke lenge i Paradis. Tottenham svarer umiddelbart med heading av Livermore.

48. min.: 1-1! Tom Thorpe (bildet til høyre) kaer inn utlikningsmålet fra bortimot 25 meter!

Pause 1-0 til hjemmelaget. Foruten Januzajs annullerte mål har ikke United skapt noe, og Tottenham leder sånn sett ikke ufortjent. Har hatt overtaket gjennom det meste av omgangen, selv om de ifølge rapportene ikke har skapt mange store sjanser.

35. min.: 1-0 til hjemmelaget. Brown misser med en klarering, og Ceballos scorer kampens første mål.

15. min.: United godt med det første kvarteret mot et atskillig mer rutinert Tottenham-lag. Januzaj har hatt en ball i nettet, men det ble annullert.

13.00: Kampen er i gang. Rett United-lag er nå det som står over.

Like før avspark: Det blir meldt at Uniteds lag, som er offentliggjort, er feil. Vi kommer tilbake med korrekt lagoppstilling så fort vi har den.

Før avspark: Tottenham stiller med et sterk lag, som bla.a. inkluderer spillere som Ezekiel Fryers, David Livermore, Kyle Naughton, Jonathan Obika og Harry Kane, for å nevne noen.

Uniteds målscorer Tom Thorpe i kamp med Tottenhams Dean Parrett FOTO: Action Images

Sean McGinty i luftduell med to Spurs-spillere, med Nick Powell (t.h.) som tilskuer. FOTO: Action Images

Før kampen:

Uniteds U21-lag står med fire av seks mulige poeng etter to kamper i elitegruppa i England.

Fredag 13.00 norsk tid er det ny kamp, borte mot Tottenham.

Da skal laget forsøke å revansjere 2-4-tapet for Tottenham på bortebane i grunnspillet i U21-serien i høst. Den gangen scoret Jesse Lingard og Tom Lawrence, men fire baklengs ødela altså.

Tottenham topper forøvrig tabellen i eliteserien for U21-lag etter tre seirer og ett uavgjort så langt.