Italiensk frisparkperle ga seier

Et tynt besatt U21-lag slo Leicester 1-0 etter scoring av Davide Petrucci.

Mandag kveld møtte U21-laget Leicester City til dyst på Ricoh Arena i Coventry i det som var den første kampen i en lang rekke hvor Warren Joyce måtte klare seg uten flere av spillerne som utgjorde stammen i laget i høst grunnet utlån, salg eller skader.

LIVE: Vi fulgte kampen i livetekst nedenfor!

På januarvinduets siste dag forsvant hele ti spillere på lån. U21-spillere som Charnie Ekangamene (Carlisle United), Tyler Blackett (Birmingham), Federico Macheda (Birmingham), Will Keane (QPR) og Sam Johnstone (Doncaster Rovers) er alle spillere som nå har forsvunnet. I tillegg ble også Tom Thorpe lånt ut til Birmingham, men han har allerede returnert til Manchester med ankelskade. Legger vi til at Larnell Cole er solgt til Fulham nærmer vi oss snart en hel ellever som plutselig har forsvunnet.

Dermed var kjente U21-spillere som Michael Keane, Davide Petrucci, Reece James og Jesse Lingard flankert av mer uerfarne juniorer som Andreas Pereira, Ben Pearson og James Wilson mot Leicester.

Blackburn U21 v Manchester United U21 - Barclays U21 Premier League

Leicester, som stilte et relativt sterkt lag denne mandagen med blant andre Chris Woods fra start, maktet i realiteten aldri å utfordre Uniteds unggutter, selv om Jeffrey Schlupp burde utliknet rett før pause alene med Ben Amos.

Etter hvilen beholdt United grepet om kampen, men skapte aldri de store mulighetene. Til tross for en noe unødvendig smånervøs avslutning må de tre poengene sies å være velfortjente.

James Wilson var spesielt frisk på topp og virker å være tilbake for fullt etter ankelskaden. Andreas Pereira, Ben Pearson og Davide Petrucci spilte til tider ball i hatt på midtbanen, mens Saidy Janko var offensiv fra sin backposisjon som vanlig.

Neste U21-kamp er mandag 10. februar. Da dukker West Ham opp på Old Trafford!

Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

Leicester City 0-1 (0-1) United

35. min.: 0-1 Petrucci

Sted og tid: Ricoh Arena, Coventry; 3. feb. 2014, kl. 20.00
Turnering: Barclays U21 Premier League

United: Ben Amos, Saidy Janko, Reece James, Donald Love (k), Michael Keane, Ben Pearson, Andreas Pereira (Patrick McNair 90+1), Joe Rothwell, James Wilson, Davide Petrucci, Jesse Lingard.
Ubenyttede reserver: Pierluigi Gollini, Liam Grimshaw, Louis Rowley, Matt Willock.

Leicester: Logan (k), Pearson, Elder, Paratore (Dawson 68), Sesay, Taft, Dodoo (Blyth 78), Cain, Wood (Panayiotou 63), Schlupp, Mahrez.
Ubenyttede reserver: Kennedy, Simpson.

LIVE

0: Mens United er svekket av alle utlånene, stiller Leicester City et relativt sterkt lag med blant andre Chris Wood, Riyad Mahrez, Conrad Logan og Jeff Schlupp som har vært på prøvespill i United tidligere.

1: Kampen er i gang.
5: Etter en rolig start jager James Wilson et tilbakespill, men keeper Logan får ballen unna.
10: Wilson kommer nesten på et lavt innlegg fra Reece James, men spissens tå er ikke lang nok.
11: Kampens første skudd på mål kommer etter at United nok en gang ruller opp på kanten, denne gangen på høyre. Saidy Jankos innlegg ender hos Jesse Lingard, men skuddet går rett på Logan.
15: United har festet et grep om kampen det første kvarteret med mye ball og høyt tempo. Leicesters fysiske angrep har foreløpig ikke satt Michael Keane og Donald Love på prøve i midtforsvaret.
22: Litt Hawaii-tendenser i 16-meteren til United, men Leicester kommer aldri til avslutning. Spiller bølger mye frem og tilbake nå.
29: United er fortsatt angrepsvillige og liker seg best på høyre med Janko. Wilson med ny halvsjanse etter innlegg.
33: Friske Wilson med kampen beste mulighet hittil. Unggutten mottar ballen feilvendt på midten før han vender frekt og stormer mot Leicester-målet. Fra rundt 18 meter brenner han til, men skuddet går utenfor høyre stolpe.
35: MÅL! 0-1! Fortjent ledelse! Farlig frispark til United etter at keeper Logan plukker opp ballen utenfor 16-meteren. Petrucci klinker til med høyre og i mål! Topp kvalitet der fra italieneren.
39: Brukbar sjanse for Leicester på et hjørnespark, men ballen går utenfor stolpen til Ben Amos.
40: Enorm sjanse for Leicester. Alene med Amos banker imidlertid Schlupp ballen himmelhøyt over.

PAUSE: United har hatt svært god kontroll og leder dette fortjent etter et utsøkt frispark signert Davide Petrucci. Leicester hadde likevel en vanvittig sjanse til å utlikne fem minutter før pause, men United er altså i ledelsen når lagene går i garderoben.

46: Leicester sparker i gang andreomgang.
55: United har startet som de avsluttet førsteomgangen, men ikke vært noen muligheter til noen av lagene så langt.
58: Brukbar mulighet for Leicester, men Amos redder skuddet fra skrått hold før returen feies unna.
65: Leicester er litt mer med nå, men det er ikke mye om å gjøre. United virker å ha full kontroll på det her, men vi vet alle hvor farlig det er å ri på en ettmålsledelse såpass tidlig…
73: God sjanse for United! Petrucci varter opp med flott forarbeid på venstrekanten før han slår 45 grader til Wilson som skyter i blokka med venstre.
76: Wilson uheldig igjen når han ikke treffer ballen skikkelig med hodet på et hjørnespark.
77: Leicester har brukt alle sine bytter, mens Warren Joyce ikke har gjort ett eneste.
85: Med fem minutter igjen på klokka er det Leicester som jager utlikning. Ingen store sjanser å rapportere om, men United har blitt spilt lavt de siste minuttene og vil nok konsentrere seg om å holde dette inn.
88: United med god kontringsmulighet fire mot to, men ballen spilles bort.
90+1: McNair får sin U21-debut når han kommer på for Pereira.

SLUTT: En ikke altfor spennende andreomgang er over og United vinner fortjent nok til tross for at det var relativt sjansefattig etter pause.