Perfekt kveld for U21

Joe Rothwell (bildet) scoret ett da United slo West Ham 3-2; mens Liverpool overraskende tapte sin kamp.

Mens United gjorde jobben i sin kamp, gikk Liverpool hen og tapte for Fulham hjemme på  Merseyside. Dermed økte United differansen til Liverpool fra ett til fire poeng i toppen av tabellen.

United stilte med et meget sterkt mannskap. Adnan Januzaj, Rafael, Paddy McNair og James Wilson var alle blant de 11 som startet kampen for U21-laget mot West Ham, men det var tabelljumboen fra Øst-London som kom best i gang.

Tabbenes kveld

West Ham tok ledelsen etter et kvarter, men kort tid etter snudde Josh Harrop and Joe Rothwell kampen for United med to kjappe scoringer, godt hjulpet av en klønete West Ham-keeper som hadde en marerittaktig kveld på jobb.

United ga imidlertid fra seg ledelsen like før pause. Også den scoringen kom etter en kjempetabbe da kommunikasjonen mellom Love og keeper Pereira sviktet helt og et tilbakespill ble snappet opp av en West Ham-spiller som enkelt kunne sette ballen i åpent mål.

Heldigvis for United var tabbenes kveld ennå ikke helt slutt. For Warren Joyces gutter gjenerobret ledelsen etter pause, atter en gang takket være en klønete involvering på en corner fra West Hams keeper.

Harrop fikk en enkel jobb med å sette inn 3-2. Det  stod seg kampen ut til tross for betydelig press fra gjestene de siste ti minuttene. Med bare fem kamper igjen av sesongen og 11 poeng opp til trygg grunn, ser det bekmørkt ut for West Hams sjanser til å unngå nedrykk.

Nesestyver på Merseyside

Nesten like viktig som at United selv gjorde jobben, var meldingen fra oppgjøret mellom Liverpool og Fulham. De rødkledte ledet 1-0, men Fulham snudde kampen og vant 2-1.

Med fem kamper igjen av sesongen (Liverpool har seks) troner Manchester United øverst på Barclays U21 Premier League-tabellen, fire poeng foran rivalene fra Merseyside. United har med andre ord skjebnen i sine egne hender.

Manchester United 3-2 (2-2) West Ham

Sted og tid: Leigh Sports Village, 7. april kl. 20.00
Turnering: Barclays U21 Premier League

14. min.: 0-1 Oxford
22. min.: 1-1 Harrop
24. min.: 2-1 Rothwell
45. min.: 2-2 Brown
63. min.: 3-2 Harrop

United: Joel Pereira, Rafael, Paddy McNair, Donald Love, Andy Kellett; Liam Grimshaw; Adnan Januzaj, Sean Goss, Josh Harrop, Joe Rothwell (Axel Tuanzebe, 85); James Wilson (James Weir, 85).
Uben.innb.: Kieran O’Hara, Timothy Fosu-Mensah, Matt Willock.