Tap i første runde

De regjerende U21-mesterne tapte 2-4 mot Liverpool i sesongens første kamp.

Mandag kveld var det duket for sesongstart i Barclays U21 Premier League, og United tok imot Liverpool på Salford City Stadium. Warren Joyces regjerende U21-mestere klarte aldri å avgjøre kampen, men Januzaj og Lingard fortsatte å vise seg frem med sine ball -og tekniske ferdigheter.

David Moyes og resten av trenerteamet hadde også tatt turen for å se ungguttene i aksjon, og Januzaj var en av spillerne som garantert la inn en god søknad hos United-manageren.

United dominerte kampen de ti første minuttene i første omgang, men falt av lasset etter at de tok ledelsen etter kun 7. minutter spilt. Hjemmelaget sviktet defensivt og Liverpool så mulighetene og straffet dem  grundig for det. Men til tross for nederlag i sesongens første kamp fikk United vist mye god fotball i løpet av 90. minutter.

Manchester United U21 2–4 (2-3) Liverpool U21

07. min.: 1-0 Cole
10. min.: 1-1 Ibe
18. min.: 1-2 Morgan
20. min.: 1-3 Borini
35. min.: 2-3 Lingard
80. min.: 2-4 Borini

United: Amos – Varela, Thorpe, M. Keane, Vermijl – Cole, Ekangamene (Blackett 45), Petrucci, Lingard – Januzaj – Henriquez (Lawrence 58).

Ubenyttede reserver: Gollini, Rothwell, Grimshaw.

Liverpool: Ward – McLaughlin, Jones, Kelly, Maguire – Rossiter, Dunn (Brannagan 85), Roddan – Morgan (Lussey 73), Borini, Ibe.

Ubenyttede reserver: Sokolik, Mersin, Peterson.

————————————————–

0 min: Kampen er i gang.
2 min: En god corner fra United slås inn, men heades rett i hendene til keeperen.
4 min: Januzaj sørger for frispark til United, men får lite ut av det.
7 min: 1-0! United tar ledelsen etter en nydelig scoring fra Cole, fjorårets toppscorer.
9 min: 1-1! Kun to minutter er gått og Ibe utligner for Liverpool.
17 min: 1-2! Morgan gir Liverpool ledelsen på Salford City Stadium.
19 min: 1-3! Borini øker ledelsen etter et direkte frispark som havner rett i mål.
26 min: Liverpool fortsetter å presse og er nær en ny scoring, men Amos får slått ut ballen.
27 min: Ny corner til United, men de klarer heller ikke denne gangen å få noe ut av den.
28 min: Januzaj blir taklet på motsatt banehalvdel og Maguire pådrar seg gul kort for hendelsen.
34 min: 2-3! Lingard setter ballen nydelig i mål. Hjernen bak angrepet er Januzaj.
36 min: United kunne fort utlignet, men Thorpe header ballen i nettet utenfor mål.
45 min: Ekangamene får seg en trøkk, men skaden ser ikke alvorlig ut.

PAUSE

Første omgang er over, og lagene går i garderoben. United åpnet første omgang best, men begge lagene skapte brukbare sjanser. United hadde én ball i mål, men Liverpool kom raskt tilbake og tok ledelsen. For United sin del raknet det helt etter at de tok ledelsen, og slapp inn tre mål på knappe ti minutter. Etter en drøy halvtime spilt scoret Lingard og United har fremdeles en mulighet til å gå seirende ut at kampen med én omgang igjen å spille.

45 min: Andre omgang er i gang.
45 min: Bytte hos United:
Blackett kommer inn for Ekangamene.
58 min: Bytte hos United: Lawrence kommer inn for Henriquez.
67 min: Januzaj sørger for corner til United, men keeperen er på ballen.
73 min: Bytte hos Liverpool: Lussey kommer inn for Morgan.
75 min: Stor sjanse til United, men ballen går rett utenfor mål.
79 min: 2-4! Lawrence med et håpløst tilbakespill. Borini griper muligheten og øker ledelsen ytterliggere med kun ti minutter igjen å spille.
85 min: Bytte hos Liverpool: Brannagan kommer inn for Dunn.
90 min: Det legges til minimum tre minutter.
93 min: Kampen er slutt!

Det bar ikke hele veien for United i deres første kamp for sesongen. United dominert de ti første minuttene av første omgang, og deler av andre omgang. Men det sviktet flere ganger defensivt noe de også ble straffet for. Januzaj fortsatte å imponere med sine ballferdigheter, og var sammen med Lingard, Thorpe og Cole de spillerne som imponerte mest i kampen mot Liverpool. Henriquez var derimot nærmest usynlig ute på banen før han ble byttet ut etter 58. minutter.

Neste U21-kamp er 23. august mot West Bromwich. Mer info om denne kommer her på united.no.

Forhåndsstoff

Warren Joyces regjerende U21-mestere tar imot scouserne på Salford City Stadium, en arena som ble innviet så sent som for et år siden. Til daglig huser den rugby-klubben Salford City Reds.

United har benyttet seg av arenaen ved bare et tidligere tilfelle, i vårens ligamøte med Tottenham, en kamp rødtrøyene vant 1-0.
Denne sesongen blir den imidlertid, med få unntak, United U21s faste tilholdsted.
Det vil si at klubben så godt som har flyttet fra Moss Lane i Altrincham. Kun én kamp – mot Stoke City den 4. november, er satt opp her, mens tre skal spilles på Old Trafford.

Men tilbake til utgangspunktet: United skal altså ligadebutere mot Liverpool, en klubb rødtrøyene hadde et solid tak på i forrige sesong. Da ble det 1-0-seier på bortebane og 1-1 hjemme, begge i den såkalte Elitegruppen.
Deretter møttes klubbene til semifinale i U21 Premier League den 14. mai, en kamp som skulle vise seg å bli Larnell Coles store kveld. Han tegnet seg like godt for hattrick da United cruiset til finale med 3-0-seier på Old Trafford, et resultat som ble nøkkelen til enda større suksess seks dager senere.

Historisk triumf

Da var det Tottenhams tur til å dra tomhendte hjem fra samme arena. Riktignok så det stygt ut da londonerne tok ledelsen med 2-0, før hjemmelaget, i ekte United-ånd, kom tilbake og snudde til 3-2-seier. Igjen var Cole sentral, denne gang med to scoringer, mens Marnick Vermijl sto for den tredje.
Med denne seieren sikret Warren Joyces mannskap seg vinnertroféet i historiens første Barclays U21 Premier League.
Mandag kveld innleder altså den regjerende mester sitt forsvar av denne tittelen – mot erkerival Liverpool.

TV2 Sumo – sendestart klokken 19.30

Kampen mot scouserne blåses igang klokken 20.00 (skandinavisk tid), og vi oppdaterer selvsagt underveis her på united.no.

Den kan også følges direkte på MUTV, via TV2 Sumo, hvor sendingen starter 19.30.