U19 tapte finalen

Ble slått i straffekonk, men United-talentet Tahith Chong stakk av med pris for beste angriper.

Etter å ha tatt seg hele veien til finalen i Otten Cup, endte turneringen med tap etter straffer.

90 minutter klarte ikke å skille lagene i det som var en målløs affære frem til full tid. Motstanderne Anderlecht fikk både en spiller og treneren utvist underveis, men United klarte ikke å utnytte overtallet. Straffesparkkonkurransen bød på mange mål, men United måtte til slutt se seg slått 7-8.

Etter turneringen fikk Uniteds nysignerte stortalent Tahith Chong (bildet over) tildelt prisen som turneringens beste angrepsspiller. På Instagram takket Chong laget:

– Uheldigvis vant vi ikke turneringen, men veldig stolt av laget og glad for å motta prisen som turneringens beste angriper. Takk til laget.

Tidligere i turneringen:

Etter fredagens 0-1-nederlag mot PSV, en kamp som ble avgjort da en uheldig Max Dunne satte ballen i eget nett, innledet United lørdagen ved å stable seg tilbake på skinnene. Callum Gribbin var iskald da han etter ni minutter fikk sjansen fra straffemerket, og sikret med det 1-0-seier over tyske Borussia Mönchengladbach.

Deretter, foran lørdagens siste og avgjørende gruppespillkamp, var det klart at ett poeng mot Chicharitos gamleklubb, meksikanske Chivas Guadalajara, ville være nok til avansement – forutsatt PSV-seier over Borussia.

Og slik gikk det. PSV vant 2-0 og sikret seg klar gruppeseier i Gruppe B, mens United kapret andreplassen med 1-1 mot representanten fra Mexico. Aidy Barlow var mannen bak det avgjørende utlikningsmålet, etter at Chivas lenge hadde vært i føringen.

I semifinalen hadde United full kontroll på Barça, og var klart best gjennom samtlige minutter. Scoringer av Zak Dearnley og Callum Gribbin sendte rødtrøyene opp i en velfortjent 2-0-ledelse, før katalanerne reduserte på straffespark i kampens siste minutt.

To nykomlinger i United-troppen

Under turneringen stilte United med en 19-mannstropp som blant annet inneholder det nederlandske stortalentet Tahith Chong. 17-åringen ble hentet fra Feyenoord i sommer, men dette til tross er overgangen ennå ikke offisielt bekreftet på Old Trafford.
Det er for øvrig heller ikke overgangen til Englands U17-spiller Joshua Bohui, men også han er i troppen. 17-åringen kommer fra Brentford og er kantspiller.