U19: Tap i Donetsk

Nicholas Ioannou ble Uniteds store ulykkesfugl da rødtrøyene røk 1-2 i Donetsk.

Det ble dessverre ingen suksess for Nicky Butts gutter i gruppespillkamp nummer 2, mot Shakhtar Donetsk i det østlige Ukraina.
Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter tre minutters spill etter det som etter mye om og men ble bedømt til å være selvmål av midtstopper Nicholas Ioannou.

Stillingen sto seg helt frem til pause etter en jevnspilt, men blod- og sjansefattig forestilling fra begge lag.

2. omgang ble langt livligere, med United i førersetet gjennom det meste av tiden. Det førte omsider til en meget fortjent utlikning etter 76 minutter. Og selvfølgelig var det James Wilson. Den notoriske målscoreren utnyttet et strålende overlegg fra Ben Pearson, og sendte en knallhard heading forbi hjemmelagets keeper.
Men så, idet bare tre minutter gjensto av ordinær tid, rotet tidligere nevnte Ioannou det til, og dermed sto det 2-1 til hjemmelaget etter scoring av innbytter Zubkov.

Dermed vant Shakhtar Donetsk en heldig seier på eget gress. Surt for United, men samtidig en viktig lærepenge for unge spillere som tross alt hadde fortjent så mye bedre.

Shakhtar Donetsk 2-1 (1-0) Manchester United

Olympiyskiy Stadion, Donetsk
03. min.: 1-0 Ioannou (selvmål)
76. min.: 1-1 Wilson
87. min.: 2-1 Zubkov

Uniteds lag:
Pierluigi Gollini; Callum Evans (Ashley Fletcher, 63.), Liam Grimshaw, Nicolas Ioannou, Sean Goss; James Weir, Andreas Pereira, Ben Pearson, Joe Rothwell; Sam Byrne (Josh Harrop, 14.), James Wilson

Benken: Dean Henderson, Ben Barber, Ryan McConnell, Louis Rowley, Matt Willock

OBS: I gruppens andre kamp, har Real Sociedad imponert stort ved å knuse Bayer Leverkusen – i Tyskland. Sluttresultat: Bayer 1-5 Real! Det betyr at spanjolene har full pott etter sine to kamper, og at Gruppe A ser slik ut:

Kampen er igang:

3. SCORING! Shakhtar tar ledelsen ved kaptein Zinchenko som flikker ballen videre fra frispark! For en marerittstart for United! Etter nærmere studier av scoringen hevdes det å ha vært selvmål av James Weir. UEFA har likevel gitt den til Shakhtar-kapteinen. Deretter omstemmer de seg og gir likevel selvmål – til Nicolas Ioannou!

7. GULT KORT til Ben Pearson – fordi han etter dommerens mening tok frisparket for tidlig!

14. BYTTE – Fra vondt til verre for United. En skadet Sam Byrne må forlate banen. Inn kommer Josh Harrop.

17. GULT KORT – Nå til Callum Evans.

En halvtime unnagjort på Olympiyskiy Stadion, og fortsatt står det 1-0 til hjemmelaget. Shakhtar ligger dypt og gjør det vanskelig for United å trenge igjennom. Ingen sjanser til nå.

PAUSE etter en begivenhetsløs, men jevnspilt affære, hvor det eneste som har skjedd av betydning er hjemmelagets tidlige ledermål.
Men det er ingen grunn til å gi opp håpet. Ved hjelp av Nicky Butt og assistent Paul Scholes’ peptalk i garderoben, klarer forhåpentligvis United å slå tilbake i 2. omgang.

2. omgang har startet

Og United har kommet bra igang, men spolert to mulightere  i løpet av de første syv minuttene. Begge ganger har ballen blitt satt utenfor. Først var det Joe Rothwell som forsøkte seg, og deretter Ben Pearson.

53. Så presser Shakhtar og fremtvinger tre cornere i kjapp rekkefølge. Til slutt settes ballen utenfor Pierluigi Gollinis stenger.

58. GULT KORT Kovalenko straffes for måten han stopper Josh Harrop på.

59. Andreas Pereira skyter – rett på keeper.

63. BYTTE – Ashley Fletcher, som for øvrig fyller 18 idag, kommer inn og erstatter Callum Evans. Et klart offensivt bytte av Nicky Butt.

66. Og Fletcher er straks igang; fremtvinger en redning fra Shakhtar-keeper Sarnavskiy

En helt annen glød over gjestene sammenliknet med i første omgang. Så langt etter pause, har United vært klart bedre enn Shakhtar. Og nå, med Fletcher som støtte for Wilson, er det også blitt mer tyngde fremover.

76. SCORING! Og fullt fortjent 1-1! James Wilson fornekter seg ikke i dag heller! Header ballen knallhardt i mål etter nydelig innleggsassist fra Pearson.

87. SCORING! Nei, nei, nei! Shakhtar-innbytter Zubkov setter ballen forbi Gollini etter tabbe av Ioannou, og det står 2-1 til hjemmelaget … Så urettferdig kan fotball være (ingenting nytt der, for det visste vi jo fra før)

89. GULT KORT – Nicholas Ioannou drar en Shakhtar-spiller i armen havner i dommerens bok. Fortjent nok.