Ny seier for U18-laget

Mål fra Ashley Fletcher og James Wilson gav United en 2-1-seier over Arsenal i London. Vi fulgte kampen live.

Lørdag spilte Manchester Uniteds U18-lag bortekamp på treningsanlegget til Arsenal. MUTV viste ikke kampen, og kun inviterte fikk slippe inn på kampen, men vi liveoppdaterte likevel.

Seriespillet er delt inn i to avdelinger – nord og sør. Manchester United skal spille 22 kamper mot lagene i den nordlige avdelingen, og elleve kamper mot lagene fra avdeling sør. United har spilt fire kamper hittil. Etter tap mot West Ham i første kamp har det blitt tre seiere etterpå, og United har scoret solide 12 mål for å sikre seg de tre seierene. Før kampen mot Arsenal lå United på andreplass i avdeling nord, ett poeng bak Manchester City.

Arsenal fikk straffe etter 15 minutter etter at Callum Evans felte Chuba Akpom, og Iwobi satte inn returen etter at United-keeper Henderson reddet Akpoms straffespark. Arsenal hadde vært best, så det var fortjent. Men både James Wilson og Ashley Fletcher hadde vært farlig frempå for United, og etter 31 minutt var det samarbeidet mellom disse to som gav United utligningen, få minutt etter at Wilson hadde bommet på en stor sjanse. Ashley Fletcher fikk æren av å putte ballen i mål etter at Wilson uegoistisk gav han ballen i god posisjon. United var nærest mål i resten av førsteomgangen, selv om Arsenal kanskje var uheldige som ikke fikk et straffespark.

Etter pause kom Joe Riley inn for Sean Goss, det eneste byttet United gjorde i kampen, og fortsatte United med å skape mest. Det var ikke ufortjent da James Wilson endelig fikk ballen i nettet etter å ha vært nære flere ganger, og målet skal ha vært pent. Han løp rett og slett gjennom Arsenal-forsvaret, og når en leser slike beskrivelser av mål mot Arsenal beveger tankene seg mot Ryan Giggs – som jo også hette Wilson før han skiftet til morsnavnet.

Arsenal tok over etter ledermålet, men klarte ikke å utligne. Det ble 2-1-seier til Manchester United på Colney.

Arsenal 1-2 (1-1) Manchester United

15. min.: 1-0 Iwobi
31. min.: 1-1 Fletcher
58. min.: 1-2 Wilson

Arsenal: Macey,Wright (Lipman, 67), Siemann, O’Connor, Dallison, Kamara, Zelalem, Jebb, Crowley (Maitland-Niles, 31.), Iwobi, Akpom.

United:  Dean Henderson, Callum Evans, Ben Barber, Ryan McConnell, Nicholas Ioannou, Sean Goss (Joe Riley, 46), Josh Harrop, Matthew Willock, James Wilson, Ashley Fletcher, Devonte Redmond.

Ubenyttede innbyttere:  Joel Castro Pereira, Demetri Mitchell, Jordan Thompson, Cameron Borthwick-Jackson.

Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk    Kamper/res.     Tabellen

Viktige hendelser (via twitteroppdateringer):

0 min: Kampstart
2 min: Ashley Fletcher skyter i stolpen for United fra utenfor sekstenmeteren.
13 min: Arsenal har vært best, blir det meldt.
15 min: Straffe Arsenal! Akpom felt av Callum Evans.
15 min: MÅL 1-0!
Arsenal tar ledelsen. Henderson redder straffen til Akpom, men Iwobi setter returen i mål.
23 min: Akpom skaper store problemer for United. United har hatt noen cornere, uten å gi Arsenal-forsvaret store problemer.
29 min: James Wilson bommer på en stor sjanse. Arsenal slurvet bort ballen, men Wilsons skudd går høyt over.
31 min: MÅL 1-1! Wilson gjør det godt igjen! Gir ballen uegoistisk til Ashley Fletcher, som setter ballen i mål. Skuddet var for hardt for Arsenal-keeperen.
31 min: Arsenal må gjøre et bytte. Crowley er skadet (ankel?), så han blir erstattet av Ainsley Maitland-Niles.
35 min: Gult kort til Arsenal-spilleren Dallison for en takling på Ashley Fletcher.
36 min: Josh Harrop tar frisparket, men Arsenal-keeper Mason gjør en strålende redning.
38 min: James Wilson kommer gjennom, men volleyen hans går utenfor Arsenal-målet.
40 min: Akpom blir så sint for at Arsenal ikke får straffe at dommeren ser seg nødt til å gi han det gule kortet.
45 min: Ashley Fletcher dribler seg forbi to Arsenal-spillere, og skyter via en Arsenal-spiller ut til corner. Arsenal klarerer corneren.
45 min: Pause! Det står 1-1 til pause på Colney Training Ground.
45 min: James Wilson, som har bommet på to gode sjanser, debuterte torsdag for U19-landslaget med scoring. Fortsatt pause på Colney.
46 min: Kampen er i gang igjen.
46 min: 16-åringen Joe Riley har kommet inn for Sean Goss etter pause.
50 min: United har åpnet best etter pause. Bygger opp spillet fint, men Wilson skyter rett utenfor.
55 min: Akpom og målscorer Iwobi spiller vegg, men United-keeper Dean Henderson får stoppet innlegget til førstnevnte.
58 min: MÅL 1-2! United tar ledelsen, og endelig får Wilson ballen i nettet! Passerer fire Arsenal-spillere før han setter ballen i Arsenal-nettet! Skal visstnok ligne noe på det ene målet hans mot Norwich sist kamp.
67 min: Arsenal har ballen mye, men sliter med å skape store sjanser.
67 min: Arsenal bytter inn Austin Lipman for Wright.
76 min: Hjemmelaget presser på for å få en utligning, men Uniteds forsvar holder foreløpig stand.
78 min: Akpom prøver å skru ballen i lengste hjørnet, men ballen går utenfor United-målet.
83 min: Jebb skyter et langskudd rett utenfor for Arsenal. Det går for øyeblikket mot United-seier, men Arsenal virker å skape mest nå.
89 min: Et Mainland-Niles-innlegg ender i hjørnespark for vertene, men United klarerer corneren.
90 min: SLUTT! United vinner 2-1 på bortebane!