U18-seier over Wolves

Marcus Rashford og Ruairi Croskery sørget for 2-0-seier over Wolverhampton.

McGuinness’ unge gutter har ikke kommet spesielt godt ut av startblokkene denne høsten. Det har bare blitt syv poeng av 18 mulige, og en foreløpig 9. plass blant gruppens 12 deltakerklubber.

England U17 v Turkey U17 - International Friendly
Målfarlige Demetri Mitchell er blitt satt ut av spill.

Seirene mot Newcastle (3-2) og Stoke (1-0) er de eneste til nå, mens det på minussiden har blitt stygge nederlag mot Liverpool (0-4), Man. City (0-1) og sist mot Middlesbrough (0-3).

Etter 2-0-seieren over Wolves klatret de imidlertid opp én plass og forbi Bolton på tabellen, mens resten av kampene i gruppen spilles lørdag.

Det var United som kom best igang på Altrincham fredag kveld, og Borthwick-Jackson burde ha satt inn 1-0 allerede etter syv minutter. Riley gjorde en strålende jobb på høyrekanten, og slo et perfekt innlegg på hodet til Borthwick-Jackson som headet utenfor.

Minuttet etter var det gjestene som fikk muligheten. Wolves kom til to innlegg samt et godt skudd på mål, men en kompetent Henderson gjorde en god inngripen som reddet United for baklengs.

Idet det hadde gått 11 minutter fikk United muligheten igjen. Frispark ble slått fra venstre mot bakre stolpe, men avslutningen på volley gikk utenfor.

23 minutter ut i kampen var Croskery bare centimetrene unna å gjøre 1-0. I kamp med keeperen gikk han i bakken, men fikk likevel avsluttet – i stolpen, til manges fortvilelse.

I det 65. minuttet løsnet det endelig for United. Riley fant Rashford i 16-meteren som enkelt gjorde 1-0.

20 minutter senere gjorde Croskery opp for stolpetreffet. Et nydelig lagspill ble avsluttet med en enkel avslutning fra kloss hold etter å ha mottatt ballen fra Dearnley.

———————————————————————————-

Barclays U18 Premier League

Tid: 3. oktober 2014
Sted: J. Davidson Stadium, Altrincham

United 2-0 Wolverhampton

65. min.: 1-0 Rashford
85. min.: 2-0 Croskery

United: Dean Henderson – Tyler Reid, Axel Tuanzebe, Ro-Shaun Williams, Cameron Borthwick-Jackson – Devonte Redmond, Jordan Thompson – Joe Riley, Callum Gribbin (Scott McTominay, 80.), Marcus Rashford (Dearnley, 74.) – Ruairi Croskery.

Uben.innb.: George Dorrington, Oliver Rathbone, Tyrrell Warren.

Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk    Tabell     Kamper og resultater

========================================================================

LIVE-oppdateringen

Kampen startet klokken 20, og vi fulgte den minutt for minutt.

90: Ferdig. United vinner 2-0.

85, MÅL: 2-0 til United. Dearnley sentrer til Croskery som enkelt setter inn 2-0.

79: McTominay erstatter Gribbin som også må gå av med skade.

74: Rashford må også av banen som følge av skade. Dearnley erstatter målscoreren.

70: Og går nå av banen for behandling.

69: Callum Gribbin ligger nede med skade.

65, MÅL: United i føringen! Riley finner Rashford i 16-meteren som enkelt setter inn 1-0 til gjestene.

64: Like etter er det Rashford som får muligheten – innenfor 16-meteren – men skuddet går like over tverrliggeren.

62: Redmond skyter fra like utenfor 16-meteren, men skuddet reddes.

52: Motstanderanalytiker Marcel Bout er forresten til stede.

45: Kampen er i gang igjen etter sidebytte.

35: Wolves gjør et bytte. Makinyaze kommer inn for en skadet Enobakhare.

31: Men er nå tilbake til å være elleve mann!

29: Wolves spiller for øyeblikket med ti mann, etter at ene spilleren gikk av banen for skadebehandling.

26: Ny ball slås mot Croskery – men Wolves’ sisteskanse får plukket opp.

23: Croskery treffer stolpen! Kommer litt skrått i kamp med keeper, går i bakken, men klarer likevel å sette ut foten. Nesten. Godt forsøk.

21: Frispark til Gribbin på 20 meter. Rashford treffer ikke skikkelig, og alt renner ut i sanden.

18: Gribbin er uheldig og mister på midten. Det forårsaker noe som kunne ha bliltt en farlig kontring. Heldigvis misses det i avslutningsøyeblikket.

16. Så er gjestene frempå med nok et skudd. Henderson er nede og avverger.

Wolves spiller for øvrig i helhvitt i kveld. Keeperen er den eneste ulven som spiller i klubbens tradisjonelle skittenoransje.

12. God stopperjobb av Williams. Wolves har tatt initiativet her nå.

11. Nok en god sjanse til gjestene. Frispark fra venstre mot bakre, og ballen blir møtt med en volley som like gjerne kunne gått inn.

8: Corner til Wolves, og nå blir det farlig her. To innlegg og deretter et godt skudd, men keeper Henderson gjør en god inngripen. Der kunne United ha blitt straffet stygt for missen for bare et minutt siden.

7: Oi, der burde Borthwick-Jackson ha satt inn 1-0! Strålende jobb av Riley på  høyrekanten, og innlegget så skreddersydd ut, men så header C-J utenfor, og det for åpent mål.

3: Godt fremspill mot Croskery – han spiller alene på topp – men han klarer ikke å få kontroll over ballen.

United spiller i retning Manchester, mens gjestene fra Wolverhampton spiller mot Altrincham sentrum

2: Godt forsøk på gjennomspill fra Gribbin mot Rashford. Et Wolves-bein kommer i veien.

0: United tar avspark, og here we go.

FORHÅNDSSTOFF

Barclays U18 Premier League-oppgjøret mot Wolverhampton var opprinnelig satt opp lørdag formiddag, med kamparena Aon Training Centre på Carrington.

Tidligere i uken ble det imidlertid klart at kampen ville bli fremskutt én dag, og samtidig bli flyttet til reservelagets tidligere hjemmebane, J. Davidson Stadium (tidligere Moss Lane) i Altrincham. Dermed har tre av U18-lagets kamper i høst blitt flyttet til denne arenaen, samtlige med kamptidspunkt fredag klokken 19, lokal tid. De to øvrige gjelder kampene mot Newcastle (21. november) og Liverpool (5. desember).

Årsaken til miljøskiftet er, ifølge U18-lagets sjefstrener Paul McGuinness, et ønske om å gi spillerne erfaring fra opptredener på forskjellige steder og under varierende forhold.

– Vi la et helt lite hefte frem for Premier League, hvor vi pekte på det faktum at unge spillere har behov for erfaring fra spill i ulike omgivelser, forklarte han til ManUtd.com.

– Av og til har vi et ønske om å la dem spille foran et publikum, og andre ganger ikke. De kan gjerne spille på festivaler og i forskjellige turneringer, men en kamp i Altrincham er perfekt.

– Louis van Gaal har sagt at selv om klubben har hentet inn nye spillere, så har 14 forlatt oss. Det betyr at det nå er seks åpne plasser å konkurrere om for våre unge spillere. Det er opp til dem selv å gripe sjansen, og det er delvis derfor vi spiller denne kampen fredag kveld. Vi ønsker å gi dem erfaring fra spill foran et publikum inne på et stadionanlegg.