Tre poeng fra 50 meter

KAMPREFERAT: Hvor var du da Wayne Rooney «tok en Beckham» på Boleyn Ground?

Med seks endringer på laget som slo Olympiakos, tok United en komfortabel seier mot West Ham som først og fremst kommer til å bli husket som Wayne Rooneys fantastiske mål fra midtbanen.

[poll id=»67″]

Uten en skadet Jonny Evans og en suspendert Nemanja Vidic, valgte David Moyes å bruke Michael Carrick på midtstopperplass fremfor Rio Ferdinand som slet med en vond rygg. Patrice Evra fikk hvile da Alexander Büttner tok backplassen, Darren Fletcher var omsider tilbake i elleveren igjen, mens Shinji Kagawa fikk en sjelden mulighet i Robin van Persies skadefravær.

Tidlig borteledelse

I en relativt jevn og underholdende krig på Boleyn Ground i første omgang var det bortelaget som kom best ut av det. Allerede etter tre minutter fikk Marouane Fellaini en god mulighet til å score sitt første mål i United-drakta, men headingen var ikke hard nok.

Et par minutter senere leverer Rooney sitt bidrag til årets mål når han på halvspretten banker til fra 40-50 meter etter å ha registrert at Adrian står langt ute. Ballen svever og svever, og spretter til slutt i nettaket foran øynene til en smilende David Beckham som selv hadde en lignende fulltreffer mot Wimbledon i 1996.

Selv om United hadde et par gode muligheter med Shinji Kagawa og Juan Mata, har West Ham også sine muligheter og spesielt Rafael sliter mot Stewart Downing.

Det er imidlertid United som scorer rett etter at Kevin Nolan roper på straffe i andre enden av banen, og igjen er det Rooney som er målscorer når Mark Noble klarer et Ashley Young-innlegg rett i beina på United-kapteinen som befinner seg to meter fra mål. Rooneys syvende mål på Boleyn Ground totalt, og hans 212. i United-karrieren som betyr at han passerer Jack Rowley på tredjeplass.

West Ham United v Manchester United - Premier League

Stillingskrig

Etter hvilen er det et innbitt West Ham-lag som går i strupen på bortelaget i andre omgang, men selv om de fysiske og aggressive londonerne har mye ball og en drøss med dødballer skaper de ikke altfor store problemer for United-forsvaret.

Etter hvert som West Ham-presset avtar bølger spillet fram og tilbake, og andre omgang går i grunn sin gang at noen av lagene skaper en eneste reell målsjanse.

Med tirsdagens City-kamp i tankene tar David Moyes ut tomålsscorer Wayne Rooney og Juan Mata et kvarter før slutt, og setter inn Javier Hernandez og Danny Welbeck.

Helt mot slutten markerer Fellaini seg med positivt fortegn igjen i det som kanskje var hans beste kamp i United så langt når han viser styrke og vilje i et langt soloraid. Belgieren roper på straffe etter at han blir dratt ned, men Lee Mason har nok lett når han lar være å blåse.

Etter en fartsfylt første omgang og en hendelsesfattig andre omgang tar United tre poeng mye takket være Wayne Rooney generalprøven til slaget om Manchester tirsdag 25. mars.