Tap for reservene

Det ble bare nesten for Zeki Fryers og United mot West Bromwich, og det endte med 0-1-tap i Mats Møller Dæhlis reservelagsdebut.

United lå før tirsdagens kamp à poeng med Sunderland på toppen av reserveligaen, avdeling nord, og hadde i tillegg spilt to kamper mindre enn Black Cats. Siden Sunderland først spiller sin neste kamp torsdag, ville United uansett beholde tabelltoppen etter kampen mot WBA – og med seier ville det bli en luke på tre poeng ned foran Sunderlands kamp.

Sterkt United-lag

United stilte med et sterkt lag til kampen på The Hawthorns. Ryan Tunnicliffe og Ritchie De Laet, har begge avsluttet sine låneopphold, og var klare til å prestere for reservelaget igjen, mens Frederic Veseli, som ble hentet fra Manchester City i januar, spilte sin første kamp fra start. I tillegg var spillere som Ben Amos, Zeki Fryers og Keane-brødrene, som alle har debutert for Uniteds førstelag, med fra start.

Paul Pogba var imidlertid ikke med i troppen, og tirsdag kveld kom det rapporter om at franskmannen skal være enig med Juventus om en overgang. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra klubbhold.

Norske Mats Møller Dæhli, som normalt er nøkkelspiller på juniorlaget, var for første gang på benken for reservene, hvor han satt sammen med blant andre U 18-lagkamerat James Wilson – som scoret det avgjørende målet mot Charlton i FA Youth Cup.

WBA tar kommandoen

Det var ikke bare United som stilte med et sterkt mannskap til denne kampen. WBA hadde blant annet med Nicky Shorey og Graham Dorrans fra start, som har landskamper for henholdsvis England og Skottland.

Disse to var også sentrale i WBAs dominans den første halvtimen av kampen, og spesielt Dorrans styrte mye av spillet. Det var imidlertid Shorey som skulle sørge for å omsette dominansen i tellende resultat etter 17 minutters spill. Shorey fikk ballen på 16-meterhjørnet etter en kort corner, dro av to United-spillere og limte ballen i lengste kryss. Fantastisk mål av Shorey, og 1-0 til hjemmelaget!

United tar over

West Brom tok enda mer over i minuttene etter scoringen, og frem til det var 10 minutter igjen av førsteomgang hadde ikke United hatt et eneste skudd på mål.

De siste minuttene før pause så imidlertid United ut til å våkne til live, og både Jesse Lingard og Zeki Fryers hadde brukbare forsøk. United største sjanse før pause kom imidlertid helt på tampen da Will Keane stjal ballen fra Cameron Gayle og stormet alene mot mål. Keane rundet også keeper Luke Daniels og sendte ballen mot det åpne målet, men der var Gayle på rett plass igjen, og fikk sklidd ballen unna.

Etter pause fortsatte United den gode trenden fra avslutningen av førsteomgang, og Will Keane var av de som så ut til virkelig å ha våknet. Spissen avsluttet selv, og spilte fri både Lingard og Petrucci, men ballen ville ikke i mål.

Etter at United virkelig hadde styrt kampen de første 20 minuttene av andreomgang, roet kampen seg noe ned de neste 20 minuttene. WBA så ut til å komme seg litt etter United-kjøret i starten av omgangen.

Gigantsjanser mot slutten

Det var først helt på tampen at United begynte å skape sjanser igjen, men da var de til gjengjeld gigantiske. Først, fem minutter før slutt, fant debutant James Wilson Will Keane med en god pasning, og spissen stormet mot WBA-målet før han avsluttet fra skrått hold. Avslutningen var brukbar, men Daniels i WBA-buret var på plass og reddet skuddet.

I kampens siste ordinære minutt kom Uniteds neste store sjanse. Kaptein Davide Petrucci chippet ballen nydelig gjennom til Michael Keane, som hadde revet seg løs fra West Broms forsvarere og fikk panna på ballen. Dessverre gikk headingen noen få små centemeter på utsiden av stolpen.

På overtid kom Uniteds siste sjanse, og den var kanskje den største de skapte i løpet av kampen. Mats Møller Dæhli, som debuten den siste halvtimen, trillet elegant gjennom Michael Keane, som slo ballen på tvers i feltet. Der fant han Ryan Tunnicliffe på femmeteren, og det så ut til å være en enkel oppgave for den tidligere utlånte midtbaneterrieren å sette ballen i mål. Dessverre traff Tunnicliffe dårlig, og ballen forsvant høyt over mål.

Tap, tross god andreomgang

Dette var også det siste United rakk å skape i kampen på The Hawthorns, og alle poengene ble dermed igjen i West Bromwich tirsdag kveld.

Til tross for at det endte med null poeng for gjestene, kan Warren Joyce og hans gutter ta med seg flere positive ting fra den siste timen mot WBA. Etter å ha blitt nærmest overkjørt den første halvtimen, svarte de røde, og spesielt i andreomgang dominerte United kampen.

Også morsomt og positivt at både Mats Møller Dæhlie og James Wilson fikk sine debuter. Nordmannen var som forventet ikke like markant som han har vært på U 18-nivå denne sesongen, men han fikk allikevel vist seg frem ved et par anledninger, blant annet da han var med å skape Tunnicliffes enorme mulighet på overtid.

United leder fortsatt reservetabellen, til tross for å ha spilt én kamp mindre enn toer Sunderland, og innehar denne plasseringen minst frem til Sunderlands kamp torsdag. Neste kamp for reservene er neste mandags bortekamp mot Blackburn.

KAMPFAKTA:

West Bromwich – Manchester United 1-0 (1-0)

1-0 Shorey (18)

Turnering: Reserve Premier LeagueTid: Tirsdag 6. mars klokken 20.00 (skandinavisk tid)Sted: The Hawthorns, West Bromwich

United (4-5-1): Ben Amos – Ritchie De Laet, Michael Keane, Michele Fornasier, Ezekiel Fryers (Mats Møller Dæhli) – Marnick Vermijl, Ryan Tunnicliffe, Frederic Veseli (James Wilson 61), Davide Petrucci (k), Jesse Lingard – Will Keane.

Benken: Sam Johnstone, Alberto Massacci, Luke Giverin.

____________________________________________________________________________

FØRSTEOMGANG:

United stiller i en 4-5-1-formasjon, med en solid bakre firer bestående av De Laet, Michael Keane, Fornasier og Fryers foran Ben Amos i mål. Fire av de fem bakerste har debutert på Uniteds førstelag, og skal ha rutinen som trengs. På midten ligger nykommer Veseli som anker, og flankeres av Petrucci og Tunnicliffe. På flankene spiller Vermijl (høyre) og Lingard, mens Will Keane er enslig spiss.

1. min: United triller i gang kampen.

3. min: WBAs Donovon Daniels går ned med en smell i hodet, men kommer seg raskt opp igjen.

11. min: West Broms Jamie Edge sliter etter å ha blitt taklet av Davide Petrucci. Lukter bytte for midtbanespilleren.

12. min: Bytte WBA: Det fungerte ikke for Jamie Edge, og unggutten må erstattes av Aaron Birch. Kjedelig avslutning på kampen på førstelagets stadion for Edge.

13. min: Ryan Tunnicliffe triller gjennom Jesse Lingard, men venstrekanten avblåses for offside.

15. min: Ingen sjanser på The Hawthorns i løpet av det første kvarteret. Kan nevnes at WBA stiller et sterkt lag, med blant andre Nicky Shorey og Graham Dorrans, som har landskamper for henholdsvis England og Skottland.

18. min: 1-0 WBA! Nicky Shorey! Nydelig scoring av hjemmelaget. Nevnte Shorey får ballen etter en corner, drar av to United-spillere på hjørnet av sekstenmeteren og skrur ballen opp i lengste kryss.

20. min: Ny sjanse for WBA. Manchester-fødte Adil Nabi forsøker skuddfoten etter å ha blitt tredd gjennom, men Amos er på pletten og slår ballen unna.

25. min: WBA har festet grepet på kampen de siste minuttene, og mye av spillet foregår på Uniteds halvdel.

26. min: Marnick Vermijl i knallhard duell med Liam O’Neil og blir liggende i gresset, men kommer seg på bena etter en liten pust i bakken.

28. min: De Laet mottar ballen av Tunnicliffe og drar seg inn i boksen før han avslutter med venstrefoten. Skuddet går en halvmeter utenfor. Kun en halvsjanse, men allikevel det beste United har skapt hittil.

32.min: Høyreback Wesley Atkinson forsøker seg fra spiss vinkel for WBA, men skuddet går utenfor og over.

34. min: Uniteds første skudd på mål. Lingard prøver seg fra 20 meter, men skuddet er løst og midt på keeper Luke Daniels.

35. min: Will Keane finner Zeki Fryers, som er kommet opp fra venstrebacken, og Fryers forsøker slegga fra langt hold. Godt forsøk, men skuddet går utenfor.

38. min: WBAs Alex Jones får kampens første gule kort etter en takling på Vermijl.

45. min: Kjempesjanse for United! Will Keane stjeler ballen fra Cameron Gayle og kommer alene med keeper Daniels. Keane runder keeper, og skal trille ballen i mål, men der er Gayle tilbake på rett sted, og får klarert på streken.

PAUSE. West Bromwich det beste laget i første halvdel av omgangen, og tok også ledelsen etter et nydelig skudd fra Nicky Shorey etter drøyt kvarter. United bedre med etterhvert, og begynte å skape litt sjanser det siste kvarteret – den største ved Will Keane i omgangens siste minutt. Mål har det imidlertid ikke blitt, og WBA kan gå til pause på 1-0.

ANDREOMGANG:

46. min: De siste 45 er igang. Om United kan fortsette den gode trenden fra det siste kvarteret i førsteomgang, kan dette bli spennende.

49. min: Will Keane drar seg fri langsvenstrekanten, og finner Jesse Lingard på hjørnet av sekstenmeteren. Lingard drar seg inn og fyrer av, men Luke Daniels får fistet til corner.

56. min: Davide Petrucci forsøker sin meget presise skuddfot fra nærmere 30 meter, men skuddet flyr utenfor.

58. min: Will Keane skyter midt på keeper etter å ha driblet seg flott inn i boksen.

60. min: United det beste laget etter pause, og virker til å virkelig gjøre et forsøk!

61. min: Bytte United: FA Youth Cup-helt og debutant James Wilson kommer inn for Frederic Veseli.

63. min: Og det er det klart for nok en debut! Mats Møller Dæhli erstatter Zeki Fryers. Morsomt at nordmannen får seg en snau halvtime på tampen.

64. min: Keane viser seg frem nok en gang og serverer Lingard, men avslutningen går rett på keeper. Det ligger et mål i lufta.

73. min: Kampen har roet seg litt ned de siste minuttene.

75. min: Shorey virker ivrig etter å putte sitt andre for kvelden, men avslutningen fra utenfor 16-meteren går høyt over.

83. min: Ryan Tunnicliffe får tilsnakk av dommeren etter å ha klaget på at WBA-keeperen drøyer tid, men kaptein Petrucci får sin midtbanekompis bort fra dommeren før det blir noe kort på Tunnicliffe.

84. min: United var meget gode de første 20 minuttene av andreomgang, men de siste 20 har det vært langt jevnere – og svært sjansefattig – på The Hawthorns.

85. min: Aaron Birch for tid og rom, og forsøker seg fra drøyt 20 meter, men skuddet går utenfor. Rett etter går United rett i angrep, James Wilson finner Will Keane, som går på et langt og godt løp, men avslutningen reddes av Daniels.

89. min: Så nært for United! Petrucci chipper ballen over WBA-forsvaret og til Michael Keane som kommer på et godt løp. Keane får panna på ballen, men ballen sniker seg noen centimeter utenfor stolpen! Var det sjansen?

90. min: Det legges til 3 minutter.

92. min: Gult kort til Liam O’Neil for uthaling av tid.

93. min: Stor sjanse for Tunnicliffe helt på slutten! Dæhli triller gjennom Michael Keane, som slår inn til Tunnicliffe på femmeteren. Dessverre har Tunnicliffe på seg ryggsekken og måker ballen til himmels.

SLUTT: United langt bedre i andreomgang, og var det klart beste laget i andre halvdel av kampen. Dessverre ble det bare med forsøkene for de røde gjestene, og West Bromwich kunne ri av stormen. Dæhli og Wilson fikk sine debuter, og United-gutta kan ta med seg mye positivt fra hvordan de presterte den siste timen.