Tap mot West Bromwich

KAMPREFERAT: United klarte ikke å gjenta onsdagens vinneroppskrift, og tapte mot West Bromwich for første gang siden 1978 på Old Trafford.

Manchester United v West Bromwich Albion - Premier League
Nani: Viste seg frem flere ganger under kampen.

Onsdag kveld var det duket for storkamp da Liverpool kom på besøk til Old Trafford i ligacupens tredje runde. Manchester United gikk seirende ut at oppgjøret etter at Jávier Hernández scoret seiersmålet, og slo tilbake etter det bitre 4-1-nederlaget mot Manchester City få dager tidligere. Allerede tre dager senere var det klart for nok en hjemmekamp på Old Trafford mot West Bromwich i ligaens sjette runde.

United valgte å stille med flere endringer fra seieren mot Liverpool onsdag, men både Evans, Büttner og Nani fikk fornyet tillit av David Moyes. Hernández spilte på topp sammen med Rooney, og Anderson fikk sjansen sentralt på midtbanen.

Med bare syv poeng på de fem første kampene trengte David Moyes sårt en seier lørdag for å få ro rundt den jobben han har begynt på. Det fikk han imidlertid ikke og West Bromwich, som nå ligger foran United på tabellen, har fått flere gode offensive spillere denne sesongen og var dermed ikke noe lett lag å møte.

Tam første omgang

Manchester United åpnet kampen klart best og hadde ballen mest innledningsvis, men hjemmelaget klarte ikke å skape det helt store framover. Selv om Kagawa, Nani og Jones viste flere gode kombinasjoner seg imellom fra start, var det dårlig sammenheng i de forskjellige bevegelsene. Ti minutter ut i første omgang pådrog Mulumbu seg gult kort etter å ha feid ned Kagawa.

[poll id=»26″]West Bromwich og kampens første bytte kom relativt tidlig, og Sinclair måtte byttes ut med Berahino etter en duell mot Kagawa. Etter 16 minutter fikk West Bromwich en fin mulighet til å ta ledelsen, men avslutningen på mål var for dårlig. United kunne dermed sette igang en kontring, men ballen fra Nani nådde ikke frem til Hernández. Bortelaget vant tilbake ballen, og etter et mislykket forsøk på å stanse kontringen fikk Michael Carrick kampens andre gule kort.

Halvveis ut i første omgang hadde Nani et innlegg som Hernández var nær ved å nå, men Myhill hadde full kontroll på ballen. Kort tid etter ble Rooney feid ned av Yacob og United fikk frispark fra rundt 30 meter. Nani slo inn til Rooney som headet rett på keeper, men det var en god mulighet til hjemmelaget.

Etter 30 minutter fikk Anderson en enorm dobbeltsjanse, hvor han først headet rett i tverliggeren og ned, og returen satt han over mål i en presset situasjon som ble uriktig vinket for offside. Stillingen var 0-0 til pause.

Skapte lite

Manchester United startet andre omgang med å ta ut Kagawa og satt innpå Januzaj. West Bromwich startet andre omgang klart bedre enn første, og Sessegnon rundspilte Uniteds forsvar kun etter noen få minutter. Men De Gea hadde full kontroll og blokkerte skuddet fint.
Det tok ikke lang tid før innbytter Januzaj fikk vist seg frem og spissen var nær ved å spille gjennom til Büttner, men uten hell. Bortelaget kunne dermed kontre, og etter et svakt forsvarsspill fra Ferdinand og Evans stod det 0-1 på Old Trafford etter scoring av Alamfitano.

Rooney: Scoret Uniteds eneste mål mot West Bromwich.

Kun tre minutter senere var det Uniteds tur, og Rooney utlignet med et elegant frispark som spratt fem meter og lurte Myhill. Etter utlikningen var det klart for Uniteds andre bytte, og Robin van Persie kom inn for Hernández som spilte en god kamp. I løpet av andre omgang kom West Bromwich bra med i kampen, mens United hadde lite å by på. Etter 66 minutter måtte Jones ta til takke med gult kort etter å ha laget frispark i en farlig situasjon, men De Gea fistet frisparket over mål. I samme spilleminutt var United lite fokusert og innbytter Berahino fikk skyte upresset fra 18-meteren ned i motsatt hjørne, og det stod 1-2 til bortelaget.

Etter 85 minutter satt innbytter Fellaini ballen i mål etter perfekt forspill av Nani og Robin van Persie, men målet ble anullert for offside. Minutter etter ble Nani felt, og Alamfitano fikk gult kort og frispark til United som enkelt ble bokset unna av keeperen.

Mot slutten forsøkte United å presse på for en utligning og var nær ved å få straffe, men de klarte ikke å skape de aller største mulighetene. Nærmest var Januzaj som tok initiativet mot slutten, men ballen gikk like forbi lengste stolpe. Dermed tapte United noe overraskende, men ikke ufortjent. West Bromwich kom mer og mer inn i kampen og spilte defensivt bra, og utnyttet det svake spillet til United.

Manchester United 1-2 (0-0) West Bromwich Albion

Tid: 28. september kl: 16.00 (norsk tid).
Sted: Old Trafford.
Turnering: Premier League, 6. runde.

Manchester United: De Gea; Jones, Ferdinand, Evans, Buttner; Nani, Carrick, Anderson (Fellaini 67), Kagawa (Januzaj 46); Rooney, Hernández (Robin van Persie 58)