REFERAT: United med full kontroll og målfest i 3-5-2-formasjon.

Louis van Gaal lyktes ganske så bra med sitt 3-5-2-system i VM, og det kan se ut som om det også kan bli et godt alternativ for United.

Torsdag morgen gjorde United i alle fall en meget bra prestasjon i dette nye systemet.

Sannheten er nemlig at United så bedre ut enn de gjorde i nesten hele forrige sesong, og til tider så det vel egentlig også bedre ut enn det de gjorde også de siste par sesongene under Sir Alex.

wella

Juan Mata (i 45 min.) ogt Ander Herrera viste stor spilleglede sentralt i banen, bakerst hadde midtstopperne god kontroll og spissene scoret også sine mål. I tillegg ble det en dag 20 år gamle Reece James aldri glemmer. Han fikk to mål som innbytter fra sin posisjon på venstrekanten.

Hva mer kan man egentlig be om i sommerens første kamp?

Best fra start av

United tok initiativet fra start av i kampen, og hadde allerede hatt to avslutninger på mål da 1-0-scoringen kom etter 13 minutter. Juan Mata vant ballen høyt, fintet og ballen havnet hos Danny Welbeck som skjøt den stolpe inn fra 20 meter på ett touch. En nydelig scoring, og en scoring som trolig ga United enda mer ro og selvtillit.

United fortsatte å dominere i store deler av 1. omgangen, og entusiasmen til Mata og Herrera var deilig å se som United-fan. Det aller beste var imidlertid fotballen, tryggheten og hvordan United fremstod som lag. Manchester United så omsider ut som et godt fotball-lag igjen.

rooneyla

Like før dommeren blåste til pause var det samme kombinasjon igjen. Valencia la inn, forsvareren bommet helt denne gangen og dermed fikk Rooney score alene med keeper fra kort hold.

Ni bytter

United gjorde ni bytter i pausen, og det var bare Ander Herrera og Darren Fletcher som fikk spille 90 minutter. Dermed tok det også litt tid før kampen fikk en rytme igjen. Til slutt var det imidlertid bare United det handlet om. og Ashley Young og Reece James spilte en nøkkelrolle, samtidig som Ander Herrera fortsatte å briljere på midtbanen.

4-0 kom etter et Young-innlegg fra høyre som James satte kontant i mål med en hard markkryper i hjørnet.

5-0 kom da James satte inn en retur etter at keeper hadde reddet et godt forsøk fra Young.

6-0 satte Young selv, etter en nydelig gjennombruddspasning fra Herrera. Young rundt keeper midt på banen, og scoret i tomt bur.

7-0 kom etter samme kombinasjon. Først Herrera. Så Young. Denne gangen med en god avslutning alene med keeper.

Meget solid

Dermed ble det en perfekt start for United under Louis van Gaal. Spillerne virker meget komfortable i 3-5-2-systemet,  Mata og Herrera var gode før pause, Herrera fortsatte godspillet også etter pause, og flere spillere viste at de nok kan bedre enn det man ofte så forrige sesong. Dessuten kan man ikke gjør annet enn å glise når man ser Reece James, som fikk én kamp for Carlisle (!!) forrige sesong, score to mål.

United så allerede ut til å ha ganske god kontroll på 3-5-2-formasjonen, og viste at den lett kan endres til både fire og fem bak om det er nødvendig. Så får det heller være at Galaxy ikke var altfor gode. Man kan ikke gjøre annet enn å slå dem man møter, og United gjorde det på strålende vis torsdag morgen.

Uniteds lag fra start mot Galaxy: De Gea, Smalling, Jones, Evans, Valencia, Fletcher (c), Herrera, Shaw, Mata, Welbeck, Rooney.

Uniteds lag i 2. omgang:  Lindegaard; Rafael, Keane M, Fletcher, Blackett, James; Kagawa, Cleverley, Herrera; Nani, Young.

Uniteds neste kamp spilles lørdag kveld klokka 22.00 norsk tid. Da er det turneringskamp mot Roma. Da vil også Javier Hernandez og Nick Powell være aktuelle. Hernandez så kampen mot Galaxy fra tribunen, mens Powell slutter seg til United-troppen nå, etter at han fikk behandling for en skade da resten av troppen dro forrige uke.

Dermed mangler bare Robin van Persie, Adnan Januzaj og Marouane Fellaini som fortsatt har ferie.

PS. Seieren mot Galaxy sikret United et trofé – det såkalte Chevrolet Cup – selv om det nok ikke betyr altfor mye.