Straffet av gamle helter

REFERAT: Det ble nok et nederlag da United reiste til Sunderland for ligacupens første semifinale.

Etter exit i FA-cupen var seier det eneste som gjaldt for United, da de gjestet Sunderland på Stadium of Light i ligacupens første semifinalekamp.

Noe overraskende var Rafael tilbake i Uniteds startoppstilling, mens Uniteds toppscorer i turneringern, Javier Hernandez, måtte ta til takke med en plass på benken.

Sunderland startet med tre tidligere United-menn i forsvaret sitt. Phil Bardsley, John O’Shea og Wes Brown, var alle med fra start for hjemmelaget.

Forsiktig start

Vel vitende om at det skulle spilles et returoppgjør på Old Trafford også, gikk begge lagene rolig ut fra start denne tirsdagskvelden, og det skulle gå lang tid før det ble noe å skrive hjem om.

Fabio Borini hadde en avslutning som gikk langt utenfor etter ca ti minutter, men den første avslutningen på mål var det United og Danny Welbeck som stod for, da han trillet ballen enkelt inn til keeper, etter 18 spilte minutter.

[poll id=»52″]United-press

Så etter tjue minutter satte United opp farten. Adnan Januzaj kjørte dribleraid fra egen banehalvdel og frem mot hjemmelagets 16-meter før han ble felt og fikk frispark.

Like etter fikk Michael Carrick lagt et fint innlegg inn i feltet mot Patrice Evra, men franskmannen timet opphoppet feil, og endte opp med å slå ballen bort med hånden, en rar situasjon som endte med gult kort og frispark til Sunderland.

Etter det var det Ryan Giggs sin tur. Det er ikke ofte vi får se langskudd fra den kanten, men 40-åringen dro til fra 20-25-meters hold, og med en liten retningsforandring var keeper utspilt. Uheldig for waliseren smalt ballen i tverrliggeren og stillingen var fortsatt 0-0.

Annullert

Det virker som om kampen var i ferd med å roe seg igjen, og mesteparten av spillet pågikk rundt midtbanen, men United hadde ikke gitt opp planen om et mål i første omgang.

Patrice Evra la inn fra venstre, og ballen spratt litt frem og tilbake i feltet før den gikk ut til Januzaj som skjøt hardt fra 16 meter. Ballen traff Giggs og trillet tilbake til den unge belgieren, som skjøt igjen.

Denne gangen gikk ballen inn i nettmaskene, men linjemannen hadde korrekt hevet flagget sitt for offside på Giggs, og jubelen fra de tilreisende United-supporterne stilnet raskt.

Godkjent

Som så og si hver eneste kamp denne sesongen, viste Uniteds forsvar svakheter når det gjaldt som mest, og rett før pause slapp de hjemmelaget til en gigantisk sjanse.

På et frispark fra venstre, klarte ikke forsvaret å klarere, og ballen ble taklet på tvers inn foran målet. Der var Giggs på plass, med han var ikke rask nok, og i kamp med Phil Bardsley skled han ballen i mål til ledelse for Sunderland. United havnet bakpå nok en gang.

Andre omgang

Optimistene blant Unitedfansen tenkte nok på ligamøtet tidligere i sesongen, da United snudde 0-1 til 2-1 på samme stadion, og det skulle ikke gå mange minuttene før scoringen kom.

Giggs hadde akkurat slått et frispark inn i feltet, som Sunderland-forsvaret headet ut til corner. På hjørnesparket raget Nemanja Vidic langt over O’Shea og Brown, og de to tidligere United-stopperne måtte se ballen suse inn i nettmaskene, fra hodet til serberen.

Bare noen få minutter senere var Januzaj frempå igjen, etter en pasning fra Carrick. 18-åringen fikk skyte fra 25 meter, men keeper hadde full kontroll på skuddet.

Mer motgang

Men det skulle ikke bli helt som forrige gang denne kvelden. United hadde klarert en Sunderland-corner, men pansningen fra Tom Cleverley var for dårlig, og Adam Johnson tok over.

Den tidligere Manchester City-spilleren satte fart og løp side om side med Cleverley de siste 20 meterne før Uniteds 16-meter.

Der satte Cleverley inn en takling som sendte Johnson overende, og linjedommer vinket med flagget, straffor for Sunderland. Fabio Borini gjorde ingen feil fra 11 meter, og hjemmelaget var tilbake i ledelsen.

Fabio Borini scorer på straffe

Ingen offensive trekk

United måtte oppover i banen igjen, men Moyes valgte ikke å gjøre bytter offensivt. I stedet var det Chris Smalling og Darren Fletcher som kom innpå for Jonny Evans og Cleverley.

Likevel klarte de å sette et visst press på Sunderland, men de store sjansene uteble. Januzaj fikk til et par avslutninger og Welbeck headet enkelt på keeper, men ellers var det tamt.

Hernandez ble satt inn de siste fem minuttene, men heller ikke han klarte å snu kampen, og United får en tøff oppgave om de skal klare å kvalifisere seg til ligacupens finale.

Sunderland 2 – 1 Manchester United

45. min: 1-0, selvmål Ryan Giggs
53. min: 1-1 Nemanja Vidic
64. min: 2-1 Straffe, Fabio Borini

Sted: Stadium of Light
Turnering: Ligacupen
Tid: 7. januar, kl 20.45

United: David de Gea, Rafael, Jonny Evans (Chris Smalling 62.min), Nemanja Vidic, Patrice Evra – Antonio Valencia (Javier Hernandez 87. min), Tom Cleverley (Darren Fletcher 74.min), Michael Carrick, Adnan Januzaj, Ryan Giggs, Danny Welbeck