David De Gea – 6
Aldrig dålig. Måste vara hemskt att stå längst bak och se de senaste veckornas spel. Fast nu har han i alla fall en kollega och landsman att gråta ut om den här typen av insatser med.

Manchester United v Southampton - Premier League

Phil Jones – 5
Svårt att få grepp om Jones. Ena matchen tycker jag mig se en framtida kapten – den andra ser jag en klumpig, medioker Premier League-mittenlag-back. I går var det någonstans mittemellan, även om det lutade mer åt det senare alternativet.

Chris Smalling – 5
Är lika mycket spelfördelare som du och jag i en klubb av Manchester Uniteds storlek. Ändå agerade han det i går kväll då Southampton styrde spelet åt det hållet. Hade hyfsat bra koll på Pellé under större delen av matchen, men agerandet vid målet?

Daley Blind – 5
Comeback, spelade 90 minuter efter två månader utanför planen (medan andra knappt får 20-30 minuter efter frånvaro). Ingen superlyckad återkomst även om han imponerade mer när han flyttades ut som wingback i slutet och då stod för fina inspel till Mata.

Luke Shaw – 5
Drygt en timme på planen och det såg ut som vanligt. Ingen lyckad offensiv (för att uttrycka det milt) ingen dålig defensiv. Hans brytning på Pellés skott var dock matchens prestation.

Michael Carrick – 6
Är ju egentligen aldrig dålig, men han kan däremot vara mindre nyttig. Det var han i går med Ward-Prowse i hälarna.

Juan Mata – 6
Skaffade sig i alla fall lägen att göra mål, till skillnad från nästan alla andra på planen. Men att missa så mycket är inte okej. Den av den offensiva trojkan som bidrog med mest, totalt sett.

Angel Di Maria – 5,5
Försökte i alla fall skjuta på mål och skapade lite förvirring i Southamptons annars stabila backlinje. Men han har verkligen inte hittat tillbaka till formen han hade i början av sin tid i United. Kanske beroende på att han inte spelat på samma position heller. Någon striker är han definitivt inte.

Robin van Persie – 4,5
Arg, varnad, skadad, utbytt. Hade Uniteds bästa – och enda – chans i första halvlek men fick inte ens fram skott på Forster.

Ander Herrera – 5,5
Ander står inte högt i kurs hos Louis van Gaal och nuförtiden tar vi för givet att han hamnar på bänken från start. Lika för givet har vi tagit att han brukar vara bra när han kommer in, men i går passerade matchen förbi Herrera.

Tyler Blackett – 4,5
Vad skulle han in på planen och göra? Kom helt galet in i matchen och bar stor skuld i att Southampton kunde göra mål. Passningsspelet var också bedrövligt.

Fotnot: Marouane Fellaini spelade för kort tid för att betygsättas.