Spillerbørs etter Preston

Mats Svenssons karakterer etter mandagens cupavansement.

Det ble mange karakterer på 6-tallet denne gangen, men Mats Svensson fant også plass en 7’er og et par 5’ere.

David De Gea – 6
Tveksam, trots touchen, på 0-1-målet. Enorm räddning på stopptid. Annars en behaglig kväll.

Antonio Valencia – 6,5
Alternerar numera med Paddy McNair till höger vilket innebär att Manchester United nu gått från att ha en utbildad högerback till noll i 18-mannatruppen.

Valencia körde sin specialare och lyfte in fint till 2-1. Felpassningen i 83:e höll sedan på att ge en oväntad och onödig kvittering.

Chris Smalling – 6,5
Nickade och nickade och nickade och nickade. Tappade i position vid 0-1 och Garner hade läge att sätta 0-2. Men av de tre spelare som tillsammans varit en totalt (Evans/Jones de andra två) så tycker jag att Smalling är den mest pålitliga.

Marcos Rojo – 6,5
Christophers sidekick spelade för fjärde gången vid hans sida (i en fyrbackskonstellation) under säsongen och han stångades och slet och lät bli att hålla igen i närkamperna i går också. Precis som vanligt.

Luke Shaw – 6,5
Känns som att han varit en 6,5:a varje gång han spelat. Får han kontinuitet och slipper skador kan – och bör – vi skruva upp kraven och förväntningar de kommande veckorna. Än så länge ”kommer han undan” med att vara ungefär så bra som han borde ha varit i augusti-september.

Preston North End v Manchester United - FA Cup Fifth Round

Daley Blind – 6
La inte märke till honom alltför mycket under 90 minuter, vilket man ju egentligen ska behöva heller med tanke på hans position.

Angel Di Maria – 7
Det händer mycket, som vanligt, kring argentinaren och jag är kluven till om det ska duga till 6 eller 7. Men eftersom Uniteds enda möjlighet att få fart i anfallen var att ge bollen till ADM så får han det högre alternativet. Det är trots allt skapligt skrämmande och förvirrande för ett League One-försvar att se en 600-miljonersspelare av Di Marias kaliber komma farande rakt emot det.

Ander Herrera – 6,5
Precis som med Di Maria är Herrera en spelare som tar risker. Medan Ángelito högriskspel mest innefattar skott från alla håll och dribblingar genom så många motståndare som möjligt är Ander mer en chansspelare i passningarna framåt. Det gillar jag. Liksom att han inte är rädd för att ta sig in i straffområdet.

Marouane Fellaini – 6,5
Hyfsat meningslös i första halvlek, vilket jag tycker att han oftast är som mittfältare, men bättre än både Rooney och Falcao som anfallare i andra halvlek, framförallt sista 20. Plan B blev plan C och skickade United vidare mot Wembley.

De får det fortsatt ikke til, Falcao og Rooney.

Wayne Rooney – 5,5
Gillade rycket, han hade bestämt sig och då ingick även en filmning – det var det samtidigt som det var solklar straff – för att få chansen att få slut på värsta måltorkan på nio år. Därutöver var det inte mycket att uppskatta från kaptenens bidrag. Bortsett från slutforceringen gjorde han några ryck i djupled utan att få till det och i andra halvlek var han nästan så osynlig att jag på allvar trodde att jag missat att han bytts ut. Undrar om han varit så dålig så länge någon gång i United tidigare? Jag tror inte det. Blir intressant att se dels hur målet påverkar honom och hur LvG väljer att använda honom i fortsättningen. För bänken verkar vara ett alternativt som holländaren inte ens kan föreställa sig.

Falcao – 5
Nej, det duger fortfarande inte. 59 minuter mot Yeovil, 90 minuter mot Cambridge och nu 59 minuter till mot Preston och det enda El Tigre kan skylta med är ETT avslut på mål. Totalt. Ska man hitta någon ljuspunkt i gårdagens insats så får det bli att han … åtminstone fixade några frisparkar.

Ashley Young – 6,5
Precis som i Fallet Fellaini är Ashley Young inte en spelare jag ser framför mig i ens en 18-mannatrupp när Louis van Gaals gått i mål med uppdraget att göra Manchester United till världens bästa klubblag igen. Men i dagens United är båda två faktiskt spelare som bidrar.