RvP: Målscorer.

Satte kronen på verket

Gladnyhet til United-fansen: Robin van Persie er tilbake i storslag

Robin van Persie storspilte i U21-kampen mot Fulham på Craven Cottage. Nederlenderen scoret to mål, traff treverket to ganger og viste at han er klar til å møte West Bromwich til helgen.

Flyvende hollender

Warren Joyce sitt u21-mannskap trengte tre poeng mot Fulham for å holde de andre topplagene på avstand og seieren på Craven Cottage var aldri truet. Etter 13 minutter viste Van Persie seg frem for første gang. En nydelig ball av Andreas Pererira ble enkelt ekspedert i mål av Van Persie.

Bare syv minutter senere var Januzaj på farten. Han fant Joe Rothwell med en nydelig pasning og alene med keper gjorde sistnevnte ingen feil. Like før pause fikk Rothwell sjansen til å øke til 3-0 da Pereira elegant lot ballen passere.

Fra 20 meter plasserte lovende unggutten ballen helt nede ved stolperoten og United gikk til pause med 3-0.

En svært oppløftende omgang av Van Persie som med all tydelighet fikk vist Van Gaal at han er i slag igjen.

Love is in the Air

Etter hvilen kom Fulham bedre med i kampen, men vertene klarte ikke å skape all verden. Et par hjørnespark ble enkelt tatt hånd om av Donald Love og hans forsvarskolleger i luftrommet.

I stedet benyttet Van Persie anledningen til å vise seg frem på ny. Først avsluttet han, via en Fulham-forsvarer, i treverket, før han ble nydelig frispilt av tomålsscorer Rothwell.

Alene med keeper lobbet Van Persie ballen elegant i mål og ga United 4-0.

I sluttminuttet reduserte Fulham til 4-1 og vertene satte Anders Lindegaard på prøve et par ganger, men United tok en komfortabel og ytterst fortjent seier.

Og det mest gledelige av alt: Robin van Persie viste at han er klar for førstelagsspill og nederlenderen kan komme til å spille en viktig rolle i sesonginnspurten for United om han viser lignende takter i Premier League.

Vi fulgte kampen live. Under kan du se oppdateringene fra kampen.

Kampen er i gang.

1 min: Grimshaw med en farlig avslutning for United etter en corner. Skuddet går like over og utenfor. Bra sjanse for United som har startet best i London.

5 min: Stikkball til Van Persie som skaffer United corner. Pereira avslutter, men rett på keeper.

8. min: United har stertet klart best på Craven Cottage Har ballen mest, men har ikke skapt de store farlighetene så langt.

13. min: 1-0 til United: ROBIN VAN PERSIE. Januzaj fosser frem på høyrekanten og legger inn, men innlegget blir klarert i siste liten. United beholder ballen Pereira finner Van persie med en fin stikker. Van Persie har all verdens tid og plasserer ballen enkelt i mål fra ti meter. Fortjent etter en god start og viktig for selvtilliten for nederlenderen.

15 min: Fulham med et slags tilsvar. Får to hjørnespark, men lykkes ikke med noen av dem.

17. min: Van Persie går i bakken. Protesteter ikke altfor heftig på at han ikke får straffe, men den så ut til å være i grenseland.

20. min: 2-0 til United: JOE ROTHWELL. Rothwell blir spilt gjennom et stillestående Fulham-forsvar. Nydelig løp av Rothwell og en like smart ball av Januzaj. United er uhyre effektive.

25. min: Det har jevnet seg ut på Craven Cottage etter en strålende start av United. Men vertene skaper lite.

27.min: Lindegaard bokser ballen unna etter en corner. Goss klarerer. Ikke direkte farlig, men en halvsjanse for Fulham.

30.min: Pereira og Van Persie kombinerer fint på venstrekanten. Fulham klarerer, men United biter seg fast og Van Persie får en ny sjanse. I siste liten blir det klarert til corner. Nok en gang får Van Persie avsluttet, men med ryggsekk blåser han ballen himmelhøyt over. Fine takter av Van Persie likevel.

35. min: Van Persie er på ferde igjen! Nydelig pasning fra Januzaj igjen. Van Persie kaster seg frem og styrer ballen i stolpen. United centimetere unna 3-0. Det ville punktert kampen. Veldig positiv 1. omgang av nederlenderen. Januzaj og Pereira har også vært veldig positive.

43.min: 3-0 til United: JOE ROTHWELL. Nydelig scoring av United. Januzaj legger inn fra høyrekanten. Pereira lar ballen passere til Rothwell som styrer ballen i mål helt nede ved stolperoten fra 20 meter. Vakkert. rett og slett vakkert!

45 min: PAUSE

Strålende 45 minutter av U21-laget til Warren Joyce. United leder 3-0 og det kunne fort vært mer. Vi kommer tilbake med 2. omgang når den begynner.

2. omgang er i gang

46.min: Van Persie fikk seg en trøkk etter å ha landet forkjært like før pause, men det er heldigvis ikke verre enn at han starter andreomgangen for United.

52: min: Småfarlig foran Lindegaard da et passivt United-forsvar rygger og rygger og tillater avslutning fra skrått hold fra rundt fem meter. Sleives utenfor.

57.min: Langt mer hendelsesfattig etter hvilen. Fulham bedre med, men skaper lite. United virker tilfredse. Forståelig nok.

63.min: Største grunn til jubel for United-fansen nå, var resultatet som tikket inn fra Hull-Liverpool, der Hull har tatt ledelsen 1-0.

65. min: Skummelt innlegg fra Januzaj. Litt mer anonym etter hvilen, men viser glimtvis hvilken eminent teknikk han besitter.

70. min: Kellett med nydelig overlap, legger ut 45 grader til Van Persie som får avsluttet via en forsvarer. Treffer treverket. Svært nære 4-0.

72. min: Nevnte Kellett river ned en Fulham-spiller og får kampens første gule kort.

73. min: Så må Lindegaard i aksjon. Nydelig innlegg fra venstrekanten blir bredsidet mot mål fra syv-åtte meter, men Lindegaard reagerer kjapt og varter opp med en god reaksjonsredning.

74. min: Van Persie blir liggende på bakken etter en tøff duell, men kommer seg heldigvis på beina igjen. Har vært god i dag Van Persie, men kanskje det hadde vært greit å ta ham av snart så vi unngår at han skader seg igjen? To ganger har vi hatt hjertet i halsen nå…

79.min 4-0 til United: ROBIN VAN PERSIE. Rothwell kjemper for å gjenvinne ballen og snapper en feilpasning. Han stikker den gjennom til Van Persie som lobber over keeperen. Utrolig enkelt og lekende av United.

80.min: Van Persie og Rothwel har gjort mer enn nok i dag og blir tatt av banen. Inn kommer  James Weir og Matty Willock

84.min: Ca 15o fans stormer bort i hjørnet ved garderobene der Robin van Persie skriver autografer. Nederlenderen tar seg god tid med fansen og klatrer sågar opp på tribunen fr å ta bilder sammen med fansen. Flott gjort!

89.min: Goss er småskadet og går ut. Ashley Fletcher kommer inn.

90.min: 4-1: FULHAM REDUSERER. Innlegg fra høyrekanten heades i mål. Det eneste irriterende for United i dag er at nullen sprekker

93.min: Fint spill av hjemmelaget og et bra angrep avsluttes alene med Lindegaard som varter opp med en kjemperedning.

SLUTT

Fulham 1-4 (0-3) Manchester United

Sted og tid: Craven Cottage, 28. april 2015, kl. 20.00
Turnering: Barclays U21 Premier League

13. min.: 0-1 Van Persie
20. min.: 0-2 Rothwell
43. min.: 0-3 Rothwell
80. min.: 0-4 Van Persie
90. min.: 1-4 Humphreys

Manchester Uniteds lag: Anders Lindegaard, Donald Love, Tom Thorpe, Tyler Blackett, Andy Kellett, Sean Goss (Ashley Fletcher, 89.), Joe Rothwell (Matt Willock, 81.),  Liam Grimshaw, Robin van Persie (James Weir, 81.), Andreas Pereira og Adnan Januzaj.

Uben.innb.: Kieran O´Hara og Sadiq El-Fitouri.