Klare for fotball-EM

Spania kvalifiserte seg for EM – og England tok sin 9. strake kvalikseier fredag kveld.

SPANIA – LUXEMBOURG 4-0

David de Gea og Juan Mata kunne feire seier og at Spania er sikret en plass i neste års EM-sluttspill etter 4-0-seier mot Luxembourg fredag kveld.

De Gea ble riktignok sittende på benken kampen gjennom da Iker Casillas voktet det spanske målet, men Mata ble byttet inn for en skadet David Silva etter bare 11 minutter.

Senere sørget to mål av Santi Cazorla og to av Francisco Alcacer for 4-0-seier – og gruppeseier. Det betyr at De Gea, Mata og også Ander Herrera kan drømme en plass i fotball-EM i Frankrike neste sommer. Spania ble lag nummer åtte som kan gjøre seg klare for EM, etter at Frankrike, England, Tsjekkia, Island, Østerrike, Nord-Irland og Portugal fra før av var klare.

Spania: Casillas – Pique, Bartra, Juanfran, Alba – Busquets, Fabregas, Cazorla, Silva (Mata inn 11), Pedro (Nolito inn 77) – Morata (Alcacer inn 33)

MERK: Det er verdt å merke seg at Manchester Citys David Silva og også Sergio Agüero har måttet gå av med skade for sine landslag det siste døgnet – og det er altså bare to uker til United er verter for City.

ENGLAND – ESTLAND 2-0:

England måtte klare seg uten skadde Wayne Rooney og Michael Carrick fredag kveld, men Chris Smalling fikk samtlige 90 minutter mot Estland. Fra sin stopperplass ble han vitne til at Arsenals Theo Walcott gjorde 1-0, og at Manchester Citys Raheem Sterling satte punktum med 2-0.  Det holdt til engelskmennenes niende seier på ni forsøk i EM-kvalifiseringen. Phil Jones ble imidlertid sittende på benken gjennom hele kampen for et engelsk lag som allerede var klare for EM.

Wayne Rooney valgte forresten ut sine tre beste landslagsmål i kampprogrammet før kampen, og ble så tildelt gullstøvelen i en seremoni rett før avspark.

England: Hart – Clyne, Cahill (c), Smalling, Bertrand – Walcott (Vardy inn 83), Barkley (Alli inn 88), Milner,Lallana (Oxlade-Chamberlin inn 73), Sterling – Kane