Southampton ble for sterke

Uniteds U 18-lag måtte gi tapt for Southampton på bortebane i en fartsfylt og målrik kamp på Staplewood.

Juniorene åpnet sesongen med et skuffende 1-2-tap hjemme mot Portsmouth forrige lørdag. I dag var det imidlertid nye muligheter for akademigutta, når Southampton ventet på bortebane.

Mye av fjorårets U 18-lag, som vant FA Youth Cup, er byttet ut foran denne sesongen, og – som man kunne se i serieåpningen – hadde årets lag foreløpig ikke funnet helt flyten. Det skulle dessverre ikke gå så mye bedre i dagens kamp.

Fyrverkeri i førsteomgang

Southampton, som kom fra et uavgjortresultat mot Blackburn i første kamp, åpnet best på Staplewood i en forrykende førsteomgang. Til tross for at Southampton skapte mest i starten, ofte ved en meget god Jack Sinclair, var det United som tok ledelsen etter at et innlegg fra Kenji Gorre ble satt i eget mål av Jordan Turnbull.

Etter dette kom United noe mer med i kampen, og begge lag hadde flere store sjanser til å score. Det skulle imidlertid blir Southamptons Corby Moore som greide å få ballen i nettet først, da han avsluttet via stolpen bak en sjanseløs Liam Jacob.

Dermed stod det 1-1 til pause på Staplewood, noe som var smått utrolig med tanke på alle sjansene som ble skapt. Southampton hadde vært det beste laget, og kun en god Jacob i United-målet hindet at The Saints ledet halvveis.

Merkelig andreomgang

I forhold til førsteomgang, var de første 25 minuttene av den andre som et langt gjesp å regne. Det skjedde så å si ingenting på Staplewood frem til det 72. minutt. Det eneste som var å melde, var et par gule kort til United-spillerne og et par bytter.

Men med 18 minutter igjen på kampuret eksploderte kampen. Først gikk Southampton opp til 2-1 etter godt kombinasjonsspill, før forsvarer Jack Stephens stod for dagens prestasjon. Forsvarsspilleren fikk tak i ballen på egen 16-meter, gikk på et 70-metersløp, hvor han på veien dro av to United-spillere, før han dundret ballen ned i hjørnet bak Jacob. Fantastisk mål av unggutten, og 3-1 til Southampton.

United reduserte åtte minutter før slutt ved Jack Barmby, men dessverre for United varte håpet kun i fem minutter før Southampton satte spikeren i kista rett før full tid.

Dermed endte kampen med 4-2 til Southampton, og United-juniorene står dermed med null poeng etter to seriekamper. Neste mulighet for akademispillerne til å skaffe poeng er mot Leeds neste lørdag.

Southampton U 18 – United U 18 4-2

0-1 Selvmål (14)1-1 Moore (38)2-1 Ward-Prowse (72)3-1 Stephens (76)3-2 Barmby (82)4-2 Chambers (88)Turnering: Premier Academy LeagueSted: Staplewood Training Ground, Marchwood, SouthamptonTidspunkt: Lørdag 27. august klokken 12.00 (skandinavisk tid).

United: Liam Jacob, Luke Hendrie, Luke Giverin, Tyler Blackett, Luke McCullough (kaptein), Jack Rudge (Josh Harrop 30), Kenji Gorre (James Wilson 54, Declan Dalley 83), James Weir, Sam Byrne, Gyliano Van Velzen, Jack Barmby

Benken: Joseph Coll, Nicolas Ionnou

______________________________________________________________________________

FØRSTE OMGANG:

1. min: Kampen er i gang på Staplewood.

3. min: Langskudd fra Southampton som går via en forsvarer. Liam Jacob slår ballen til corner.

4. min: Southamptons Jake Sinclair alene med keeper, men nok en gang redder Jacob mesterlig.

8. min: Uniteds første mulighet for dagen. Gyliano Van Velzen forsøker skuddfoten fra 20 meter, men keeper er fint nede og redder.

12. min: 0-1 United! Selvmål, Jordan Turnbull. Kenji Gorre dribler seg inn i feltet og slår ballen inn foran mål, hvor en uheldig Turnbull tupper ballen i eget mål.

14. min: Etter en god start fra Southampton, har United kommet mer inn i kampen de siste minuttene. Luke Giverin med en brukbar sjanse, men skuddet går utenfor.

21. min: Southampton-spiss Sinclair er frisk i åpningen, og er stadig på farta. Først dribler han seg gjennom United-forsvaret, før skuddet hans blir blokkert. Litt senere forsøker han seg med en heading som Jacob fanger greit.

28. min: Gigantsjanse for Southampton. En Saints-spiller får ballen på 7-8 meter, vender opp og skyter, men Jacob slår ballen til side for mål. God start på kampen for Uniteds keeper.

30. min: Bytte for United. Jack Rudge må av banen etter å ha fått en smell tidligere i omgangen. Josh Harrop kommer inn.

33. min: Jack Barmby slår et godt innlegg bak Southapmtons forsvar, men både Van Velzen og Byrne er et tidel for sent ute til å få en tå på ballen.

35. min: Svært underholdende første halvtime på Staplewood, med mange sjanser til begge lag. Her blir det flere mål!

38. min: 1-1 Southampton! Bra overgang av Southampton, som avsluttes med en avslutning via stanga og inn i nettet av Corby Moore. Fortjent utlikning, og en skikkelig målfeiring av Southampton-laget. Hele laget ender opp i klynge midt på banen.

PAUSE: En fartsfylt og sjanserik omgang på Staplewood, hvor Southampton nok har vært det beste laget. Keeper Liam Jacob har hatt en god omgang i United-målet, og vartet opp med flere gode redninger. United har også vært farlig frampå ved flere anledninger, og det er helt åpent hvem som skal trekke det lengste strået i andreomgang.

ANDRE OMGANG:

46. min: United sparker igang andreomgang.

53. min: Tyler Blackett får gult kort.

54. min: Bytte United. James Wilson inn for Kenji Gorre.

60. min: Ikke samme underholdningen i spillet denne omgangen. Mer kontrollert spill, lavere tempo og færre sjanser.

65. min: Van Velzen med et forsøk fra utenfor 16-meteren, men skudet går utenfor.

71. min: Luke Hendrie må i dommerens bok etter å ha hindret Sinclair på en Southampton-kontring.

72. min: 2-1 Southampton! En kombinasjon av godt Southampton-spill og litt passivt forsvarsspill gjør at Sinclair får tredd gjennom James Ward-Prowse, som dunker ballen inn i hjørnet.

76. min: 3-1 Southampton! Fantastisk mål av Jack Stephens. Løper fra egen 16-meter, drar av to United-spillere, og dundrer ballen ned i hjørnet fra 20 meter. Det blir vanskelig å komme tilbake for United nå.

82. min: 3-2 United! Jack Barmby! Barmby prøver skuddfoten fra 20 meter. Skuddet går via en forsvarsspiller og utmanøvrerer Southampton-keeperen. Kan United komme tilbake?

83. min: Bytte United. Innbytter James Wilson må ut. Inn kommer Declan Dalley.

88. min: 4-2 Southampton! Calum Chambers setter spikeren i kista. Først redder Jacob glimrende på en heading fra Chambers, men Southampton-spilleren når returen, og avslutter via tverrliggeren og inn.

SLUTT: Andreomgang ble en merkelig affære. De første 25 minuttene passerte uten at det skjedde noe som helst. Så eksploderte kampen med fire mål i løpet av de siste 20 minuttene på Staplewood. Dessverre for United var det Southampton som stod for tre av dem. The Saints kunne dermed innkassere tre velfortjente poeng. Til tross for fire mål i mot, var keeper Liam Jacob av Uniteds beste spillere, noe som forteller litt om antallet sjanser Southampton skapte.