Snudde til seier

REFERAT: United fikk desarmert cupbomba, og er klar for kvartfinale i FA-cupen.

PRESTON – MANCHESTER UNITED 1-3

United gjorde jobben som trengtes for å avansere til kvartfinalen av FA-cupen, men det ble hakket mer spennende enn man egentlig ønsket.

Før avspark:

Like før lagene sparket i gang på Deepdale ble trekningene av kvartfinalene foretatt. Da ble det klart at vinneren skulle møte Arsenal hjemme i kvartfinalen.

Laguttaket:

Louis van Gaal gjorde fem endringer fra laget som slo Burnley forrige onsdag.

Antonio Valencia tok Paddy McNairs plass på høyrebacken, mens Chris Smalling beholdt midtstopper-rollen han tok da Jones forsvant ut med skade tidlig mot Burnley. Luke Shaw var også tilbake på venstreback, etter å ha vært suspendert mot Burnley.

Lenger framme kom Ander Herrera og Marouane Fellaini inn på laget, mens Robin van Persie og Adnan Januzaj var ute. Herrera og Fellaini skulle til slutt spille meget viktige roller.

1. omgang

Wayne Rooney tok plass helt framme, mens Angel Di Maria og Ander Herrera surret rundt ballfordeler Daley Blind.

De første 45 minuttene ble imidlertid frustrerende for Rooney.

United hadde full kontroll og også mye ballbesittelse, men maktet ikke å skape én eneste stor sjanse. Det var altfor idéløst, og endte som regel med en for dårlig pasning inn i feltet.

Di Maria var riktignok nær ved å finne Rooney et par ganger, og Falcao kunne nesten vendt opp i feltet en gang, men det ble bare nesten. Følelsen var at tempoet og ikke minst kvaliteten var for dårlig til å klare å bryte gjennom – selv om det ble litt bedre plass helt på tampen av omgangen. Det skal imidlertid sies at Preston ofte lå med en forsvarsmur på ni mann fra 40 meter og inn til egen keeper.

Den aller beste sjansen hadde Di Maria, da han plasserte et frispark fra 18 meter like utenfor. Frisparket var godt slått, gikk over muren og keeper var utspilt, men dessverre endte forsøket en halv meter utenfor.

2. omgang

Om 1. omgang var komfortabel defensivt, ble 2. omgang alt annen enn komfortabel. I alle fall første halvdel.

Stadionuret viste kun to minutter da Kevin Davies vant en hoeduell midt på Uniteds halvdel. Nedfallsfrukten datt til en Preston-spiller som igjen spilte fri Scott Laird på venstrekanten. Han fosset mot David de Gea, skjøt fra 16 meter, og skuddet gikk via Antonio Valencias fot, endret bittelitt retning, nok til å lure De Gea – og dermed ledet League One-laget.

Det ble starten på 25 hektiske minutter. Hjemmelaget ga alt, ansporet av et entusiastisk hjemmepublikum, men samtidig spilte United også med en høyere intensitet.

Det ga resultater.

Ashley Young kom inn på venstrekanten mens Falcao forsvant ut etter 59 minutter, og dermed ble United bedre. Young var også avgjørende for utlikningen.

Han lurte offsidefella på høyrekanten (!), la inn til Ander Herrera som fikk dyttet ballen inn i hjørnet fra 11 meters hold etter 65 minutter. United-spillerne jublet vilt, mens hjemmelaget skrek på offside siden ballen passerte en offsideplassert Wayne Rooney på vei inn i nettet. Dommeren dømte imidlertid mål.

Sju minutter etter var kampen snudd.

Antonio Valencia kom seg rundt på høyrekanten, la inn på bakre stolpe og der steg Marouane Fellaini til værs. Keeper reddet headingen, men returen dunket belgieren i nettaket.

Fellaini hadde også en sjanse til å øke ledelsen, men samtidig skal man være ærlig nok å innrømme at Preston hadde et par andre små sjanser på 1-0, som kunne endret på alt.

Til slutt fikk også Wayne Rooney begravd noen demoner, i alle fall hos pressen, da han gikk over ende i straffefeltet, og selv satte punktum med en klinisk straffe to minutter før full tid, mens Ashley Young sikret tomålsseieren da han reddet på streken i siste minutt.

Arsenal i neste

United slapp dermed unna med skrekken, og kom seg videre til kvartfinalen der Arsenal venter helga rundt 7. mars.

Det skuffende var at United slet så fælt med å skape noe før de kom under, mens det positive helt klart var at Ander Herrera igjen tegnet seg på scoringslista, og at Ashley Young gjorde et godt innlegg. Utover i kampen ble Antonio Valencia også en offensiv , positiv faktor. Igjen slo United også tilbake etter å ha ligget under. Det har skjedd flere ganger denne sesongen – selv om forskjellen nå var at 0-1 ble snudd til seier.

Totalt sett ble det en kamp som normalt i det siste. Ikke altfor imponerende, men likevel med seier som resultat.  United har nå scoret tre mål i fire av de fem siste kampene.

Neste kamp spilles borte mot Swansea lørdag 16.00.