Smadret Everton

REFERAT: Wayne Rooney med etterlengtet scoring mot Everton.

Mens Memphis Depay ble benket for første gang siden han ankom Manchester United i sommer, var det Morgan Schneiderlin, Ander Herrera og Wayne Rooney som sørget for tre mål og tre poeng fra Goodison Park lørdag ttermiddag.

United hadde nemlig ikke scoret ett eneste mål på Goodison siden 2011 før lørdagens oppgjør. Den barrieren ble dermed brytt da Schneiderlin scoret kampens første mål i det 18. minutt, før Ander Herrera, med hodet, doblet ledelsen bare minutter senere. En halvtime før slutt fikk også Wayne Rooney scoringen sin.

To kjappe fra United

Det begynte 20 fartsfylte minutter Goodison Park, med angrep i begge ender. Men det var ikke før i det 18. minutt at det virkelig skjedde ting – og da var det Morgan Schneiderlin som sendte United i føringen.

Juan Mata slo corneren kort til Ander Herrera som svingte inn, og via foten til Marcos Rojo og brystkassa til Chris Smalling, endte ballen hos Schneiderlin som satte ballen lavt i lengste hjørne fra noe skrått hold.

Bare minutter senere satte Ander Herrera inn 2-0 til bortelaget. Marcos Rojo, fra venstre, traff hodet til Ander Herrera med et kirurgpresist innlegg, og spanjolen kunne umarkert nikke ballen via bakken og bak Tim Howard.

Everton-press etter pause

Så dukket det plutselig opp en kjempesjanse like før pause. Wayne Rooney ble spilt fri på venstrekanten, dro seg inn og slo 45 grader ut til Martial som helt umarkert sendte ballen lavt rett på Howard.

Like etter pause fikk Everton en stor målsjanse. Ross Barkley la inn på bakre stolpe direkte fra frispark, men der kom Smalling såvidt foran Romelu Lukaku og fikk tuppet ballen utenfor mål til corner.

Og så fulgte et kortvarig Everton-press. Nesten identisk som Martials sjanse i førsteomgang. Barkley slo 45 grader ut til Lukaku, men David De Geas beinparade reddet forsøket fra belgieren.

Rooney øker til tre

Så var det Rooney sin tur til å score. En slurvepasning fra Everton ble plukket opp av Schneiderlin som spilte videre til Herrera. Spanjolen sendte Rooney fri med Howard, og United-legenden gjorde ingenting feil – og satte sitt femte mål mot Everton siden overgangen i 2004.

Så fikk engelskmannen sjansen til å sette sin andre. Nok en gang lurer han offside-fella, blir spilt fri av Martial, men kommer aldri til en ordentlig avslutning idet han løper mot mål med Phil Jagielka i ryggen.

Med seier over Everton ligger United på andreplass på tabellen før Arsenal gjester Watford senere lørdag kveld. Arsenal tar tilbake andreplassen dersom de vinner med flere en ett mål.

Neste kamp er den tredje gruppespillskampen i Champions League – mot CSKA Moskva – før Manchester City venter på Old Trafford neste søndag.