Sliteseier mot Wolfsburg

REFERAT: Manchester United slo tilbake, og vant 2-1, etter tapet for PSV Eindhoven i første gruppespillskamp.

Etter en forferdelig start på årets Champions League-eventyr med en alvorlig Luke Shaw-skade og tap for PSV Eindhoven var United nesten nødt til å vinne hjemmekampen mot Wolfsburg onsdag kveld.

Og det klarte de – takket være en strålende Juan Mata og Chris Smalling. Først satte spanjolen inn utligningsmålet på straffe etter at Daniel Caligiuri satte Wolfsburgs 1-0-scoring etter bare fire minutter, så hælspark-assisterte han Smalling til den avgjørende scoringen.

Fryktelig start

Bastian Schweinsteiger inn for en skadet Michael Carrick var den eneste endringen på laget som slo Sunderland 3-0 i helgen.

Det ble en verst tenkelig start for hjemmelaget da Wolfsburg tok ledelsen etter bare fire minutter. Tyskerne kombinerte strålende forbi et vaklende United-forsvar som måtte se Max Kruse tre Daniel Caligiuri gjennom, og alene med David de Gea satte tyskeren ballen kontant til venstre for De Gea. Det baklengsmålet ville de unngått dersom Antonio Valencia hadde holdt offside-linja. Sløvt.

Daniel Caligiuri feirer.

United-dominans

Ti minutter senere viste Anthony Martial hva han er god for. På hjørnet av 16-meteren dro han seg forbi to Wolfsburg-spillere før han skrudde ballen like utenfor Diego Benaglios høyre krysstang.

Etter målet var det United som tok over kampen, og Martial burde ha notert seg for en assist hadde Wayne Rooney vært med på notene. Franskmannen dro seg innover dødlinja fra venstre og slo en 45-graders pasning ut til Rooney som sto mutters alene på 12 meter og sendte ballen over mål.

Minuttet senere var det Memphis Depays tur. Mata slo en strålende bakromspasning hvor Depay kom stormende – men nederlenderen fikk ikke ordentlig fart i headingen som gikk rett på keeper.

Tables turned

Etter en drøy halvtime dømte dommer Viktor Kassai straffe etter at målscorer Caligiuri handset inne i egen 16-meter. Fra 11-meteren satte Mata ballen sikkert til høyre, mens målvakt slengte seg til venstre.

Straffemålet til Juan Mata.

Bare åtte minutter inn i andreomgangen var bordet snudd. Mata fikk – ved en tilfeldighet – ballen på halvspretten like utenfor 16-meteren og hælsparket ballen i lufta i bakrom hvor Chris Smalling kom stormende inn og pirket ballen i lengste hjørne.

Wolfsburg-press

Da det gjensto 20 minutter av kampen gjorde de grep i Wolfsburg-leiren. En sulten Andre Schürrle kom inn, og var svært nære ved å score bare etter ett minutt med en markkryper centimetrene til side for lengste stolpe.

Resten av kampen var preget av nervøsitet hos United-fansen og stort press fra et Wolfsburg-lag som aldri maktet å sette inn utligningen. Dermed vant Louis van Gaal sin første Champions League-kamp som Manchester United-sjef.

Etter kveldens kamper står da alle lagene i gruppe B med tre poeng. CSKA Moskva topper med en bedre målforskjell, mens United ligger på andreplass. Neste gruppespillskamp er CSKA Moskva på bortebane.