«Slik skal det gjøres, David»

REFERAT: Det meste gikk som smurt i Ryan Giggs’ managerdebut.

Ryan Giggs gjorde hele seks endringer med laget som startet mot Everton forrige søndag, og med en 4-0-scoring over Norwich kan en si at de meste Giggs foretok seg gikk som planlagt. Wayne Rooney scoret de to første, før innbytter Juan Mata satte kronen på verke med to snikscoringer.

Det er lenge siden en slik glede og spenning var knyttet rundt et United-lag som har absolutt ingenting å spille for i ligainnspurten.

Norwich kjemper for tiden den uhyggelige kampen mot nedrykk, og ville med seier lørdag tatt et enormt viktig skritt i riktig retning.

Seks endringer

Laget David Moyes snekret sammen mot Everton forrige søndag var av et helt annet slag. Forsvarsfireren bestående av Phil Jones og Jonny Evans i midtforsvaret sammen med Chris Smalling og Alexander Büttner på hver sin back ble byttet ut med rutinerte spillere. Jones – som spilte stopper mot Everton – ble dyttet ned på høyrkanten, mens Evans, Evra og Büttner ble byttet ut med rutinerte Nemanja Vidic og Rio Ferdinand.

Moyes stilte også i en 4-3-2-1-formasjon som så Michael Carrick og Darren Fletcher ligge dypt, men Giggs stilte heller med en 4-4-2-formasjon i kjent Ferguson-stil. Carrick beholdt plassen sin, men FletcherLuis Nani og Juan Mata ble tatt av til fordel for Tom CleverleyDanny Welbeck og Antonio Valencia.

[poll id=»76″]Sjansefattig innledning

De første 15 minuttene var ikke preget av de store målsjansene verken hos United eller Norwich, og sett bort i fra en Welbeck-suser fra spiss vinkel i det 13. minuttet og «20 times»-sangen rungende over Old Trafford var det lite eller ingenting å bite seg fast i.

Det var imidlertid et svært sprudlende og angrepsvillig United-lag fra start, og det var lite som tydet på at rødtrøyene ville si seg fornøyde uten å score mål.

Norwich og Adams kampplan gikk foreløpig som planlagt, la seg dypt og forsøkte å kontre på det svært frampå United-laget.

Scoringen kommer

I det 39. minuttet kunne vertene ha gått opp i ledelsen. Fra om lag 20 meter fyrte Valencia av en lav kanon fra spiss vinkel som Norwich’ Ruddy måtte gi retur på, men ingen snappet opp den løse ballen, og en Norwich-stopper fikk til slutt klarert.

Men minuttet etterpå gikk det bedre for de rødkledde. Et mislykket Jones-innlegg gikk via flere føtter før det endte opp hos Welbeck som var så å si alene med Ruddy, men før han rakk å kontrollere ballen ble han revet ned i 16-meteren og fikk tildelt et straffespark som Rooney limte knallhardt nede i Ruddys venstre.

United-dominans etter hvilen

Det tok ikke mer enn to minutter etter pausen før Sir Alex Ferguson fikk se sine gamle elever gå opp i 2-0. Wayne Rooney skjærte inn fra venstrekanten før han fra om lag 23 meter plasserte ballen i lengste hjørne og scoret sitt åttende mål på de åtte siste kampene.

Fem minutter etterpå kunne Welbeck ha økt til ytterligere 3-0. Fra like utenfor 16-meteren mottok han ballen på brystet, dempet, og fyrte av en kanon av et skudd som Ruddy måtte slå ut til corner.

Mata-show

I det 60. minuttet ble Juan Mata byttet inn på bekostning av Danny Welbeck, og det tok bare to minutter før spanjolen fant nettmaskene. Jones svingte inn et nydelig innlegg som endte opp hos en umarkert Mata inne i feltet, og fra fire-fem meter bredsidet han enkelt ballen inn bak Ruddy.

JUBEL: United-gutta feirer 2-0-scoringen til Wayne Rooney.

Det holdt imidlertid ikke med en tremålsledelse for Ryan Giggs. Med 20 minutter igjen å spille byttet han inn Javier Hernandez og Ashley Young på bekostning av Cleverley og Kagawa.

Og i det resultattavla viste 72 minutter gjorde Mata som han gjorde bare ti minutter før. Patrice Evra slo inn fra venstre og traff Antonio Valencia på bakerste som med et kort innlegg fant Juan Mata rett foran mål – og fra tre meter headet han ballen inn bak John Ruddy og en Norwich-stopper som forsøkte å stoppe ballen på strek.

Med 12 minutter igjen å spille kunne gjestene ha redusert. Johan Elmander traff stolpen fra like utenfor 16-meteren.

Minuttet før full tid var det en annen Norwich-svenske som ville prøve seg. Fra 25 meter fyrte han av en kule som gikk via en United-spiller, via tverrligger og ut til corner.

To minutter på overtid burde Hernandez ha økt til 5-0. Alene med keeper satte han ballen utenfor fra ti meter.

Men det ble med de få forsøkene for Norwich, som måtte reise tilbake til øst-England med null poeng i kofferten og fire baklengsmål – og dersom Cardiff gjør jobben borte mot Sunderland søndag ligger gultrøyene – som bare har vært i Premier League i tre sesonger – under nedrykksstreken, mens United beholder 7. plassen.