Slik har det gått tidligere

Vi har trukket Reading åtte ganger i FA-cupen tidligere. Her er oversikten over hvordan det har gått.

Vi har trukket Reading ved åtte anledninger tidligere i FA-cupen, og slik gikk det de gangene.

1912

Første gang vi trakk Reading var i 1912, og vi spilte 1-1 mot Biscuitmen (senere skiftet kallenavnet til Royals) på Elm Park. Enoch West scoret Uniteds mål.

I omkampen vant United 3-0 på Old Trafford, etter mål av Harold Halse og en dobbel fra Sandy Turnbull.

I neste runde røk United ut mot Blackburn.

1927

I 1926/27-sesongen ble Reading motstander igjen, og dette er den eneste gangen vi har blitt slått ut av vår kommende motstander. Men vi lot Reading kjempe hardt for det.

Først ble det 1-1 på Elm Park (United-målscorer: Samuel Ray Bennion), før det ble 2-2 på Old Trafford (Joe Spence og Eric Sweeney). I disse dager betydde det nok en omkamp, og det oppgjøret ble utkjempet på nøytral grunn, nemlig Villa Park. Villa Park som nøytral grunn er noe United trives godt med, men den gang endte det med et 1-2-tap, med Frank McPherson som Uniteds målscorer. Dermed var det slutt i tredje runde.

1936

Tom Manley og George Butch (x2) scoret Uniteds mål da vi i januar 1936 møtte Reading på Elm Park i tredje runde igjen. Det var nok til avansement, siden Reading bare puttet ballen i nettet bak United-målvakt Jack Hall ved én anledning.

Dette var første gang vi klarte å slå Reading på første forsøk i FA-cupen.

United røk ut i fjerde runde etter omkamp mot Stoke.

1937

Året etter ble Reading for andre gang på rad motstander i tredje runde av FA-cupen, og heller ikke denne gang trengte vi omkamp, selv om det ikke var så langt ifra.

Waliseren Tommy Bamford avgjorde kampen med få minutter igjen på kampuret.

I neste runde ventet Arsenal på Highbury, og der ble United smadret. Hele 5-0 vant The Gunners.

1955

Det skulle gå 18 år før Reading igjen var motstander i tredje runde, og denne gangen ble det omkamp. United-legenden Allenby Chilton scoret selvmål i sin siste sesong, men heldigvis utlignet Colin Webster med fem minutt igjen.

I omkampen ble Webster viktig igjen. Hans mål sørget for at United ledet 1-0 til pause, før Dennis Viollet doblet ledelsen. Webster fikset 3-0, rett etterpå fulgt opp av Jack Rowleys 4-0-mål. Reading reduserte mot slutten, men det ble en god United-dag på Old Trafford.

Dessverre, som alle de andre gangene vi hadde slått ut Reading, sa det stopp i neste runde. Manchester City vant 2-0 på Maine Road.

Dennis Viollet
MÅLSCORER: Dennis Viollet

1996

Det var lenge siden sist, men i 1996 ble Reading motstander igjen – denne gangen i fjerde runde.

Vi vant komfortabelt 3-0 i det som ble vår siste kamp på Elm Park før Reading flyttet til Madejski Stadium. Ryan Giggs, Paul Parker (få minutter etter å ha kommet inn for Phil Neville) og Eric Cantona scoret Uniteds tre mål.

Omsider sluttet vi også med å bli slått ut i den påfølgende runden. United gikk hele veien, og vant til slutt FA-cupen etter å ha beseiret Liverpool på Wembley.

ps
SLIK ENDTE DET: Cantona, som scoret Uniteds siste mål på Elm Park, løfter FA-cuptrofeet i 1996 etter å ha scoret seiersmålet mot Liverpool.

2007

Så var det tid for å måtte ut i omkamp igjen. Michael Carrick ga United ledelsen på Old Trafford rett før pause, men Reading utlignet i den andre omgangen.

I omkampen stod det 3-0 til bortelaget United før det var spilt seks (6!) minutter, så en kan jo bare spørre seg hva Ferguson egentlig sa før han sendte spillerne utpå? Etter pangåpningen slapp United seg nedpå, og Reading klarte å redusere to ganger, men United holdt heldigvis helt inn. Heinze, Saha og Solskjær scoret Uniteds tre mål.

Det endte igjen i finale, men der ble det tap mot Chelsea.

2013

Forrige møte med Reading i turneringen var i Fergusons siste sesong, og det tok sin tid før målene kom. I det 69. minutt kom endelig målet, og det var innbytter Nani som ga United ledelsen med en god avslutning etter pasning fra Valencia.

Få minutter senere doblet Javier Hernández ledelsen med en heading, og da hjalp det Reading lite at de klarte å redusere.

United røk ut i kvartfinalen mot Chelsea.

Manchester United v Reading - FA Cup Fifth Round
MÅL OG MÅLGIVENDE: Nani ga United ledelsen, og slo innlegget som Hernández headet i mål.