Slapp med skrekken

Nanis knallharde takling på Ángel Di María skremte Old Trafford.

ARGENTINA – PORTUGAL 0-1:

Da Cristiano Ronaldo touchet ballen etter et par minutter fikk han sin massive og fortjente hyllest fra fansen på Old Trafford, men ellers handlet det meste av 1. omgang om Argentina – og også Ángel Di María.

United-spilleren var én av fire argentinske spillere som beholdt plassen i førstelleveren fra laget som slo Kroatia forrige uke, og han var sentral ved flere anledninger i 1. omgang.

Etter fem minutter kunne han gitt Argentina ledelsen da han fikk ballen på 20 meter midt foran mål. Han avanserte et par meter og dunket til, men ballen strøk stolpen på feil side.

Midtveis i omgangen smalt det så igjen, men denne gangen var det frykt og ikke beundring som preget situasjonen.

Nani, nå utlånt fra United til Sporting Lisboa, leverte en knallhard takling på Di María, og han gikk i bakken med tydelige smerter. Skulle det bli enda en skade?

Heldigvis kom Di María seg på beina igjen etter litt behandling, og han virket ikke preget av smellen i det videre spillet.

Lionel Messi hadde også en bra sjanse for Argentina før hvilen, mens en dribleglad Ronaldo hadde ett av få forsøk for Portugal da han fintet flere ganger før han skjøt over fra skrått hold.

Messi og Ronaldo ble byttet ut i pausen, og da var det Di María som viste seg mest frem like etter pause. Først spilte han fri Higauin, som trolig feilaktig ble avblåst for offside da han kunne vært alene med keeper. Så hadde United-spilleren et godt skudd fra 20 meter rett på keeper, men etter én time fikk også han fortjent hvile.  Han kom seg dermed uskadet unna 75 minutter i 2-1-seieren mot Kroatia og én times spill mot Portugal. Det må sies å være en bra landslagspause.

Portugal stakk av med en noe heldig seier da Raphael Guerreiro headet inn 1-0 30 sekunder på overtid, men for mange på Old Trafford var det kanskje enda artigere å få sjansen til å bue litt på Carlos Tevez som kom innpå for Argentina halvtimen før slutt.

Hvem som vant kampen mellom Ronaldo og Messi?

Begge ble byttet ut i pausen, så hvem var best? Tja, kan vi ikke bare si Di María, da? Han var i alle fall lenger på banen enn begge, og var aktiv i den timen han fikk.