Warren Joyce i god stemning etter forrige sesongs finaleseier.

Overtidsmål sikret U21-sluttspill

United er klare for U21-sluttspillet etter å ha slått Reading 3-2 på bortebane.

United er regjerende engelske U21-mestere, men foran siste seriekamp i U21-ligaen var det bare én ting som gjaldt: Seier.

United var nemlig på 5. plass i U21-ligaen før siste kamp, og det er bare de fire beste som går videre til sluttspillet. Men siden de fleste andre lagene var ferdigspilte så trengte United bare en seier mot Reading for å sikre seg en plass blant de fire beste.

Alt annet ville gjøre en avhengig av resultatet i kampen mellom Manchester City og Aston Villa, og å stole på hjelp fra Aston Villa der var ikke ønskelig når en kunne avgjøre alt selv.

Chelsea og Liverpool var allerede klare for semifinalene, mens to av United, City, Fulham eller Leicester ville ta de to siste plassene – avhengig av de siste resultatene i ligaen.

Og for et drama det skulle bli.

James Wilson måtte ut med skade i forrige kamp, men var tilbake til denne kampen. Ben Amos var den eneste forandringen fra startoppstillingen mot Norwich, han kom nemlig inn i mål.

Blackburn U21 v Manchester United U21 - Barclays U21 Premier League
1-0: James Wilson ga United ledelsen.

Det startet noe rolig, med noen halvsjanser til hver av lagene, men i det 17. minutt kom det første målet, og det var kanskje ingen stor overraskelse at det var Wilson som scoret. Joe Rothwell spilte han nydelig gjennom, og alene med keeper gjorde Wilson ingen feil selv om han kom innover mot mål fra en litt skrå vinkel. 1-0 til United, og med det ville United være klar for sluttspillet.

United dominerte resten av omgangen, og Readings skuddforsøk så stort sett ut som forsøk på å skyte ballen ut av Madejski Stadium, og siden heller ikke United klarte å score mer så stod det 1-0 til United til pause.

Reading så ut som et helt annet fotballag etter pause, og dominerte i perioder stort, og utligningen lå i lufta. Etter en times spilt kom målet, og det var Tarique Fosu som scoret på et langskudd for Royals.

Rett etterpå byttet United inn James Weir for storscorer James Wilson. Enten kjente Wilson noe til skaden, eller så kan det ha med Norwich-kampen til helga for førstelaget å gjøre. Eller kanskje Joyce bare ikke ville ta noen sjanser. Wilson så uansett ikke ut som om han var skadet, så det blir spennende å se på lørdag.

United byttet i tillegg snart inn Joshua Harrop inn for en småskadet Joe Rothwell, men det var et Reading-bytte som skulle vise seg å få effekt først: Harry Cardwell kom inn på topp, og to minutter etter at han bommet på en svær sjanse fikk han en ny sjanse, og da bommet han ikke. 2-1 til hjemmelaget Reading, og med det resultatet ville det være null sjanse for sluttspill for United.

James Weir
UTLIGNET: James Weir.

Men Weir, også han en innbytter, altså, ville det annerledes. Han scoret to sist mot Norwich som innbytter, og jammen fikk han seg et mål også her. Eller gjorde han det? Det var nemlig usikkerhet om ballen i det hele tatt var inne. Linjemannen hadde bedre vinkel på det enn TV-kameraene, så vi får velge å stole på det. Weirs skudd etter å ha tråklet seg frem i feltet var uansett ikke godt nok til at Reading-keeperen skulle måtte fomle slik, og det var en skikkelig keepertabbe.

Med det resultatet ville United fortsatt gå til sluttspill om Aston Villa ville klare poeng mot City, i en kamp der City er klare favoritter.

Det kom ikke så mange store sjanser etter dette, og Reading fikk den største, så det så ut til å ebbe ut i et 2-2-resultat. Men United var tålmodige, og til slutt kom sjansen. Varela driblet seg innover, og Reading så ut til å ha kontroll, men Paddy McNair kom løpende fremover også, og han hadde tydeligvis ikke Reading regnet med.

Patrick McNair
MATCHVINNER: Paddy McNair.

Varela ga ballen til en McNair med overraskende god tid, og han plasserte ballen i hjørnet bak Reading-keeperen. En dramatisk avgjørelse godt over to minutt inn i overtiden, og United er klare for sluttspillet.

Der er også Chelsea og Liverpool, og enten Fulham eller Manchester City.

Nederst i denne saken kan du se hvordan kampen utartet seg gjennom vår liveoppdatering.

Reading 2-3 Manchester United

17. min.: 0-1 James Wilson
59. min.: 1-1 Tarique Fosu
79. min.: 2-1 Harry Cardwell
81. min.: 2-2 James Weir
93. min.: 2-3 Paddy McNair

Reading: Lincoln; Long, Griffin, Keown, Sweeney; Tshibola, Kelly, Stacey, Fosu; Ugwu, Tanner.

Benk: Ward, Dickie, Fridjonsson, Murombedzi, Cardwell.

Manchester United: Amos; Varela, McNair, Ekangamene, James; Rowley, Pearson; Janko, Rothwell (Harrop, 68.), A.Pereira; Wilson (Weir, 60.).

Ubenyttede innbyttere: J.Pereira, Rudge, C.Evans.

19.48: Det nærmer seg kampstart. Følg kampen på MUTV om du har tilgang til det, eller så kan du følge denne liveoppdateringen.

19.58: Spillerne står klare i spillertunnellen, og United-kaptein Reece James leder United ut på Madejski Stadium.

20.01: Kampen er i gang!

20.03: Undertegnede så av en eller annen grunn Readings U21-lag i aksjon live mot Arsenal i fjorårssesongen, og den gangen var de ikke all verden. Riktignok mot et sterkt Arsenal-lag, med flere førstelagsspillere på banen. Martin Keown var på tribunen på den kampen for å se sønnen sin i aksjon, og Niall Keown spiller også i dag. Så Martin Keown er kanskje til stede også i dag? Så lenge han holder seg langt unna ved en eventuell straffebom så må han vel få lov til det.

20.05: Lite som hadde skjedd før nå. Plutselig fikk James Wilson ballen av en motspiller, og han fikk etter hvert fyrt av et langskudd, men det gikk rett på keeper. Nokså ufarlig.

20.07: Fra Twitter:

20.08: Ugwu kom seg nesten til en avslutning for Reading nettopp, men Ekangamene ryddet opp.

20.10: Corner til Reading, men McNair får klarert den.

20.12: Rothwell med fint gjennomspill til Reece James på venstresiden, som slår et farlig innlegg. Men den traff dessverre bare nesten en rød spiller, så Reading-keeperen måtte ikke i aksjon.

20.15: Janko med et brukbart skuddforsøk etter flott Wilson-gjennomspill. Kunne kanskje slått inn? Vanskelig å si hva som var best der, men mål ble det i alle fall ikke.

20.18: MÅL! 1-0 til United, James Wilson! Flott gjennomspill fra Joe Rothwell, og Wilson kommer innover fra høyre alene mot keeper. I slike situasjoner kan en stole på Wilson, som kaldt gir United ledelsen.

20.21: Reading-manager Nigel Adkins er på kampen, sammen med Nick Hammond (Director of Football). John Madejski, som stadionanlegget er oppkalt etter, sitter også der på tribunen.

20.27: United spiller flott fotball akkurat nå, og Reading får knapt røre ballen.

20.29: Ben Pearson fikk nettopp et spark i kneet, og får behandling. Har vondt, og resten av spillerne får væskepåfyll mens de venter. Pearson halter av banen, og spillet blir satt i gang igjen. Vi får håpe at det gikk bra. Godt tegn at han gikk selv, i det minste.

20.30: Ukwu kommer seg til avslutning for Reading selv om han er omringet av United-spillere, men skuddet er altfor høyt. Minuttet etterpå kommer Reading seg til et nytt skuddforsøk, og igjen går det langt over. Vi får håpe Reading-spillerne ikke tar av seg ryggsekkene.

20.35: Pereira låner ryggsekk av en Reading-spiller, og skyter langt over han også. United stadig best, selv om en er mindre dominante nå enn før Pearson-skaden. Pearson er forresten tilbake på banen.

20.38: MUTV har enkelte problemer med forbindelsen, så nå kan det hende at det står 2-0 uten at vi vet det! Vi får håpe at bildet snart er tilbake.

20.39: Imens kan vi jo se på dette bildet:

20.43: Mens vi venter på TV-bilder fra kampen kan vi se på noen bilder av hva som tydeligvis foregår.

20.46: Fortsatt ingen bilder, men vi kan lese på nettet at Reading har hatt et nytt skuddforsøk, og at det denne gangen gikk langt utenfor i stedet for langt over. De varierer, altså!

20.47: Det er lagt til minimum to minutter.

20.49: Bildet er tilbake! …og ti sekunder etterpå er det pause. Det står 1-0 til United etter et James Wilson-mål, og om det står seg er United klare for sluttspillet i U21-ligaen.

21.04: Spillerne er tilbake på banen igjen, og andreomgangen starter… DER!

21.07: Rolig start på andre omgang, selv om Reading nesten kom seg til en avslutning nettopp. Ingen av lagene har gjort endringer i personell foreløpig.

21.08: Rothwell halter rundt nå. Kanskje han er førstemann som må ut i dag? Men han prøver videre foreløpig.

21.12: Readings største sjanse hittil? Et innlegg får en voldsom sprett, og spretter over venstreback Reece James, og en Reading-spiller på bakerste stolpe har luktet sjansen, og kommer seg til en heading. Heldigvis for United treffer den ikke mål. Reading bedre enn United i starten av denne omgangen.

21.15: Rothwell kunne fort fått gult kort nettopp for en røff takling. Reading kommer seg nesten til en sjanse på et innlegg i etterkant av frisparket, men United-forsvaret vinner de viktige duellene i eget straffefelt der. Men nå må snart United skjerpe seg, for ellers kommer nok fort utligningen.

21.17: … og der kom den. 1-1. Fosu utligner for Reading med et langskudd.

21.18: James Wilson går ut, inn kommer James Weir. Forrige gang det skjedde, mot Norwich, så scoret Weir to ganger. Hadde passet fint om han hadde gjort det igjen.

21.19: Byttet av Wilson kan kanskje ha noe med skaden som gjorde at han måtte ut sist, at en vil være forsiktig med ham? Eller kan det være at Giggs vil ha han klar til førstelagskampen mot Norwich? Det hadde selvsagt vært gøy. Det ble i alle fall mål på ham i dag, og en brukbar dag på jobb.

21.21: Skuddforsøk fra Reece James, men keeper får kontroll på den. Brukbart forsøk.

21.24: Reading har byttet ut Ugwu. Inn kom Harry Cardwell.

21.26: Godt skuddforsøk av Reece James på volley etter et Varela-innlegg, men dessverre går det rett på keeper. Hadde den gått litt til siden hadde det vært mål, for det var hardt!

21.28: Joshua Harrop erstatter Joe Rothwell.

21.29: Harry Cardwell, som jo kom inn for noen minutter siden, har forresten fått et gult kort etter en ganske meningsløs takling på Ekangamene.

21.30: Pereira med et brukbart skuddforsøk, men det blir dessverre litt for enkelt for Reading-keeperen.

21.32: Snart bare et kvarter igjen. Om dette står seg må Aston Villa ta poeng fra Manchester City for at United skal kvalifisere seg til sluttspillet.

21.33: Reading med et nytt bytte. Murombedzi inn for Tanner.

21.35: Innlegg fra Readings venstreside, og Harry Cardwell header ballen like utenfor. Skummelt!

21.37: MÅL! Det var tydeligvis en advarsel. Det er nå 2-1 til Reading. Reading fikk to nye sjanser få minutter etter Cardwells første sjanse, og på andre forsøk satt den. Nå ser det tungt ut for United.

21.39: MÅL! JAMES WEIR! 2-2! Var den ballen over, da? Weir vender fint, og skyter, og Reading-keeperen slurver slik at ballen går mot mål… og kanskje over målstreken. Svakt keeperarbeid uavhengig av om ballen var over streken.

21.44: United i angrep nå, og reservelagssjef Joyce dytter folk oppover i banen. Vi trenger en 3-2-scoring!

21.46: Litt panikkaktige tilstander i Reading-forsvaret etter et Pereira-innlegg (på frispark), men Reading får klarert. United har ikke kommet seg til noen store målsjanser etter 2-2-scoringa, men slipper heller ikke Reading til noen.

21.48: Kampens siste sjanse? Harry Cardwell får en kjempesjanse for Reading, men skyter langt over.

21.50: Janko kommer seg til et skuddforsøk på overtid, men ballen sklir av foten. Det ser ut til at det blir 2-2.

21.51: MÅÅÅÅÅÅL! 3-2!!! McNair, av alle!

21.53: Slutt. 3-2 til United.