Skadekrise? Hvilken skadekrise?

Fletcher, Carrick, Evra og Giggs. Ser det ut som en United-forsvarsrekke? Det ble nemlig det på denne tiden i 2009.

Chris Smalling og Eric Bailly har manglet en stund, og det var godt å se sistnevnte tilbake på benken mot Everton. I tillegg pådro Luke Shaw seg en skade i ligacupkampen i midtuka.

Vi bekymret oss litt for hvordan forsvaret ville være fremover da vi måtte begynne å bruke Rojo og Jones (og de fleste vil vel si at de to har gjort det bedre enn ventet) men vi har definitivt vært gjennom verre perioder med forsvarsskader.

af
SKADEUTFORDRINGER: På denne tiden i 2009 ble Fergusons hår enda gråere.

På denne dag (5. desember) i 2009 spilte United bortekamp mot West Ham, og United hadde store problemer med skader i forsvar, og Antonio Valencia var jo heller ikke omskolert på dette tidspunktet.

Gary Neville og Wes Brown startet som stoppere, med Darren Fletcher og Patrice Evra på hver sin back, etter at Nemanja Vidics sykdom gjorde at en allerede ubehagelig skadeliste ble enda verre. Etter litt over en halvtime måtte Neville ut, og inn kom Michael Carrick, som tok plass i forsvaret sammen med Fletcher, Brown og Evra. Som om ikke dette var nok, så måtte Brown ut mot slutten, og det endte med at Ryan Giggs gikk bak i forsvar. Fletcher, Carrick, Evra og Giggs, og United spilte attpåtil med ti mann i disse minuttene siden alle byttene var brukt opp da Brown ble skadet.

giggswestham-650-x-358
FORSVARSSPILLER: Det hele toppet seg da Giggs på slutten måtte bak i et forsvar som bestod av Fletcher, Carrick og Evra. Fremfor Kuszczak. Da var det kanskje ikke så rart at Ferguson prøvde ut en forsvarstreer i neste kamp.

I tillegg var Kuszczak i mål, siden Edwin van der Sar selvsagt var skadet også.

Likevel vant vi 4-0 på Upton Park (mål fra Scholes, Gibson, Valencia og Rooney), og seier ble det også mot Wolfsburg noen dager senere. Fremfor Kuszczak var det i den kampen en forsvarstreer bestående av Fletcher, Carrick og Evra, og likevel ble det 3-1-seier i Tyskland etter hat-trick av Michael Owen.