Sesongens første seier

Uniteds U 18-lag slo Leeds 3-1 på Carrington etter scoringer av Tom Lawrence (2) og Jack Barmby.

Mens Uniteds førstelag har vunnet alle kampene så langt denne sesongen, hadde det vært stikk motsatt for Paul McGuinness og hans gutter på U 18-laget. Først ble det 1-2-tap mot Portsmouth i seriepremieren, før Southampton ble for sterke forrige helg, i en kamp som endte 2-4 til The Saints.

I dag hadde akademispillerne imidlertid mulighet til å heve seg igjen etter den svake ligaåpningen, da Leeds kom på besøk til Carrington. Leeds stod før kampen med én seier og ett tap denne sesongen.

Første omgang

Det så virkelig ut som om United-ungguttene ønsket å revansjere den svake sesongstarten i dagens kamp, og allerede før det var gått to minutter, fikk de hull på byllen mot Leeds. Jack Barmby spilte fri Tom Lawrence, som satt ballen sikkert forbi Leeds’ keeper. 1-0 til United, og en drømmestart for McGuinness elever.

Leeds kom mer med i kampen etter scoringen, men det var allikevel United som skapte de største sjansene, blant annet ved Ezekiel Fryers, som traff tverrliggeren etter halvtimen. Til tross for få sjanser, greide allikevel Leeds å få sin utlikning da Lewis Turner satte ballen i nærmeste hjørne forbi Joe Coll sju minutter før pause – en scoring Coll må ta på sin kappe.

Andre omgang

Etter en jevn førsteomgang, hvor lagene kunne gå til pause på stillingen 1-1, var det United som tok over i starten av andreomgang, og etter et kvarters spill skaffet en for dagen meget god Tom Lawrence straffe for United etter godt samarbeid med Sam Byrne. Lawrence tok straffen selv, og satte den sikkert i nota. Lawrence andre for dagen, og hans tredje ligamål denne sesongen.

Og United var ikke ferdige for dagen. Fem minutter før full tid satte Jack Barmby spikeren i kista, da han fikk en fot på ballen inne i feltet etter fint forarbeid av Joe Rothwell og Tom Lawrence. United kunne dermed endelig innkassere sesongens første trepoenger.

Neste kamp for U 18-laget er neste lørdag. Da venter Sheffield United på bortebane.

• I tillegg til U 18s seier, vant også Uniteds U 16 lag mot Leeds i formiddag. Resultatet i den kampen ble 2-1.

• En dårlig nyhet på en ellers god dag, er at skaden James Wilson pådro seg mot Southampton etter alle solemerker er alvorlig, og at Wilson blir ute i lang tid.

United U 18 – Leeds U 18 3-1 (1-1)

1-0 Tom Lawrence (2)1-1 Lewis Turner (38)2-1 Tom Lawrence (60, str.)3-1 Jack Barmby (87)Turnering: Academy Premier LeagueSted: CarringtonTidspunkt: Lørdag 3. september, klokken 12.00 (skandinavisk tid)

United: Joe Coll, Luke Hendrie, Tyler Blackett, Ezekiel Fryers, Luke McCullough, James Weir, Jack Barmby, Joe Rothwell, Sam Byrne, Tom Lawrence, Gyliano van Velzen

Benken: Patrick McNair, Liam Jacob, Declan Dalley, Louis Rowley, Kenji Gorre

___________________________________________________________________________

FØRSTE OMGANG:

1. min: Kampen er i gang!

2. min: 1-0 United! Tom Lawrence! Drømmestart for United-gutta. Lawrence setter ballen ned i hjørnet etter pasning fra Jack Barmby.

15. min: Leeds har, til tross for det tidlige målet i mot, kommet godt med i kampen og styrer mye av spillet på Carrington.

18. min: Ny sjanse for Lawrence, men forsøket går over mål.

30. min: Tverrliggertreff fra Ezekiel Fryers etter en dødball. Nesten for United!

38. min: 1-1 Leeds. Lewis Turner. Turner avslutter i nærmeste hjørne, Coll ikke patent, og dermed står det likt mellom lagene noen minutter før pause.

43. min: James Weir kommer alene med keeper etter flott United-spill. Dessverre redder keeper forsøket med en god benparade.

PAUSE: United tok ledelsen nesten rett fra avspark, men det var Leeds som var det beste laget i starten av omgangen. De hvite fra Yorkshire greide imidlertid ikke å skape all verden, og United tok etterhvert over initiativet og skapte de beste sjansene. Leeds utliknet allikevel sju minutter før pause, etter svakt keeperspill av Coll i United-buret.

ANDRE OMGANG:

46. min: Andreomgang sparkes i gang.

59. min: Byrne og Lawrence kombinerer fint, og sistnevnte blir lagt ned inne i feltet. Straffe til United.

60. min: 2-1 United! Tom Lawrence (straffe)! Tom Lawrence tar straffen selv, og scorer sitt andre for dagen, og sitt tredje totalt denne sesongen.

87. min: 3-1 United! Jack Barmby! United punkterer kampen noen minutter før slutt. Jack Barmby setter ballen i mål etter pasning fra Joe Rothwell.

SLUTT: United trekker til slutt det lengste strået på Carrington, etter at Lawrence scoret sitt andre for kvelden etter en times spill, og Jack Barmby pyntet på resultatet med sin 3-1-scoring fem minutter før slutt. Alt i alt en fortjent seier for United-juniorene.