Sen scoring ga Arsenal seieren

Warren Joyce og Uniteds U21-mannskap tok ledelsen borte mot Arsenal, men London-klubben kom tilbake og scoret vinnermålet i kampens siste spilleminutt.

Charni Ekangamene sendte United i føringen med en suser etter 40 minutter, men Arsenal svarte fra straffemerket like etterpå. I det 90. minutt ordnet dagens bestemann på banen, Hector Belerin, 2-1-seier til hjemmelaget.

Når to teknisk gode lag møtes, passer det dårlig med et underlag som ikke var i nærheten av å holde forventet standard. Det preget også kampen. I løpet av de første 40 minuttene var det knapt noen sjanser, selv om Sean McGinty var nære ved å gi Arsenal et gratismål allerede i åpningsminuttet. Tilbakespillet hans kom svært brått på Uniteds sisteskanse Pierluigi Gollini, men selv om ballen gikk forbi keeperen gikk den heldigvis også utenfor mål.

Arsenal var det beste laget uten å skape noen store muligheter, og de ble hardt straffet etter 40 minutter. Larnell Coles innlegg ble stusset tilbake og ut i returrommet. Der stod Ekangamene, som fikk klokkerent treff på ballen, som suste som en prosjektil i lengste hjørne.

Ledelsen skulle imidlertid bli kortvarig. Jesse Lingard brukte ifølge dommeren ulovlige midler da han stoppet en Arsenal-spiller innenfor 16-meteren. Dommeren pekte på krittmerket, om enn noe tvilsomt. Henderson gjorde uansett ingen feil fra elleve meter, og dermed var lagene like langt til pause.

Avslutningen på første omgang gjorde at publikum var positive da lagene kom ut igjen etter hvilen. Dessverre klarte de ikke å følge opp de fem små, men underholdende minuttene i det som var en svært sjansefattig kamp.

Etter hvert som oppgjøret nærmet seg slutten så man imidlertid at det var vertene som ville mest. Arsenal skapte et par farligheter – og en av dem lurer de nok fortsatt på hvorfor de ikke klarte å sette i mål. Fra drøye fem meters hold klarte Arsenal-spissen på et eller annet vis å sette ballen utenfor.

Missen skulle imidlertid vise seg å ikke få noen betydning. Helt på tampen av oppgjøret dukket den svært løpssugne høyrebacken Hector Belerin opp innenfor Uniteds 16-meter. Pang, og vips stod det 2-1. Mannen som var banens gigant, ble derfor fortjent matchvinner.

Resultatet til tross: United har fortsatt sluttspillplassen i egen lomme. De tre øverste lagene går til semifinalen, og United innehar andreplassen i Elitegruppa. Arsenal gikk med seieren opp til fjerdeplass, men er fortsatt fem poeng bak United – riktignok med én kamp til gode.

United har igjen fem kamper av Elitegruppa.

1. Arsenal sparker kampen i gang.

2. United holder på å rote det til i bakre rekker. Gollini kommer ut, samtidig som McGinty slår tilbake mot italieneren – ballen går forbi sisteskansen, men heldigvis på riktig side av stanga.

8. Arsenal har sikret seg et klart overtak innledningsvis.

18. Det har vært en veldig rolig åpning på Underhill. United har fortsatt til gode å teste vertenes keeper.

20. Nære på for Arsenal, men en strålende blokkering av McGinty hindrer en stor mulighet.

30. Vi passerer en halvtime og fortsatt er det veldig tamt det som skjer. United har riktignok kommet litt mer med i kampen.

34. Det mest underholdende i kampen til nå – antydninger til håndgemeng når McGinty tydelig mener at en Arsenal-spiller la seg. Stopperen er veldig heldig som unngår kort. Frispark blir det uansett, og det blir farlig. Slås inn mot bakre stolpe hvor en Arsenal-gutt får stå ganske umarkert, men headingen går like utenfor mål.

40. HERLIG SCORING AV CHARNI! Det er den første skikkelige avslutningen til United i kampen, men Charni Ekangamene gjør det med stil. Larnell Coles innlegg blir dyttet ut i returrommet hvor Ekangamene står. Midtbanespilleren banker til ballen, som fyker som en prosjektil inn i lengste hjørne.

43. INSTANT REPLY FRA ARSENAL! Lingard feller en Arsenal-spiller innenfor 16-meteren, og dommeren peker på krittmerket. Kanskje noe billig, men Henderson gjør ingen feil fra elleve meter og utlikner.

45. Pause, 1-1. Det var 40 trøtte åpningsminutter, men de fem siste lover godt foran andreomgangen.

2. OMGANG:

46. Andre omgang er i gang. Alexander Büttner har blitt byttet ut til fordel for Michele Fornasier. Sean McGinty flyttes med det ut på backen.

48. Kommentatorene avslører at Büttner ble tatt av med en liten hodeskade, men den skal ikke være av det alvorlige slaget.

55. Starten på andre omgang har ikke klart å leve opp til de forventningene avslutningen på første omgang ga.

60. Håpløs takling av Lingard på Coquelin, og vingen får et fullt fortjent gult kort.

67. Januzaj forsøker seg fra 30 meter, men skuddet går langt utenfor. Fortsatt lite som skjer på Underhill – i andre enden av banen rydder Thorpe unna i stor stil.

72. Enorm Arsenal-mulighet! Hvordan det ikke står 2-1 er og forblir en gåte etter dette angrepet. En ball som blir for lang blir på mesterlig vis slått inn i feltet igjen til en fullstendig umarkert Arsenal-spiller – men avslutningen fra rundt sju meter går utenfor.

80. Ny stor sjanse for vertene. Målscorer Henderson klemmer til på frispark fra drøye 30 meter. Gollini står bare og ser på at ballen fyker – i tverrliggeren!

87. Det virker som om det er Arsenal som vil mest avslutningsvis. Et farlig innlegg blir imidlertid mesterlig plukket opp av Gollini.

90. ARSENAL I LEDELSEN! Og det er vertenes beste spiller for kvelden som gjør det. Barcelona-import og høyreback Hector Belerin banker til fra elleve meter, og selv om Gollini er på ballen klarer han ikke forhindre den i å gå i mål.

90. Slutt, 2-1. Arsenal tar en fortjent seier.

Preview:

Det blir de to klubbenes andre innbyrdesoppgjør denne vinteren/våren. Det forrige møtet, på Moss Lane den 11. februar, endte 2-2, etter United-fulltreffere av Nick Powell og Jesse Lingard.

Imponerende defensivt

I de seks kampene som har blitt spilt siden den gang, har United vist en jevnt stigende formkurve. Riktignok ble det et klart 1-3-nederlag mot ligalederne Tottenham uken etter poengdelingen mot Arsenal, men siden har rødtrøyene tettet godt igjen og unngått baklengsmål i fem kamper på rad! Fremover på banen har ikke alt fungert like imponerende, noe som til en viss grad kan tilskrives det faktum at toppscorer Federico Macheda dro til Stuttgart før Elitegruppe-spillet kom igang.

Arsenal i fremgang

Uansett har sekvensen etter hjemmemøtet med Arsenal gitt tre seire, to uavgjorte og null tap, samt andreplass på Eliteserietabellen bak Spurs. Arsenals gode naboer ligger i øyeblikket fire poeng foran United, et forsprang som altså vil bli redusert til ett dersom rødtrøyene bare klarer å ta skalpen på «kanonene» fra Islington. «Kanoner» som for øvrig har skutt med løskrutt og i øyeblikket bare har West Bromwich bak seg på tabellen. Akkurat det behøver imidlertid ikke å bety noe verken fra eller til for kveldens oppgjør. Ting tyder nemlig på at Arsenal er i ferd med å finne rytmen. I likhet med United tapte de for Tottenham (2-4), men siden har laget unngått nederlag i tre kamper på rad. Det har gitt 2-2 mot West Bromwich, 2-0-seier over Southampton og sist, 1-1 mot West Ham.

Stort sett uforandret?

I helgens 2-0-seier over West Bromwich stilte United uten en eneste ren spiss. Det så lenge ut til å straffe seg, for det var først etter introduksjonen av John Cofie i det 69. minutt at det virkelig begynte å skje noe fremover. Cofie var da også mannen som fastsatte sluttresultatet da han kaldt og rolig utnyttet en forsvarstabbe og banket Anders Lindegaards lange utspill forbi WBA-keeper Boaz Myhill. Særlig med tanke på Cofies fine innhopp og det faktum at Nick Powell er uaktuell som følge av landslagsoppdrag for England U19, er det grunn til å tro at den Ghana-fødte 20-åringen slipper til fra start mot Arsenal. I lkhet med Powell er også Tom Lawrence (Wales U21) opptatt med landslagsspill, men bortsett fra disse to er det neppe noen grunn til å tro at Warren Joyce vil gjøre særlige endringer fra laget som slo WBA. Det laget så for øvrig slik ut:Anders Lindegaard – Marnick Vermijl, Michele Fornasier, Tom Thorpe, Tyler Blackett (John Cofie, 69.) Sean McGinty – Frédéric Veseli, Charni Ekangameme – Larnell Cole, Adnan Januzaj (Tom Lawrence, 88.), Jesse Lingard (Luke McCullough, 90.)

Uben.innb.: Pierluigi Gollini, Mats Dæhli