Seier til U21-gutta over Newcastle

Etter en kjedelig førsteomgang reiste United seg under ledelse av kaptein Tom Thorpe (bildet), og tok hjem seieren med 2-1 over Newcastle på Whitley Park.

Uniteds U-21 gutter fikk etterhvert med seg tre poeng fra en tøff bortekamp mot Newcastle, men det så ikke alltid slik ut.

Den første omgangen var preget av meget dårlig pasningsspill og få målsjanser til begge lag. Den største målsjansen kom etter 30 sekunder hvor Sutherland måtte ut i full strekk på et skudd fra Newcastles Xisco, men etter det var omgangen et eneste langt gjesp.

Etter pausen derimot, var det et annet United-lag som entret banen, og det tok bare ett drøyt minutt før ballen lå i nettet bak Newcastles sisteskanse.

En corner inn fra venstre traff pannebrasken til en for dagen meget god Tom Thorpe, og United gikk opp i ledelsen.

Så etter 59 minutter fikk Newcastle det som kunne se ut som et meget billig frispark på hjørnet av Uniteds 16-meter.

Skuddet kom i det nærmeste hjørnet til Sutherland og skulle i utgangspunktet vært grei skuring, men han glapp i stedet ballen og serverte den på sølvfat til Conor Newton som enkelt kunne sette inn utligningen.

På dette tidpunktet bølget kampen mye frem og tilbake, og det lå flere mål i luften. Heldigvis var det United som sto for dette også.

Etter 65 minutter fikk United nok en corner fra venstre, og etter litt forvirring i feltet endte ballen ute hos Fornasier. Italieneren la ballen inn foran mål, og der var Tom Lawrence med en lang tå og sendte United tilbake i ledelsen.

Herfra og inn fortsatte spillet å bølge frem og tilbake. Bebe brant et par kjempesjanser, men Newcastle klarte ikke å produsere de helt store mulighetene og United forsvarte seg godt. Deres største sjanse kom etter 90 minutter, men Sutherland gjorde mye godt igjen da han tok langskuddet fra Maddison.

– Han holdt oss inne i kampen

Alt i alt en godt gjennomført kamp av U21-gutta. En sterk seier med tanke på alle som har forsvunnet på lån, på landslagssamling og ut med skader den siste uka, og med seier i dag gikk de også forbi Newcastle på tabellen. Også verdt å nevne, er at United nå har spilt mot Newcastle seks ganger i år i alle aldersklasser og står med seks seiere.

Kaptein for United og banens bestemann Tom Thorpe, var fornøyd etter kampslutt.

– Jeg synes vi spilte en god kamp, spesielt i andre omgang. I tillegg er det jo alltid moro å havne i målprotokollen, sa Thorpe til MUTV etter kampen.

På spørsmål om hva han synes om baklengsmålet, var han klar på at Sutherland kommer sterkere tilbake.

– Han holdt oss inne i kampen med flere gode redninger i første omgang. Han er enda ung og han lærer mye av kamper som den i dag. Nå skal vi nyte seieren, og det blir en fin busstur sørover, avsluttet Thorpe med et glis.

United: Johnny Sutherland; Frederic Veseli, Scott Wooton, Michele Fornasier, Marnick Vermijl; Ryan Tunnicliffe, Tom Thorpe, Adnan Januzaj (Charni Ekangamene 76), Bebe (Luke Hendrie 90); Federico Macheda (Tom Lawrence 54), Larnell Cole.

Ubenyttede reserver: Joel Pereira, Reece James.

SpillerstatistikkScoringsstatistikkTabellenKampprogram og resultater

Les live-oppdateringen her:

1: Kampen er i gang.

1: Stor sjanse til Newcastle før minuttet er spilt. Xiscos avslutning fra 15 meter blir avverget med en god redning av Sutherland.

10: Newcastle gikk hardt ut, men United har sakte men sikkert fått etablert sitt eget banespill.

16: Bebe med Uniteds første avslutning, men skuddet går ut til innkast.

22: Kjempesjanse til Newcastle. En corner fra høyre går via en United-spiller og spretter nærmest langs målstreken før den går ut på siden av målet til Sutherland.

26: United produserer veldig lite, mens Newcastle kontrollerer kampen og har flere halvsjanser. Fortsetter det på denne måten er det bare et spørsmål om tid før Newcastle får ledermålet.

36: Macheda blir veldig alene på topp for United. Får sin første mulighet etter 36 minutter etter en god pasning fra Januzaj, men avslutningen går over og utenfor fra hjørnet av 16-meteren.

38: Newcastles Romain Amalfitano kommer nesten alene med Sutherland, men Larnell Cole får presset han nok til at avslutningen blir for dårlig.

Pause: Sørgelig førsteomgang fra Whitley Park. United har vært tannløse, og det mest positive som kan sies om den første omgangen er at det enda er 0-0.

46: Andre omgang sparkes i gang.

47: 1-0 til United. Knapt ett minutt er spilt før United får en corner fra venstre. Der stiger kaptein Tom Thorpe til værs og h4 inn ledelsen for de røde. Kanskje dette borger for en bedre andreomgang.

54: United ser betraktelig bedre ut etter pausen. Joyce og Butt må ha kommet med noen velvalgte ord til guttene i garderoben.

59: 1-1 Newcastle utligner etter et billig frispark på kanten av 16 meteren. Skuddet går i nærmeste hjørne, og bør være enkel for en ellers god Sutherland. På merkelig vis klarer han derimot å glippe ballen og gi en retur foran mål hvor Conor Newton venter. Enkel avslutning på tomt mål og vi er tilbake der vi startet.

65: 2-1 United. Etter nok en corner fra venstre sitter ballen i målet bak Alnwick. Tom Lawrence får en fot på ballen etter pasning fra Fornasier, og United er tilbake i ledelsen.

72: Bebe med en kjempesjanse for United. Portugiseren kommer helt alene med Newcastles keeper, men blåser avslutningen milevis over.

76: Kaptein Tom Thorpe har vært meget god for United i kveld.

79: Nok en kjempesjanse for Bebe. Et frispark fra Tom Lawrence blir slått inn i feltet, og Bebe får avfyrt et skudd, men ballen går også denne gang til siden for mål.

85: Newcastle kommer gang på gang frem til Uniteds 16-meter, men klarer ikke å spille seg igjennom. Det ender med innlegg fra kanten som stopperne rydder unna, eller relativt ufarlige langskudd.

90: Newcastle har ikke gitt opp, og denne gangen treffer de mål fra ca 16 meter. Sutherland er derimot på plass og gjør opp for fadesen på sitasjonen som ga 1-1.

90+3: Dommeren blåser av kampen. Tre poeng til United.