Seier for reservene

OPPDATERT Reservene åpnet sommerens pre-season med en fullt fortjent 4-1-seier borte mot Curzon Ashton.

På en fantastisk gressmatte i Ashton-under-Lyne viste United tidvis meget underholdende angrepsfotball, og kontrollerte inn en seier etter scoringer av Rafael Leao, Danny Drinkwater, Will Keane og Ravel Morrison. Dermed kunne United-kaptein i andre omgang, Paul Pogba, løfte Jack Crompton Trophy etter kampslutt. Crompton, den eneste gjenlevende fra finaletriumfen i FA-cupen mot Blackpool i 1948, er i dag nemlig president i Curzon Ashton.

Warren Joyce hadde valgt å dele inn laget i to og la samtlige spillere i troppen få én omgang hver. Med unntak av Ryan Tunnicliffe, som er lånt ut til Peterborough, og Sam Johnstone, som er med førstelaget til USA, var samtlige fra vinnerlaget i FA Youth Cup med i kveldens kamp.

Leao åpnet scoringsballet

Og det startet bra for Uniteds nest beste. Kaptein i første omgang, Danny Drinkwater, stod for kampens første avslutning på mål, men skuddet truet ikke vertenes keeper, selv om det endret retning i en forsvarer. Etter sju minutter fikk De røde djevlene også hull på byllen. Oliver Norwood slo en utsøkt langpasning ut på kant til Robbie Brady. Kantspilleren la inn til Rafael Leao, som sleivet litt med avslutningen, men ballen smøg seg inn i nettmaskene via stolperota.

Curzon Ashton hadde en gylden mulighet til å skape balanse i regnskapet etter kvarteret spilt, men spissen deres bommet nærmest på åpent mål etter et flott innlegg. United bar ikke overraskende preg av at dette var sesongens første oppkjøringskamp, og spesielt offensivt var det mye slurv og lite effektivitet. Heldigvis var heller ikke Curzon-forsvaret helt patent – et tilbakespill ble snappet opp av Drinkwater etter en drøy halvtime, og midtbanespilleren gjorde ingen feil alene med keeper og doblet ledelsen for gjestene.

Men ledelsen skulle bli kortvarig. Liam Jacob fomlet med ballen og ga den bort til vertene, som dermed kunne gå i garderoben til pause i visshet om at det bare var ett måls forskjell på lagene.

Bedre etter pausen

Fjorårets største Youth Cup-stjerner – Ravel Morrison, Paul Pogba, Will Keane og Tom Thorpe – var alle blant de elleve spillerne som ble byttet inn etter sidebytte. United dominerte stort og styrte kampen. Larnell Cole var ekstremt frisk på kanten, og var med på mye av det United skapte offensivt. Allikevel klarte ikke gjestene å komme til de store sjansene. Thorpe headet like over på et hjørnespark, mens hjemmelagets keeper måtte ut i full strekk da Pogba viste fram skuddfoten sin, men i andre enden måtte Morrison i aksjon da han reddet en ball på streken etter en corner.

Det lå imidlertid et mål i lufta, og det kom også midtveis i andre omgang. Will Keane driblet seg inn i feltet før han ble taklet, og dommeren var nødt til å peke på straffemerket. Spissen tok det selv, var sikker i sin sak og ordnet 3-1 til United.

Etter det var det lekestue innenfor Curzon Ashtons 16-meter, men finter og annen fiksfakseri kom ofte i stedet for avslutninger. Det så ut til å ende med tomålsseier, men i kampens siste minutt viste også Morrison fram sitt supertalent. 18-åringen satte fart, driblet seg inn i feltet og lurte et par forsvarere, før han med venstrebeinet satte ballen til side for keeper.

I år som i fjor startet altså United-reservene sesongoppkjøringen med en solid seier mot Curzon Ashton. Banens beste var Larnell Cole, som briljerte på kanten, men også Paul Pogba utmerket seg positivt.

HER kan du se hele sommerprogrammet for reserve- og juniorlag.

Paul Pogba løfter Jack Crompton Trophy.

Curzon Ashton – Manchester United res. 1-4 (1-2)

0-1: Rafael Leao (7)0-2: Drinkwater (32)1-2: (34)1-3: W. Keane (str. 69)1-4: Morrison (90)Tid: Mandag 11. juli, klokken 20.30 (skandinavisk tid)Sted: Tameside Stadium, Ashton-under-LyneTurnering: Treningskamp

United 1. omgang: Liam Jacob, Alberto Massaccil, Luke Giverin, Michele Fornasier, Sean McGinty, Oliver Norwood, Marnick Vermijl, Daniel Drinkwater (kaptein), Rafael Leao, Jesse Lingard, Robbie Brady.

United 2. omgang: Joe Coll, Michael Keane, Tom Thorpe, Ezekiel Fryers, Reece Brown, Larnell Cole, Paul Pogba, Davide Petrucci, Ravel Morrison; Will Keane, John Cofie.

____________________________________________________________________________

VIKTIGE HENDELSER:

1. OMGANG:

1. min: Kampen er igang.

5. min: Drinkwater med kveldens første avslutning. Endrer retning, men ingen problemer for keeper.

8. min: 0-1 Rafael Leao! Oliver Norwood slår gjennom Robbie Brady, som finner Rafael Leao inne i feltet med et innlegg. Leao setter ballen i mål via stolpen. Glimrende start for United.

15. min: Enorm sjanse for Curzon, men det bommes fra fire meter.

31. min: 0-2 Drinkwater! Daniel Drinkwater plukker opp et svakt tilbakespill og dobler Untieds ledelse.

34. min: 1-2. Liam Jacob fomler på en avslutning, og en Curzon Ashton-spiller reduserer på åpent mål.

39. min: Kjempesjanse for Leao! United med godt angrep, men Leao avslutter like utenfor etter pasning fra Lingard.

45. min: PAUSE 1-2. United det beste laget i første omgang, men leder ikke mer enn 2-1 til pause, og det er fortsatt spenning i kampen. United bytter hele laget i pausen.

2. OMGANG:

46. min: 2. omgang er igang.

47. min: God heading av Thorpe etter en corner, men like over.

54. min: Sjanse for Ashton. Morrison står ved stanga og redder et forsøk på streken!

56. min: Pogba med et av sine varemerker, da han fyrer av et solid langskudd. Keeper er oppmerksom, og ballen blir dyttet unna til corner.

66. min: Pogba viser klasse. Drar av en mann og slår perfekt i bakrom med utsiden, men Cofie misbruker sjansen.

69. min: 1-3 W. Keane (straffe)! Will Keane legges ned i feltet, og det dømmes straffe. Keane tar straffen selv, plasserer ballen sikkert til venstre for keeper, og øker Uniteds ledelse til 3-1.

75. min: God redning fra Joe Coll etter et farlig forsøk fra en Ashton-spiller.

77. min: Fra én Keane til en annen. Michael Keane spiller gjennom sin bror, men Will treffer dårlig med avslutningen.

85. min: Nydelig raid fra Ravel Morrison, før han spiller ballen til Will Keane. Keane greier dessverre ikke å få ballen i mål

90 min: 1-4 Morrison! Ravel Morrison fastsetter sluttresultatet til 4-1 til United med kampens siste spark på ballen. God avslutning med venstrefoten fra stortalentet.

90. min: SLUTT 1-4: United vinner en fortjent seier mot Ashton Curzon på Tameside Stadium i sommerens første treningskamp.

Kampfakta og viktige hendelser av Andreas Rønningen Sandbu.