Seier i full storm

REFERAT: Ashley Young og Patrice Evra sørget for avansement, med to flotte scoringer mot Stoke.

Stoke har ikke vunnet mot United på rundt 20 år, og David Moyes ville sørge for at den rekken ikke skulle brytes i ligacupens kvartfinale denne sesongen.

Ligacupen var i mange år sett på som arenaen for ungdommen, og Sir Alex Ferguson lot som regel et par juniorer starte kampene, mens enda fler satt på benken.

stokeutd
UVÆR: Kampen ble stoppet i fem minutter, på grunn av hagl.

Likevel var det langt fra det toppede United-laget som stod på banen da kampen ble blåst i gang. I tillegg til at Nemanja Vidic, Michael Carrick og Robin van Persie var på skadelisten, måtte også Wayne Rooney melde forfall på grunn av skade.

Første omgang

De første 45 minuttene ga så og si ingenting å skrive hjem om. Det mest oppsiktsvekkende som skjedde, var i en fem-minutters periode da det ikke skjedde noe som helst på banen.

Kampen ble nemlig stoppet midlertidig på grunn av det ekstreme uværet som herjet England denne uken. Det haglet tett, og dommer Mark Clattenburg mente at det ikke var forsvarlig å holde spillet i gang.

Etter litt over fem minutter var kampen i gang igjen, og spillet snilet seg videre frem til pause på 0-0.

[poll id=»46″]Andre omgang

På Twitter kunne Moyes ha funnet enorme mengder råd om hvordan han burde løse oppgavene sine bedre enn han gjorde det. Men, det var managerens eget påfunn som skulle sikre ledelse i kampen.

Etter 58 minutter kom Javier Hernandez inn for Anderson, og mexicaneren var livlig fra første minutt. Etter tre minutter fikk han en pasning utenfor 16-meteren. Førstetouchet hans var akkurat så dårlig at han ikke klarte å kontrollere ballen selv. Men heldigvis kom Young løpende inn fra siden og banket ballen knallhardt i mål, før keeperen rakk å røre en finger.

Sikrer seieren

Stoke gjorde et tappert forsøk på å komme seg inn i kampen igjen, og flere ganger var de nær ved å få avsluttet. Men de klarte aldri å sette ordentlig press på David de Gea, som hadde en forholdsvis rolig dag på jobben.

12 minutter før slutt kom den avgjørende scoringen for United, da Patrice Evra fintet seg inn i vertenes 16-meter. Evra er som kjent venstrebeint, men etter å ha dratt seg fri inne i boksen, så han absolutt komfortabel ut, da han vippet ballen inn i lengste hjørne med sin høyre fot, til 2-0-ledelse.

Fletcher igjen

Etter å ha havnet to mål foran, valgte Moyes å sende utpå Darren Fletcher igjen. Fletcher hadde vært ute i lang tid, før han fikk et innhopp i Premier League sist helg. Skotten hadde flere fine touch, og viste at formen virkelig er på vei tilbake igjen.

United-fansen bak Stokes mål, sang nesten sammenhengende «If Fletcher scores, we’re on the pitch» etter at byttet ble gjort. Det er vel nesten like greit at det ikke skjedde akkurat denne gangen da.

Her kan du lese statistikken fra kampen.