Warren Joyce i god stemning etter forrige sesongs finaleseier.

Lawrence ordnet U21-seier

Tom Lawrence avgjorde for Warrene Joyce’ gutter.

Mens førstelaget er på turné i Asia og Australia skal United U21/United XI spille flere kamper rundt omkring i England.

Første kamp ble spilt allerede mandag kveld, da laget møtte Club Brugge på Leigh Sports Village i Leigh, et par mil vest for Manchester. Kampen var lenge jevnspilt, og det kunne fort vippet begge veier.

Til slutt var det innbytter Tom Lawrence som ble tungen på vektskålen med sin scoring ti minutter før full tid.

Begge lag viste at de var interesserte i å spille ball, og det var bra tempo og kvalitet tatt i betraktning at dette var årets første kamp for United XI.

Neste kamp er allerede på torsdag, når Waterford United er motstander. Den kampen starter klokken 20.45 – mer info kommer på United.no.

Manchester United U21 – Club Brugge 1-0 (0-0)

United stilte med følgende lag:

United XI: Johnstone – Vermijl, Grimshaw (Pearson 53), Thorpe, Wootton – Ekangamene, Tunnicliffe (Barmby 81) – Cole, Petrucci, Bébé (Lawrence 53) – Macheda (Pereira 65)

Ubenyttede reserver: Gollini, Love, Rowley, Rothwell, Wilson

Club Brugge: Ryan – Høgli, Mechele, Duárte, De Bock – Simons, Blondel – Lestienne, Vazquez, Refaelov – Gudjohnsen

Mål:

1-0 – Tom Lawrence (Ben Pearson)

0 min: Kampen er i gang.
2 min: Club Brugge kommer rundt på kant og får slått inn, men ingen kommer på innlegget.
5 min: Manchester United setter ballen i mål, men scoringen annulleres for offside. Bébé slår et innlegg og ballen går tilsynelatende rett i mål. Macheda står i offside, men er nok ikke borti den ballen. Forstyrrer muligens spillet såpass mye at annulleringen er korrekt. Tolking av regler…
7 min: Klabb og babb i feltet. Refaelov avslutter for Club Brugge, men langt over mål.
10 min: Bébé kommer rundt på kanten og får slått inn, men Macheda får ikke en fot på ballen.
11 min: United slår en lang ball opp mot Macheda i bakrom. Italieneren når akkurat ikke ballen.
12 min: Rødtrøyene er interesserte i å trille ball, og klarer også dette bra.
13 min: Nok en gang har United en ball i mål. Også denne gangen annulleres scoringen for offside.
19 min: En god corner svinges innover fra høyre. Duarte er umarkert på bakre, og header ballen én meter til side for mål. God mulighet for Brugge.
21 min: Grimshaw mister ballen unødvendig på kanten av egen sekstenmeter, Brugge overtar, og Bébé lager frispark når han feller Tom Høgli.
22 min: Brugge har tatt over kampen.
24 min: Stor sjanse for Brugge. Lestienne får avsluttet fra innenfor sekstenmeteren, like over målet til Johnstone.
27 min: En liten krangel oppstår når Scott Wootton går litt hardt i ryggen på en Brugge-spiller og får frispark mot seg.
29 min: Macheda får gult kort. Kommer knallhardt inn med knottene først. Han treffer nok bare ball, men taklingen er i overkant hard mot Brugges midtstopper.
31 min: Stor sjanse for United! Petrucci svinger inn et frispark, og Macheda avslutter fra kloss hold. Ballen går over mål. Dommer dømmer corner, så mulig den var sist borti en forsvarer. Corneren blir bokset unna.
34 min: Bébé skaffer hjørnespark. Ballen blir slått inn. Brugge får klarert.
37 min: Petrucci viser frem godt overblikk når han prøver å stikke gjennom til Macheda. Forsøket er også godt, men Macheda når akkurat ikke frem. Femmeter.
40 min: Bébé får seg en trøkk av keeper som kommer ut og takler ballen utover sidelinjen. Portugiseren kommer seg på beina igjen.
41 min: Bébé utfordrer Høgli før han forsøker seg på et skudd eller et innlegg. Ballen går i hvert fall bak mål.
44 min: United er inne i en god periode nå like før pause.
45 min: Dommer blåser i fløyta.

PAUSE

Første omgang er over, og lagene går i garderoben til lyden av The Wanteds «Walks Like Rihanna». Den første omgangen var jevnspilt, og begge lag skapte brukbare muligheter. United hadde to baller i mål, hvor i hvert fall den første var av det tvilsomme slaget. Offsideregelen kan tidvis være vanskelig å tolke, så det er mulig at det var korrekt å vinke av Macheda for å forstyrre keeperen.

45 min: Andre omgang er i gang.
47 min: Enorm mulighet for Brugge! Gudjohnsen blir spilt gjennom, mister litt kontrollen, og spiller ballen til høyre. Heroisk forsvarsspill fra Wootton hindrer scoring.
49 min: United – litt usikkert hvem – får avsluttet fra 18-19 meter. Enkel for Ryan.
53 min: Dobbelbytte hos United: Ben Pearson og Tom Lawrence erstatter Liam Grimshaw og Bébé.
55 min: Og så bytter Brugge. Gudjohnsen går ut. Denne andreomgangen kan fort bli byttet i stykker.
59 min: Kampen bølger litt, men de store sjansene uteblir.
61 min: Johnstone står litt langt ute og det blir forsøkt et langskudd fra midtbanen. Forsøket er ikke bra nok, og Uniteds keeper har god kontroll.
63 min: Lestienne går på et fint løp og får ballen. Skuddet går en meter over målet til Johnstone.
64 min: Pearson raider oppover venstrekanten til United før han avslutter. Litt ute av balanse blir avslutningen for dårlig.
65 min: Federico Macheda blir erstattet av Andreas Pereira.
66 min: Kampens største mulighet for Brugge! Timmy Simons blir spilt fri på 13-14 meter. Den rutinerte belgieren er litt i ubalanse når han skyter, og ballen går like over tverrliggeren. Burde gjort det bedre der, kapteinen.
68 min: Tom Lawrence går knallhardt inn i en takling – riktig nok på ball – og får en reprimande av dagens kampleder.
70 min: Nok en gang er det nære for Brugge. Wootton får ordnet opp.
71 min: United har gjennom hele kampen forsøkt å stå høyt med den offensive kvartetten. Brugge klarer som regel å spille seg ut likevel.
72 min: Bytte hos Brugge – Wang kommer inn for Duarte.
75 min: Lavt tempo i kampen i øyeblikket.
76 min: Nikola Storm kommer inn for Lior Refaelov.
79 min: 1-0! Så sitter den for United! Lawrence blir spilt gjennom og alene med keeper er innbytteren iskald og vipper ballen i mål.
82 min: Utrolig nære at United dobler ledelsen! Jack Barmby har kommet inn. Han prøver å drible seg forbi keeper, men Brugges sisteskanse nekter å selge seg. Får reddet, og returen fra Andreas Pereira blir satt utenfor.
84 min: Jack Barmby erstattet Ryan Tunnicliffe etter at dommeren ba Joyce om å bytte ham ut. Dette fordi Tunnicliffe var hissig da det oppstod en situasjon. Unødvendig av unggutten, spesielt i en treningskamp.
87 min: Brugge forsøker å trykke på for en scoring. United ser ut til å ha parkert bussen foran eget mål.
89 min: Var litt rask med å dømme rødtrøyene. United holder bra på ball, og kampen går mot slutten.
90 min: Der er det over! United XI vinner sommerens første treningskamp!

United trekker det lengste strået i en tett og jevnspilt treningskamp. Begge lag hadde gode muligheter til å avgjøre, men til slutt var det Tom Lawrence’ som stakk av med tittelen ‘matchvinner’. Det som kanskje var mest oppsiktsvekkende var antallet harde taklinger, spesielt fra United sin side. Flere av ungguttene var nok ivrige på å vise at de har en fremtid i Manchester United, og dette var nok en viktig grunn for at det ble trøkket såpass mye til. Club Brugge hadde nok flest store sjanser, men det er langt fra noe ran at United stikker avgårde med seieren i denne kampen.

Neste kamp er allerede torsdag – følg med!