Schweinsteiger jublet for seier

United-spilleren spilte 90 minutter i toppkampen i EM-kvalifiseringen.

TYSKLAND – POLEN 3-1:

Bastian Schweinsteiger la skuffelsen over Swansea-tapet litt bak seg, da Tyskland slo Polen i fredagens toppkamp i EM-kvalifiseringen.

Tyskerne tapte borte mot polakkene tidligere i gruppa, men fredagens seier sendte tyskerne opp forbi Polen og til en oppskriftsmessig gruppeledelse.

I starten lå det også an til en klar seier.

Thomas Müller ga et lekent Tyskland 1-0 tidlig, og Mario Götze dunket inn 2-0 fra 18 meter før stadionuret hadde passert 20 minutter i Frankfurt.

Bayern Münchens Robert Lewandowski reduserte imidlertid etter et fantastisk polsk angrep, og mot tampen av 1. omgang var det bare marginer som reddet Tyskland – etter flere meget svake utspill med beina av Manuel Neuer – keeperen mange mener er verdens beste. Det skal imidlertid sies at Neuer selv rettet opp den styggeste feilen med en kanonredning på et knallskudd fra Bayern-kompis Lewandowski.

Schweinsteiger pådro seg gult kort ti minutter før slutt, og hadde en stor målsjanse midt i omgangen, men avslutningen fra kort hold etter corner ble beinet over av United-spilleren.

Balanserte

Schweinsteiger selv hadde en defensiv midtbanerolle sammen med en litt mer offensiv Toni Kroos. Det handlet mye om å dekke opp rom, og være en ballsentral og det var svært liten risiko i pasningsspillet hans. Han gikk på svært få offensive løp, og alt handlet etter hvert om en balanserende rolle i laget. Alt i alt en lite spektakulær kamp for United-spilleren som spilte samtlige 90 minutter i sin 112. landskamp.

Dermed leder tyskerne gruppa to poeng foran Polen og fire foran Irland.

Tyskland og Schweinsteiger reiser nå til Skottland for sin neste kvalifiseringskamp i denne landslagpausen.

Schweinsteiger vil imidlertid skjermes litt til senere treningskamper for landslaget. Det sa trener Joachim Löw før fredagens kamp.