Rooney ble matchvinner

Vi har vurdert Uniteds engelskmenn mot Slovenia.

Søndag kveld møttes England og Slovenia i gruppe E i kvalifiseringen til Europamesterskapet i 2016. United var godt representert i startoppstillingen med Phil Jones, Chris Smalling og England-kapteinen Wayne Rooney.

England startet klart best, men til tross for at de styrte det hele, tok Slovenia ledelsen og gikk til pause med 1-0. Det tok ikke mer enn ti minutter før England utlignet ved Jack Wilshere. England fortsatte å presse på og litt under 20 minutter senere ga samme mann «The Three Lions» ledelsen. Slovenia så ut til å redde poeng ti minutter senere, men Uniteds Wayne Rooney scoret et snaut minutt senere og sikret at England hentet hjem alle poengene.

England leder gruppe E med ni poeng og er på god vei til EM 2016 i Frankrike

Vi fulgte kampen live og her er våre spillervurderinger av United-spillerne.

Phil Jones:

Jones spilte høyreback i kampen. En posisjon han har spilt bra i før, men imponerte ikke noe særlig i dag. Er ikke utrygg hjemover, men i en kamp England har 63% ballinnhav i første omgang forventes det mer fremover. Veldig usynlig i 1.omgang, men har en veldig god takling da han hindrer et Slovenia-innlegg ved en situasjon. Et dårlig innkast i forkant av Slovenias første scoring. Byttes ut etter de første 45 minuttene for en skade, virker ikke som det skal være noe alvorlig.

TERNINGKAST: 3

Chris Smalling:

Midtstopperen har hatt en god sesong for United og har blitt sett på som en fremtidig kaptein for United. Spiller også midtstopper mot Slovenia, uten å utmerke seg noe særlig. Lager noen frispark grunnet sin store fysikk, men vinner også mange dueller. Slovenia skapte lite, så ble naturligvis ikke synlig. Ingen feil i kampen, og er ikke involvert i de to baklengsmålene. På 1-0 målet gjør han sin jobb i Englands offsidefelle, men midtstoppermakker Cahill er sent ute. Alt i alt, en helt grei kamp fra Smalling.

TERNINGKAST: 4

Wayne Rooney:

Kapteinen sa i pressekonferansen før kampen at scoringrekorden til landsmann Sir Bobby Charlton ikke var noe han tenkte på. I store deler av kampen ser det dessverre sånn ut. Starter kampen med to gode gjennomspill, men etter det får han mulighetene selv. Får veldig mange sjanser til å komme seg et skritt nærmere Charlton, men det det blir bom etter bom.

Får endelig uttelling når laget trenger det mest og blir matchvinner når det gjenstår fem minutter av kampen. Med scoringen er han et mål unna Charlton og blir helten i dag. Vanskelig å ikke gi terningkast 5 for det, men frem til scoringen er han ufattelig ineffektiv foran mål.