Langt skritt i riktig retning

REFERAT: United leverte sesongens beste kamp da Real Sociedad ble slått 1-0 onsdag kveld.

Det lugger i Premier League, men i Champions League har det meste gått på skinner for United.

Etter seieren mot Real Sociedad leder United gruppa med sju poeng. Bayer Leverkusen har seks poeng, Shakhtar Donetsk har fire, mens Real Sociedad har null.

Van Persie ute

[poll id=»30″]David Moyes beholdt de fem bakerste som også startet mot Southampton i helga. Kanskje leste han united.nos sak om hvor godt United faktisk har gjort det med Jonny Evans og Phil Jones som midtstoppere.

Fremover på banen var det imidlertid en masse endringer.

Michael Carrick var den eneste som overlevde på midtbanen, da Antonio Valencia tok Nanis plass på høyrekanten, Ryan Giggs kom inn for Marouane Fellaini og Shinji Kagawa tok Adnan Januzajs plass på venstrekanten.

Robin van Persie var helt ute av laget siden han slet med en smell i leggen og to vonde tær, og kanskje det var derfor det var et par lite blide bilder av ham på tirsdagens trening, men Nani, Fellaini og Januzaj fikk en plass på benken.

Rett i angrep

Om noen trodde United var på defensiven etter Southamptons sene 1-1-mål i helga, så må de tro om igjen. United gikk rett i strupen på spanjolene, og allerede etter ett minutt lå den første (og siste) ballen i nettet bak spanjolenes keeper.

Wayne Rooney fintet seg herlig løs i feltet, skjøt, men ballen smalt i bortre stolpe før returen gikk via en Sociedad-spiller og inn i det tomme buret.

En deilig start på kampen og endelig marginer på Uniteds side.

United fortsatte å angripe. De spilte med en entusiasme og trøkk offensivt som ikke har vært mye synlig denne sesongen, og kombinerte også pent over hele banen.

Etter 14 minutter kunne det stått 2-0. Antonio Valencia la inn fra høyre, men Wayne Rooneys skudd fra 6-7 meter gikk rett på keeper.

Etter hvert måtte trøkket avta noe, og kampen jevnet seg ut. Phil Jones og Jonny Evans hadde likevel stort sett kontroll bakerst, selv om det rett før pause kunne gått galt.

Spanjolene fikk frispark på 20 meter, og Antoine Griezmann dunket ballen i krysstverrliggeren og ut.

Burde økt ledelsen

Etter pause fikk så Carlos Vela en sjanse til å utlikne, og United så ikke bra ut de første minuttene. Med Southampton-kampen friskt i minne  fryktet man da det verste, men så viste laget seg fra en meget god side.

De tok over kontrollen i kampen, og skapte en rekke sjanser som kunne punktert oppgjøret. Phil Jones fikk heade fritt fra tre meter, men traff keeper. Antonio Valencia skjøt i stolpen da han ble satt opp nydelig av Rooney, og Shinji Kagawa fikk nærmest et straffespark etter 65 minutter, da Antonio Valencia fant han på ti meter, men i stedet for å score med førstetouchet forsøkte han å drible seg helt inn i mål.

Helt bakerst hadde United stort sett full kontroll. Det ble aldri noen Real Sociedad-sluttspurt. I stedet var det United som angrep for å drepe kampen, og det var United som var nærmere 2-0 enn spanjolene 1-1.

Det ble imidlertid 1-0 – en meget fortjent 1-0-seier.

Mange gode prestasjoner

United leverte det som må ha vært sesongens beste kamp. De skapte sjanser stort sett gjennom hele kampen, mot et Sociedad-lag som altså slo Valencia borte i helga, og som har slått Barcelona og spilt uavgjort mot Real Madrid i dette kalenderåret (før sommeren).

Phil Jones var stor som midtstopper. Antonio Valencia var som på sitt beste på høyrekanten. Wayne Rooney viste nok en gang god form, og Shinji Kagawa viste nok glimt til at alle bare ønsker å se ham igjen allerede mot Stoke. Det var spesielt interessant å se hvordan han og Rooney fant hverandre da Rooney ble flyttet frem som spiss, og Kagawa fikk 10er-rollen de siste ti minuttene. Da var det flere tilløp til magi.

Så er det bare å håpe at United kan fortsette godspillet mot Stoke i Premier League til helga.

United – Real Sociedad 1-0

Trykk her for lagoppstillinger og statistikk fra kampen.