United slo tilbake

REFERAT: United slo tilbake etter tre strake tap i 2014.

Etter tre strake tap i 2014 – mot henholdsvis Tottenham, Swansea og Sunderland – skulle trenden snu i den andre kampen på seks dager mot Swansea.

United har allerede fem hjemmetap så langt denne sesongen, og har scoret mer enn ett mål på hjemmebane bare én gang de siste syv kampene.

I dag snudde det, og United vant 2-0 etter scoringer fra Antonio Valencia og Danny Welbeck.

Fire endringer

Etter 2-1-tapet mot Sunderland på tirsdag, gjorde David Moyes fire endringer.

David de Gea startet mellom stengene også i dag, og forsvarsfireren så ganske lik ut som sist, sett bort i fra at Jonny Evans ble erstattet av Chris Smalling.

Midtbanen og angrepet var det også gjort justeringer på. Tom Cleverley ble erstattet av Darren Fletcher, Adnan Januzaj fortsatte der han slapp mot Sunderland og spilte bak Welbeck fra start, mens Kagawa erstattet Ryan Giggs på venstrekanten. Før kampstart så det ut som Moyes ville bruke Kagawa i 10’er-rollen som er hans klare favorittposisjon, og Januzaj på kant, men slik ble det imidlertid ikke.

[poll id=»53″]Aggressivt fra start

United gikk aggressivt ut fra start, og jaget ballen konstant på Swanseas banehalvdel innledningsvis. Det var midlertidig Swansea som fikk den første muligheten da Shelvey slo en fin stikkpasning til Àngel Rangel som kom stormende på Swanseas høyreside, men Evra tok ut sikring og laget innkast til gjestene.

Like etter var Shelvey sent ute i en takling på Rafael, og United fikk frispark fra skrått hold noen meter utenfor 16-meteren. Januzaj slo inn, det rives og slites i feltet, og ballen endte til slutt opp på høyrefoten til en Vidic i ubalanse som sleivet ballen over og utenfor målet til Gerhard Tremmel.

Etter ti minutter spilt, ble Welbeck felt av Jordi Amat om lag 20 meter fra mål. Januzaj smeller ballen i tverrliggeren, ballen heades ut igjen, og Valencia vant nok et frispark fra skrått  hold like utenfor 16-meteren. Igjen var det belgieren som slo inn i feltet, men innlegget klareres.

Swansea-spiller José Cañas skadet seg i duell med Uniteds Carrick, og måtte ut med skade etter 15 minutter spilt. Cañas ble erstattet av landsmann Chico Flores.

Welbeck med kjempemiss

Etter et lite United-press de første 10-12 minuttene jevnes kampen mer ut.

Etter 27 minutter mottok Patrice Evra ballen rett utenfor 16-meteren, rullet ballen innover i boksen og sendte ballen av gårde lavt mot lengste hjørne. Skudd reddet av Tremmel.

De virkelig store sjansene uteble midlertidig før Rafael spilte Welbeck fri midt inne i 16-meteren og Manchester-gutten sendte ballen utenfor venstre stolpe. Der burde det ha stått 1-0 til United.

Shelvey fikk en brukbar mulighet etter 38 minutter spilt, men sendte ballen like utenfor lengste stolpe fra 14-15 meter. Passivt forsvarsspill av hjemmelaget.

Valencia scorer

Etter bare ett minutt spilt av andre omgang scorte Antonio Valencia. Januzaj slo inn fra venstrekanten, innlegget traff hodet til Kagawa via Ashley Williams og japaneren sto umarkert og headet på mål, Tremmel slengte seg og måtte gi retur som Valencia snappet opp, og ecuadorianeren satte sin andre scoring for sesongen.

JUBEL: Valencia feirer sesongens andre scoring.

Swansea slet med å etablere seg på hjemmelagets banehalvdel, og det var United som skapte sjansene de første 15 minuttene i andre omgang.

Welbeck øker til 2-0

Etter et godt trykk etter sidebytte, plukket Kagawa opp et dårlig utkast fra Tremmel, slo videre til Januzaj på høyrekant som slo inn et innlegg som klareres til Evra, franskmannen skjøt et svakt skudd mot mål, Welbeck fanget opp ballen og flikket ballen følsomt i mål fra et par meters hold. Elegant avslutning av Welbeck.

Etter 63 minutter spilt kom Alejandro Pozuelo til en brukbar skuddmulighet fra om lag 20 meter, men spanjolen sendte ballen langt utenfor.

Kunne stått 4-0…

Etter 65 minutter, ble Kagawa spilt fri av Valencia på venstrekanten, japaneren slo inn på bakerste stolpe hvor Chris Smalling sto klar, men klarte på underlig vis å bomme fra bare en drøy meter. Burde vært 3-0 til hjemmelaget.

Klokka viste 75 minutter, United kontra med Rafael og Kagawa. Brassen rullet opp til Kagawa som kom stormende mot Swanseas 16-meter. Kagawa fintet bort Ben Davies, sendte ballen forbi Tremmel, men Leon Britton reddet på strek.

Tre minutter etterpå, slo Routledge et innlegg på Wilfried Bony som såvidt fikk hodet på ballen, og sendte ballen utenfor Uniteds mål.

SMILER: Moyes er fornøyd etter lørdagens hjemmeseier.

To bytter mot slutten

Da det var ti minutter igjen å spille, ble Patrice Evra byttet ut til fordel for Alexander Büttner, før Javier Hernández kom inn for målscorer Welbeck i det 86. minutt.

United styrte de siste ti minuttene, og lite skjedde på Theatre of Dreams – sett bort i fra mye allsang og klapping fra hjemmefansen!

Endelig seier på hjemmebane

Endelig kunne United juble etter seier på hjemmebane igjen. Innledingsvis var det United som sto for de få store sjansene, selv om det var Swansea som hadde mest ball.

Andre omgang ble annerledes for Uniteds del – og fikk to fortjente mål, til tross for at Swansea hadde ball 60 % av tiden.

Swansea har ikke slått United i ligasammenheng på 32 år, og klarte det heller ikke i dag, dermed står United med 37 poeng – bare to poeng bak Liverpool, som møter Stoke borte i morgen.