Ny kalddusj hjemme

REFERAT: 2014 startet på verst tenkelige vis for United.

Etter fire strake seirer i serien og seks totalt, skulle oppturen fortsette hjemme mot Tottenham.

I stedet ble det en gedigen nedtur – på en dag hvor de andre topplagene tok tre poeng. Til tross for en entusiastisk start endte det nemlig med sesongens fjerde hjemmetap i Premier League. Tapene er kommet mot WBA, Everton, Newcastle og altså Tottenham, og det er disse poengene som skiller fra en topp-plassering.

Fire endringer

David Moyes gjorde fire forandringer fra laget som slo Norwich 1-0 borte, og alle var på de fire mest offensive posisjonene.  Antonio Valencia var tilbake fra suspensjon sist, og tok plass på høyrekanten. Adnan Januzaj erstattet Ashley Young, Wayne Rooney var tilbake og tok Shinji Kagawas plass i 10er-rollen, mens Danny Welbeck var tilbake som spydspiss på bekostning av Javier Hernandez.

[poll id=»50″]Keeper, forsvarsrekka og den sentrale midtbanen var intakt fra seieren mot Norwich.

Rett i angrep

Men fra start av var dette en helt annen kamp enn Norwich-kampen. United gikk voldsomt ut, og allerede før fem minutter var passert hadde Danny Welbeck vært nær ved å bryte gjennom tre ganger.

Etter fem minutter kom også den første store sjansen. Rooney spilte opp Valencia på høyrekanten, han spilte en meget offensiv Smalling fri på entouch. Smalling stormet inn i feltet, kom alene mot keeper litt skrått, men avslutningen gikk via keepers bein og til corner.

United fortsatte å dominere, men flere sjanser ble det utrolig nok ikke i 1. omgang.

Derimot var bortelaget farlige på sine overganger.

Etter 14 minutter, bortimot den første gangen de var over midtstreken, spilte Roberto Soldado fri Aaron Lennon bak Patrice Evras rygg. Lennon kom helt alene med De Gea, men avslutningen gikk i spanjolens bein og ut.

Midtveis i omgangen avtok noe av Uniteds trykk. United dominerte fortsatt, men det var noe jevnere. Og dessverre skulle det bare bli Tottenham som skapte store sjanser ut omgangen.

Etter en drøy halvtime vendte Christian Eriksen opp på høyresiden. Han la inn i feltet, og der steg Emmanuel Adebayor til værs. Smalling kom aldri inn i duellen og togoleseren stanget ballen inn i hjørnet.

Fem minutter senere kunne det fort stått 0-2 på Old Traffords lille resultattavle. Aaron Lennon, som var et konstant uromoment på høyrekanten, la inn, men Roberto Soldado kneet avslutningen utenfor da bare De Gea og målet var foran ham.

Welbecks femte

United hadde fortsatt hele 2. omgang på å slå tilbake, men etter en jevn og sjansefattig start på omgangen ble det en ny kalddusj.

moyesdspur
NYTT TAP: En skuffet David Moyes.

Lennon herjet kampen gjennom på høyrekanten, fikk lagt inn og foran mål sov United-forsvaret. Dermed kunne en Christian Eriksen på løp bakfra stange inn 2-0 på omgangens første sjanse, etter 65 minutter.

Da virket det håpløst.

I ett minutt.

Adnan Januzaj ble spilt opp på høyresiden midtveis inn på bortelagets halvdel, fant Danny Welbeck i bakrommet, og han chippet inn reduseringen. For øvrig Welbecks femte mål de siste ukene.

Shinji Kagawa og Chicharito hadde allerede før 0-2-scoringen kommet inn for Carrick og Smalling, og United jaget på for en utlikning.

Adnan Januzaj skjøt like utenfor fra 20 meter.

Chicharito hælsparket rett på keeper etter et glimrende forarbeid av Januzaj.

Danny Welbeck ble muligens også snytt for en straffe.

Tottenham fikk også en sjanse til å øke ved gode Lennon, og i sluttminuttene kastet Moyes innpå Ashley Young for Tom Cleverley i et siste desperat forsøk. Det ga også noen sjanser helt på tampen.

vidic55
NY SMELL: Frustrert Vidic.

Rooney skjøt via keeper og til corner, Vidic fikk to gode muligheter etter corner og innlegg, men trykket ga ikke tellende resultat og 2014 startet dermed med tap.

Trøbbel med Spurs

United tapte dermed hjemme for Tottenham for andre sesong på rad, og det er også andre sesong på rad United ikke klarer å slå Tottenham, etter at det endte 2-2 i London for noen uker siden.

Tapet var Uniteds tredje på de siste 21 kampene, og dermed virker plutselig alt prat om en mulig tittelkamp langt, langt unna.

Det positive er at United i store perioder dominerte stort, og at det var mer trøkk i spillet enn i mange tidligere hjemmekamper. Samtidig er det poengene som teller – og de har United litt for få av så langt i sesongen.