10 magiske minutter var nok

REFERAT: Men det var også en del som ikke var like bra mot Roma.

ROMA – UNITED 2-3

Etter 7-0 mot Los Angeles Galaxy visste alle at lørdagen kom til å bli atskillig tøffere. Roma kom på 2. plass i Serie A forrige sesong, og slo Liverpool for noen få dager siden.

I 35 minutter var det også vanskelig.

Elendig ble fantastisk

United var fryktelige svake. Pasningsspillet var dårlig, og det nye 3-4-3-systemet (eller 3-5-2, som noen kaller det) fungerte dårlig både defensivt og offensivt.

United i 1. omgang: Johnstone; Jones, Evans, Blackett; Valencia, Cleverley (c), Herrera, James, Welbeck; Mata, Rooney

United hadde faktisk ikke et eneste skudd på mål de første 35 minuttene, og var heldige som ikke lå under.

Roma kom alene med keeper etter bare 70 sekunder, men lobben over Sam Johnstone spratt på tre meters hold og OVER tverrliggeren. Der hadde United flaks.

Italienerne lurte Uniteds offsidefella ytterligere en gang, og kom totalt til tre gode sjanser den første halvtimen.

Magiske minutter

Så tok Wayne Rooney ansvar.

Rooney – som ser ut til å være i meget god fysisk form – fikk først vende opp på 20 meter. Der ladet han høyrefoten og klistret ballen i krysset fra 20 meter etter 36 minutter.

Da var det som en knapp kom på i United-laget.

matamal

Minuttet etter var det imidlertid duket for mer Rooney-magi og en Mata-revansje.

Rooney var tilbake på midtstreken og la en strøken langpasning mot Mata, som med et deilig nedtak og en like lekker lobb nå lyktes mot keeper, og sørget for 2-0 via stolpen.

Som om ikke det var nok sørget en Ander Herrera-flikk mot Danny Welbeck for at sistnevnte ble lagt i bakken på overtid i 1. omgang. Straffen satte Rooney i mål, og dermed ledet United plutselig 3-0 – ti minutter etter at de ikke hadde skapt noe som helst.

rooney2

Louis van Gaal gjorde, som lovet, ni bytter i pausen. Tom Cleverley ble byttet ut til fordel for Chicharito 21 minutter før full tid, og Tyler Blackett var den eneste som fikk 90 minutter. Andre som fikk sjansen var blant annet unggutta Jesse Lingard, Michael Keane og Will Keane.

Uniteds lag i 2. omgang: Amos, M.Keane, Blackett, Smalling, Young, Cleverley (Chicharito inn 69), Lingard, Shaw, Kagawa, Nani, W.Keane

Antiklimaks

Om avslutningen av 1. omgang var fantastisk sett med United-øyne, så ble det umulig å følge opp det etter sidebytte. De ni byttene gjorde sitt, dessuten var utgangspunktet plutselig 3-0. Roma startet også best etter pause, og skapte et par tidlige sjanser. United derimot skapte så godt som ingenting. Will Keane var nær ved et gjennombrudd et par ganger, Luke Shaw viste også sin beste detalj hittil i United-drakta da han kom seg rundt på venstrekanten, men alt i alt virket det som om det handlet om å fullføre med seier.

Det klarte også United, selv om Roma fikk æren av å servere kveldens siste magiske øyeblikk. Et snaut kvarter før slutt så nemlig Miralem Pjanic at Ben Amos stod noen meter ute fra eget mål. Pjanic var nesten 10 meter inn på egen halvdel, men dunket til, traff perfekt og ballen gikk i bue over Amos og i nettet.

Roma hadde også en avslutning i stolpen og reduserte til 2-3 på straffe etter en hands minutter før slutt, men de klarte ikke å hente inn de magiske United-minuttene på tampen av 1. omgang. Dermed fikk United en bra start på International Champions Cup. Italienske Inter venter i neste kamp før en kamp mot Real Madrid avslutter gruppespillet. Det er bare gruppevinneren som avanserer til finale.

To strake seirer

Wayne Rooney viste seg altså fra sin beste side nok en gang, og virker også å være i bra fysisk form. United slet lenge før pause, men det ble likevel en positiv omgang for flere av spillerne der. Ikke bare holdt United nullen, men til slutt fikk altså flere være involvert i scoringer.

Det skal imidlertid sies at Tom Cleverley slet med å overbevise i sin sentrale midtbanerolle, og at flere spillere stod bak enkle, upressede feil.

Chicharito kom innpå 20 minutter før slutt. United brukte dermed 21 spillere i kampen. Darren Fletcher fikk hvile, mens Wilfried Zaha nok en gang måtte se på fra sidelinjen. Nick Powell, som nå er i USA, var ikke i kamptroppen, mens Adnan Januzaj, Marouane Fellaini og Robin van Persie fortsatt mangler.

Neste kamp spilles altså mot Nemanja Vidic og Inter, og avspark er natt til tirsdag norsk tid.

PS. Tom Cleverley startet kampen som kaptein, mens Chris Smalling overtok kapteinsbindet da han gikk ut.