Poengdeling mot Fulham

REFERAT: Darren Bent sørget for poengdeling for gjestene.

United innledet 2014 fryktelig, og klarte bare å gå seirende ut av ett oppgjør i løpet av hele januar, og røk ut av både FA-cupen og Capital One Cup. Signeringen av Juan Mata gav ny optimisme på Theatre of Dreams, og spanjolen markerte seg allerede i debuten da United slo Cardiff 2-0 på Old Trafford. Helgekampen mot Stoke så imidlertid ikke like lys ut som midtukekampen mot Cardiff, og United ble slått 1-2 på Britannia Stadium. Søndag ettermiddag tok United i mot et Fulham som nylig ble utslått i FA-cupen av Sheffield United i håp om tre etterlengtede poeng.

[poll id=»59″]Fire endringer

Moyes stilte med et ganske likt lag som mot Stoke, sett bort i fra at Vidic kom tilbake fra suspensjon og tok plassen til skadede Jones, Fletcher var tilbake på midtbanen og erstattet Cleverley og Smalling ble flyttet opp på midtstopperplassen, mens Rafael startet som høyreback.

Lite action innledningsvis

Lagene gikk rolig til verks innledningsvis, og kampens første mulighet kom ikke før i det 6. minutt. Ashley Young fikk et kjemperom på venstrekanten, engelskmannen stormet nedover kanten og slo et innlegg mot Rooney som ble bokset ut til corner av Fulhams sisteskanse. Tre minutter etterpå, kom samme mann på samme kant og slo kort til Fletcher, som på én touch sendte ballen i beina på en godt plassert van Persie som ble stoppet av Fulhams Sascha Riether. 12 minutter ut i kampen skrudde Rooney et nydelig innlegg inn i Fulhams 16-meter. Van Persie kom løpende mot ballen, men nederlenderen kolliderte med landsmann Maarten Stekelenburg – og det ble avblåst for frispark til Fulham. Noen minutter senere var det nok en gang Ashley Young som kom seg løs på venstrekanten. Kantspilleren slo lavt inn til Rooney i feltet som aldri fikk kontroll på ballen og måtte trille ballen tilbake til Young som slo inn på Rafael på bakerste stolpe, men der sto en John Arne Riise og headet ut til corner. Corneren ble slått kort og endte med innlegg mot en offside-plassert Chris Smalling.

Fulham i føringen

Det tok ikke mer enn 19 minutter før vi fikk se som så mange ganger før denne sesongen – bortelaget gikk opp i føringen på Old Trafford. Lewis Holtby chippet inn en nydelig stikkpasningen i De Geas 16-meter, og Steve Sidwell beregnet løpet sitt perfekt og kom først på ballen og tuppet ballen i De Geas høyre hjørne. To minutter etterpå kom slo Rafael inn på bakerste stolpe mot en godt plassert van Persie, som traff helt feil og sendte ballen langt over mål fra knappe to meter.

Gjestene ligger lavt

Etter scoringen skjedde det svært lite på Uniteds banehalvdel, og det meste foregikk på motsatt side. Gjestene la seg lavt etter scoringen, og United slet med å komme til de store målsjansene før Michael Carrick mottok ballen fra 20 meter og klinket til på helvolley – skuddet skrudde feil vei og ballen endte like utenfor Stekelenburgs mål.

FUNKER IKKE: Mata fikk ikke alt til å stemme.

37 minutter uti kampen kontret Fulham med tre mot tre, Tankovic trillet ballen til en godt plassert Kieran Richarson som var alene med De Gea og sendte ballen langt over mål. Der burde det stått 2-0 til gjestene! Hjemmelaget har hatt ballen mest så langt, men de slet imidlertid fortsatt med å komme til de store sjansene, og de maktet bare noen halvsjanser og ufarlige innlegg. Tre minutter etter Fulhams kjempesjanse så det ut til å løsne for United. Carrick mottok ballen inne i Fulhams 16-meter, han smelte ballen rett på Stekelenburg som gav en retur som endte i bena på Van Persie som også skjøt rett på keeper, Stekelenburg måtte bokse til corner – corneren endte på pannebrasken til Vidic som knallhardt headet rett på keeper.

Andre omgang

Meulensteen startet andre omgang med å ta av Muamer Tankovic til fordel for Darren Bent mens United entret gressmatta uendret. Kampuret viste 49 minutter da Patrice Evra fikk slått inn på hodet til Van Persie som ikke fikk kontroll på ballen og headet ballen langt over mål. Bare minuttet etterpå slo Juan Mata en kjempepasning fra midtbanen og frem mot Ashley Young som trillet ballen videre til Van Persie som fra skrått hold sendte ballen inn i boksen uten at noen fikk tak i ballen, og det endte med utspark for Fulham. Etter 51 minutter fikk Sidwell muligheten igjen – men sendte ballen langt over mål fra 18 meter.

KOM IGJEN, MOYES: Hjemmefansen ropte etter bytter...
KOM IGJEN, MOYES: Hjemmefansen ropte etter bytter…

United gjør bytter

Ti minutter etter sidebyttet kom Evra seg fri på enden av Fulhams 16-meter og slo et innlegg som ble bokset ut i beina til Mata som trillet videre til Rooney. Kraftspissen skjøt knallhardt på mål, men Stekelenburg fikk akkurat slått ballen ut til corner. Hjemmelaget fikk imidlertid ingenting ut av corneren. Hjemmelaget hadde ballen 78 prosent av tiden mellom 60 og 65 minutter ut i kampen, men slet fortsatt med å overliste Stekelenburg. Fletcher ble byttet ut til fordel for Januzaj, og unggutten markerte seg fra første sekund med et godt løp som endte med et innlegg som Stekelenburg plukket greit. Scott Parker kom inn for Ryan Tunnicliffe. Like etter

Snuoperasjon

Robin van Persie utlignet i det klokka tikker 78 minutter. Patrice Evra slo inn fra venstre, og etter mye klabb og babb endte ballen i bena på Mata, spanjolen sendte ballen til van Persie som enkelt kunne sette ballen i nota. Bare to minutter etterpå fikk Michael Carrick ballen fra 20 meter og fyrte løs et skudd som gikk via en Parkers fot og i det lengste krysset.

Så ryker det…

Etter scoringene roet det seg veldig ned, og United kom med mange halvsjanser før Darren Bent utlignet i det 94. spilleminutt. Ex-red Kieran Richardson fyrte av fra skrått hold, De Gea reddet og Bent kunne enkelt sette inn 2-2 med pannebrasken. Dermed ble det bare ett poeng på Old Trafford også i dag, og dermed er det hele ni poeng opp til f jerdeplassen.