Også juniorene kan avgjøre sent

Seieren satt langt inne, men på overtid dukket James Wilson opp og fikset 3-2-seier mot Bolton i første kamp av elitegruppen.

Etter over én måneds julepause spilte United-juniorene en kamp for første gang siden nederlaget mot Burnley i FA Youth Cup. Bolton kom best i gang, og etter et drøyt kvarter tok de ledelsen. Nick Ioannou mistet ballen halvveis inn på Boltons banehalvdel, og Clough fikk til slutt æren av å avslutte et herlig kontringsangrep.

Det var god underholdning på Lostock Hall Farm, og etter hvert kom United mer med i kampen. Jack Barmby viste fram skuddfoten ti minutter før pause etter en smart frisparkvariant. Mens Bolton fortsatt stilte opp muren tok Barmby det fort, og Pearson la ballen til rette igjen for kantspilleren. Skuddet føk opp i krysset og lagene var like langt.

United var det førende laget i andre omgang, men selv om de styrte kampen var det langt ifra slik at Bolton var ufarlige. Begge lagene hadde brukbare muligheter, uten at noen av dem satte keeperne skikkelig på prøve.

Kvarteret før full tid kom en ny klassescoring fra gjestene. Mats Møller Dæhli fant Louis Rowley, som hadde mye rom på venstrekanten. Innlegget var millimeterpresist og fant James Weir, som banket ballen på hel volley inn i nettmaskene.

Bolton ga seg aldri, og de fikk det de trodde var belønning for strevet da Clough satte inn sitt andre for dagen. Frisparket fra 20 meter kunne ikke Jonny Sutherland gjøre noe som helst med – ballen satt klistret i vinkelen.

Men United gir seg aldri, ei heller på juniornivå. På overtid tok Barmby ned et innlegg inne i feltet, trikset et par ganger for å få kontroll over den og la ballen ut til venstre hvor James Wilson stod. Spissen passerte en motspiller, før han satte ballen under keeper og i mål. Det var Wilsons 13. scoring denne sesongen.

Seieren gjør at United får en drømmestart på elitegruppen. De tre beste i den åtte lag store ligaen går til semifinale.

Bolton U18 – Manchester United U18 2-3

1-0 Clough (16)1-1 Jack Barmby (34) 1-2 James Weir (75)2-2 Clough (87)2-3 James Wilson (90)

United: Jonny Sutherland, Donald Love, Liam Grimshaw, Nick Ioannou, Louis Rowley, Ben Pearson, James Weir, Jack Rudge, Jack Barmby, Mats Møller Dæhli, James Wilson

Ubenyttede innbyttere: Kieran O’Hara, Sam Byrne, Joe Rothwell, Kenji Gorré, Callum Evans

1. OMGANG:

1. min: Kampen er i gang.

5. min: God åpning av United. Weir går på et veldig bra løp, men setter ballen noen centimetre til side for mål.

16. min: 1-0! Bolton spiller seg lekkert gjennom United-forsvaret og tar ledelsen.

22. min: Weir spiller fri Wilson, men vinkelen blir litt for vanskelig og ballen går like utenfor.

34. min: 1-1! United får frispark på 20 meter, og det tas men Bolton setter opp muren. Barmby slår kort til Pearson, som legger ballen til rette for kantspilleren, som igjen banker ballen vakkert i krysset.

37. min: Love får ballen på høyrekanten og banker til på direkten, men den går et stykke utenfor.

45. Pause, 1-1. Bolton startet best, men United har slått voldsomt tilbake. En underholdende omgang i Bolton.

2. OMGANG:

46. Vi er i gang igjen.

63. Bolton gjør et bytte. Jordan Hendrie – bror av United-spiller Luke – kommer inn.

66. Dæhli ser ut til å bli snytt for straffe når han går overende innenfor 16-meteren. Bolton kontrer og setter ballen i mål – men scoringen blir annulert ettersom United har fått et frispark i forkant. Reprisen viser imidlertid at begge avgjørelsene var korrekte.

69. Ben Pearson får gult kort for munnbruk. Det er usikkert hva som plager midtbanespilleren.

75. 1-2! Et fantastisk innlegg av Rowley møtes av James Weir, som banker ballen vakkert i mål på volley. Klassescoring!

87. 2-2! Drømmefrispark av Clough, som setter ballen helt oppe i vinkelen fra 20 meter.

92. 2-3! Barmby tar imot et innlegg inne i feltet, trikser to ganger og får ballen ut til James Wilson. Spissen forserer en mann og banker ballen i mål!

93. Slutt, 2-3. Strålende kamp av United-gutta, som ikke gir seg til tross for at Bolton utlikner med få minutter igjen å spille. James Wilson – hvem ellers? – blir matchvinner.