Nytt tap for U18

Et meget ungt United U18, inkludert Jack Barmby (bildet), tapte 2-1 for Liverpool i dagens Academy League-oppgjør på Merseyside.

Det skjedde etter at laget først fikk en verst mulig start ved å bli liggende under allerede før det var spilt i tre minutter.
Slikt er så absolutt ikke rette medisinen for et lag som på forhånd hadde tre strake liganederlag, men United lot seg likevel ikke knekke av den tidlige kalddusjen.

Heller ikke 0-2-scoringen som fulgte åtte minutter før pause var nok til å ta gnisten av Paul McGuinness’ gutter. Tvert imot, for laget kom sterkt tilbake etter hvilen. De reduserte da også fullt fortjent ved Jack Barmby etter en time, og spilte seg til muligheter som kunne endt i ytterligere tellende scoringer.

Men Liverpool holdt ut og dermed ble poengene igjen på Merseyside.

Uansett, det purunge United-mannskapet har ingen grunn til å henge med hodet. Mot et eldre og et fysisk langt sterkere Liverpool, viste guttene både innsatsvilje, teknikk og spilleforståelse. Med andre ord var det mye å glede seg over.

Liverpool U18 – United U18 2-1 (2-0)

03. min.: 1-0 Morgan37. min.: 2-0 Regan60. min.: 2-1 Barmby

Uniteds lag: Liam Jacob, Luke Hendrie (Donald Love, 66.), Luke McCulloch, Tyler Blackett, Charni Ekangamene, Mats Møller Dæhli, Ben Pearson, Joe Rothwell (Jack Rudge, 57.), Gyliano van Velzen, Adnan Januzaj (Kenji Gorre, 86.), Jack Barmby

Innbyttere: Joe Coll, Patrick McNair

TERMINLISTE SPILLERSTATISTIKK SCORINGSSTATISTIKK TABELL

—————————————————–

Vi fulgte oppgjøret…..

1. Kampen er igang med hjemmelaget i sine vanlige røde drakter, mens gjestene fra United stiller i sine blå bortedrakter.

3. SCORING! Det står allerede 1-0 til Liverpool. En corner høyre heades enkelt forbi keeper Liam Jacob, og et United-mannskap uten selvtillit har fått en verst tenkelig start.

Paul McGuinness mannskap står med tre strake nederlag, og har altså ikke kommet spesielt godt igang mot et av Academy Leagues formlag.

10. Det har jevnet seg ut, og i øyeblikket henger United bra med. Men ingen av lagene har skapt noe siden scoringen.

12. Frispark til Liverpool like utenfor 16-meteren, på skrått ut fra Jacobs høyre stolpe. Innsvingeren går over hele forsvaret og klareres ved bakre stolpe.

17. Det skjer lite utpå her. Liverpool-spillerne er fysisk sterkere enn Uniteds, og har et ørlite overtak, men det meste skjer i området rundt midtsirkelen.

18. Jacob ute og plukker ned et langt fremspill.

22. Mats Møller Dæhli viser seg frem på høyresiden og skaffer corner. Innlegg stoppes med hånden av en Liverpool-forsvarer, og United er nære ved utlikning på det påfølgende frisparket. Keeper mister ballen og gir vekk ny corner, mens United holder presset oppe. Liverpool-keeperen viser nok en gang usikkerhet, men til slutt klarer hjemmelaget å ri av stormen.

30. United er inne i en god periode nå. Spiller ballen flott fra mann til mann, mens Liverpool blir løpende imellom. Likevel, det blir ingenting ut av ballbesittelsen. Barmby prøver seg på et gjennomløp, men pasningen når ikke frem.

34. United spiller seg frem til en corner fra venstre. Rothwell tar den, og innsvingeren skaper tilløp til panikk i scouser-forsvaret. Dæhli får muligheten til å avslutte, men blir straks omringet av en skog av forsvarere.

36. Så er det Liverpools tur til å få corner. Umiddelbart virker det helt ufarlig, men så får Liverpool ny mulighet til å slå inn foran mål.

37. SCORING! Liam Jacob feilregner fullstendig idet han beveger seg ut i klyngen foran mål. Bommer med forsøket på utboksing og ballen havner i nettet bak ham. 2-0 til Liverpool.

Heldig scoring for vertene, og desto mer uheldig for United som responderte så bra på det tidlige baklengsmålet. Nå blir det vanskelig å få med seg noe hjem til Carrington.

43. Godt forsøk av Gyliano van Velzen. Får bra treff, og keeper har sin store møye med å få kontroll.

45. Liverpool-skudd smeller i tverrliggeren! Keeper ville vært sjanseløs.

45+1. Hjemmelaget avslutter omgangen best. Frispark fra 18 meter treffer et United-bein og spretter til corner. Denne gang er Jacob sikker i klypene.

PAUSE.

2. omgang er underveis.

48. Adnan Januzaj er nære ved å komme seg fri, men må nøye seg med corner. Keeper er våken og plukker ballen enkelt ned.

50. United igjen, og nydelig fotball på høyre, hvor Rothwell stormer inn i Liverpool-feltet, finner Dæhli som fikst hælflikker tilbake. Dessverre stoppes Rothwell idet han er i ferd med å avslutte. Men gode takter fra gjestene umiddelbart etter pause.

55. Mer gode takter fra Uniteds side, og Liverpool er heldige som slipper unna når Jack Barmby runder backen etter flott fremspill av Gyliano Van Velzen. Men her er det utvilsomt muligheter. Et reduseringsmål vil kunne gjøre underverker.

57. BYTTE: Jack Rudge kommer inn for en haltende Rothwell.

58. Strålende defensiv jobb av Ekangamene på venstrebacken. United har vært best i 2. omgang.

60. SCORING – og for en scoring – av Jack Barmby! 2-1 og United er tilbake for fullt. Barmby utfordrer Liverpools forsvarere som rygger, før han avslutter med et skudd fra 20 meter. Ballen suser i mål helt oppe i krysset.

62. Van Velzen kommer ørlite for sent til å få avsluttet. Nå er Liverpool på hælene her.

65. Ekangamene igjen. Posisjonerer seg perfekt og hindrer en farlig Liverpool-kontring.

66. BYTTE: Donald Love kommer inn til sin første opptreden for U18. Erstatter Luke Hendrie på høyrebacken.

69. Liverpool nære scoring, men Jacob er nede og stopper skuddet. Mistenkelig situasjon i forkant, da McCulloch gikk i bakken i kamp med en Liverpool-angriper.

71. Nok et godt fremspill av Van Velzen, nå mot Rudge. Liverpool lever farlig bak der.

72. Ekangamene med god takling igjen.

Mats Møller Dæhli viser at han er en god spiller. Han beveger seg inn mer sentralt nå enn før pause.

74. Liverpool kontrer med to mann. Setter full fart på turboen. Ekangamene kommer til unnsetning og skjærer av pasningen som kunne ha endt med noe fatalt.

77. Nå er United heldige – og gode, når Liam Jacob gjør opp for tabben ved baklengsmål nummer to. Først er han med på notene når en Liverpool-angriper plutselig lurer seg inn bak forsvaret og avslutter med en lobb mot lengste. Deretter ligger han i full strekk og slår til corner.

United har utvilsomt vært det beste laget i denne omgangen, men nå er det ting som tyder på at scouserne er i ferd med å sette inn en spurt. Eller kanskje ikke..? Plutselig er United på farten igjen. Januzaj blir brutalt lagt i bakken, men får ikke en gang frispark. Mer bra arbeid av Dæhli, og Barmby sender ballen rett i fanget på keeper.